وی ادامه داد: کمبود تعداد پرستار نسبت به جمعیت نشان دهنده این موضوع است که بیماران و مراجعان به مراکز درمانی خدمات پرستاری مناسبی دریافت نمیکنند، البته پرستاران نیز از بیمه این شغل رضایت ندارند به همین دلیل به خاطر نبود هیچ انگیزهای به مشاغل دیگری روی میآورند.
دبیر کل خانه پرستاری ایران تأکید کرد: وظیفه حاکمیتی دولت است که با صدور ابلاغیههایی برای حفظ و ارتقاء سلامت مردم جامعه، وضعیت پرستاری را سامان دهد.
وی اضافه کرد: در تمام دنیا پرستاری جزو نیروهای اولویتدار در حوزه سلامت محسوب میشود و پرستاران توانایی انجام کارها در قسمتهای مختلف را دارند؛ در کشورهایی که سلامت مردم اهمیت دارد طرحهای تشویقی و انگیزشی را برای پرستاران ایجاد میکنند و این افراد در بخشهای دولتی و حتی خصوصی به ارائه خدمات بهداشتی درمانی بپردازند.
دبیر کل خانه پرستاری ایران ادامه داد: ایران به شدت نیازمند خدمات پرستاری است و دولت باید با سرمایه گذاری، فارغ التحصیلان این رشته را در بخشهای خصوصی و دولتی جذب کنند.
وی اضافه کرد: وقتی حقوق و مزایای پرستاران و همچنین ساعت کاری آنها مطابق با استانداردهای دنیا باشد، پرستاران کشورمان هیچوقت مجبور به ترک وطن و کار در کشورهایی مانند آلمان، استرالیا، کانادا، آمریکا و حتی حوزه خلیج فارس نمیشوند.
شریفی مقدم ادامه داد: برای دریافت خدمات پرستاری مناسب باید نسبت جمعیت به پرستار 4 باشد که متوسط دنیا به ازای هر هزار نفر 6 پرستار است؛ اگر بخواهیم حداقل نیروی پرستار به ازای جمعیت 80 میلیونی داشته باشیم، باید 240 هزار پرستار در سراسر ایران مشغول به فعالیت باشند این در حالی است که تنها در حدود 160 هزار پرستار مشغول به ارائه خدمات بهداشتی درمانی هستند.
دبیر کل خانه پرستاری ایران با اشاره به اینکه ضریب جمعیت به پرستار در ایران در حال حاضر 1.6 است، ادامه داد: نسبت پرستار به ازاء هر هزار نفر جمعیت در کشورهای آمریکا، فرانسه و بلژیک بالای 10 و در کشورهای اروپایی این رقم بین 6 تا 10 نفر است.
وی گفت: در حال حاضر در حدود 30 هزار پرستار بیکار در کشور داریم که علت آن عدم صدور مجوز جذب از سوی دولت به دلیل مسائل مالی و نبود پول است و به همین دلیل مردم در مراکز دولتی و حتی خصوصی خدمات سالم و ایمن را دریافت نمیکنند و در نتیجه دچار خسارت میشوند.
انتهای پیام/