به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اصغر دالوندی رئیس سازمان نظام پرستاری امشب در مراسم ضیافت افطاری این سازمان اظهار کرد: سلامت و سلامتی مفاهیم اصلی در حیات جامعه بشری است و نا بر قول سازمان جهانی بهداشت سلامتی یک نعمت بزرگی محسوب می شود.
وی ادامه داد: سلامتی طیفی از ارتقا ، پیشگیری و اقتدار در سلامت است و باید برای بیماران در نظام سلامت برنامه ای با توجه به طیف های مختلف سلامت در نظر بگیریم.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه امروزه طیف جمعیت با سه دوره میانسالی و سالمندی، دانش آموزی و دانشجویی مواجه است، افزود: ما باید با توجه به تغییرات جمعیت برنامه ریزی خوبی داشته باشیم تا خدمات مربوط به پیشگیری، غربالگری ، توانبخشی و مراقبت در منزل ارتقا پیدا کند.
دالوندی عنوان کرد: جامعه پرستاری کشور جمعیتی بیش از ۲۰۰ هزار نفر دارد و ۱۸۰ دانشکده نیروی پرستاری کشور را تربیت می کنند و پرستاران از ظرفیت خوبی برای پوشش خدمات در حوزه سلامت برخوردار هستند .
وی با اشاره به اینکه سیاست گذاران نظام سلامت باید به پرستاران اهمیت بیشتری بدهند، ادامه داد: جامعه پرستاری آماده است سرویس های مراقبت در منزل را به مردم ارائه دهد ولی متاسفانه عمده خدمات سلامت در کشور مبتنی بر بیمارستان و بیمار محوری است، امروزه هزینه های بالایی در بیمارستان ها پرداخت می شود، به همین دلیل همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
وی عنوان کرد: اگر ما در توزیع منابع عدالت داشته باشیم در این زمان نظام پرداخت سلامت به سمت عدالت می رود، باید سهم پزشک را در نظام پرداخت جدا کنیم و پرستاران باید سهم ۲۷.۵ درصدی خود را از نظام سلامت دریافت کنند، هر چند که ما به این میزان راضی نبوده و به دنبال احقاق حق جامعه پرستاری هستیم.
وی ادامه داد: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بیش از ۱۲ سال است که در مجلس خاک می خورد و من امیدوارم در خروجی بودجه ۹۸ برای اولین بار تعرفه خدمات پرستاری در نظر گرفته شود.
رئیس سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: اضافه کاری اجباری پرستاران باید برداشته شود، این اضافه کاری ها پرستاران را دچار فرسایش کرده است.
دالوندی اظهار کرد: امروزه متاسفانه موجی از خشونت علیه پرستاران را شاهد هستیم به طوری که در چند هفته اخیر سه خشونت علیه پرستاران اتفاق افتاده است که در این راستا با همکاری دستگاه های مختلف و دانشگاه های علوم پزشکی افراد ضارب به مدت 40 روز در بازداشت بودند.
دالوندی با اشاره به کمبود پرستار گفت: کمبود به معنای آن نیست که پرستار کم داریم بلکه مشکل ما در جذب پرستاران بوده و از طرفی اجرای بند 10 تبصره 68 استخدامی کشور با مسائلی رو به رو است.
وی اضافه کرد : پرستاران در محل کار خود با هزار عفونت مواجه بوده و وظایف تخصصی به مردم ارائه می دهند و به دلیل داشتن بازار داخلی و بین المللی باید از افزایش حقوقی برخوردار باشند .
دالوندی ادامه داد: امروزه کشورهای صاحب سبک در حوزه سلامت به سمت بیمارستان زدایی می روند، اما در کشور ما به ارتقا و پیشگیری توجه کمتری می شود و منابع ما با کمبوداتی روبه رو است، همچنین باید منابعی در محل طرح مراقبت در منزل به تصویب برسد تا این خدمات در جامعه توسعه پیدا کند.
وی با اشاره به موضوع صدور پروانه پرستاران گفت: صدور پروانه در صنف های مختلف بر عهده خودشان است ولی در جامعه پرستاری این کار به دست خود سازمان پرستاری انجام نمی شود اما برای ارتقای جایگاه و هویت پرستاری صدور پروانه ها باید به وسیله سازمان نظام پرستاری انجام شود و وزارت بهداشت کار نظارت را انجام دهد.
دالوندی با اشاره به اینکه حکم های اعضای شورای صلاحیت صادر شده است و برای داشتن یک نظام پرستاری متخصص باید این کار تا تابستان محقق شود، صادر نشدن پروانه ها به دست نظام پرستاری موجب گریز ۱۰۰ هزار عضو شده است و ما اطلاع دقیقی از آنها نداریم.
وی با بیان اینکه جایگاه پرستاری در بیمارستان های هیات امنایی باید ارتقا پیدا کند،افزود: توصیه می کنیم جایگاه پرستاری به سطح معاونت ارتقا پیدا کند و سهم پرستاران از سهام بیمارستان پرداخت شود.
دالوندی با اشاره به اینکه طرح بهره بری خدمات پرستاری در دانشگاه ها اجرا می شود ولی این طرح در بخش خصوصی انجام نمی شود، عنوان کرد: معاونت پرستاری در سازمان نظام پرستاری تشکیل شده است و نمایندگان مجلس از این کار استقبال خوبی انجام داده اند.
وی با بیان اینکه ما نیازمند تقویت علوم بالینی در دانشگاه ها هستیم، اظهار کرد: ما نیازمند فلوشیپ های مختلفی مانند پزشکان در پرستاری هستیم تا مربیان بالینی در سطح کشور تقویت شوند.
دالوندی با اشاره به اینکه سازمان پرستاری با انجمن های زیادی در دنیا در ارتباط است و در این راستا تفاهم نامه هایی به امضا رسیده است، تاکید کرد: ایجاد مراکز کاریابی پرستاری، تحقیقات بالینی در پرستاری و مرکز توسعه و فناوری در حوزه پرستاری از جمله برنامه های سازمان نظام پرستاری است.
وی ادامه داد: یکی از رویکردهای ما در سازمان نظام پرستاری این است که وظایف و خدمات مورد نیاز پرستاران را بررسی کنیم و در این راستا چند شرکت دانش بنیان در حوزه پرستاری راه اندازی می شود.
دالوندی یاد آور شد: شورای پرستاری آماده هرگونه همکاری با وزارت بهداشت و معاونت پرستاری است.
انتهای پیام/