سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطر ابتلا به بیماری وحشتناک در کمین کسانی که قلبشان تیر می‌کشد

یکی از مشکل‌های قلبی شایع بین افراد سالمند می‌تواند زمینه ساز ابتلا به بیماری وحشتناک و کاهش شدید امید به زندگی در آن‌ها شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند، آن دسته از افراد که مبتلا به بیماری فیبریلاسیون دهلیزی (Atrial fibrillation) هستند با احتمال بیشتری در سال‌های آتی به بیماری آلزایمر دچار می‌شوند.

افزون بر خطر ابتلا به آلزایمر، ضربان نامنظم قلب بر گردش خون در بدن اثر منفی می‌گذارد و زمینه ساز تولید لخته درمسیر رگ‌های خونی و بروز سکته مغزی است.

ارتباط بیماری فیبریلاسیون دهلیزی با  آلزایمر

پژوهش‌ها بر روی مبتلایان به این بیماری همچنین نشان می‌دهند، آن‌ها نمره‌های کمتری در آزمون‌های حافظه و مهارت‌های فکری به دست آورده‌اند که سبب افزایش خطر پذیری ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شود.

دربیماری فیبریلاسیون دهلیزی، نوعی آریتی ضربان قلب، ریتم طبیعی ضربان قلب خارج از حالت طبیعی است.

آن دسته از مبتلایان که تحت نظارت پزشک از دارو‌های ضد انعقاد یا رقیق کننده‌های خون استفاده می‌کنند به دلیل کاهش خطر لخته شدن خون کمتر درمعرض ابتلا به آلزایمر یا سکته مغزی قرار دارند و ابتلا به این دوبیماری خطرناک در آن دسته از بیماران بیشتر مشاهده می‌شود که تحت نظارت پزشک قرار ندارند.


این یافته‌ها حاصل پژوهش گروهی دانشمندان موسسه کارولینسکا و دانشگاه استکهلم در کشور سوئد برروی داوطلبان است. این پژوهش نشان می‌دهد افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.


دراین پژوهش دانشمندان رابطه بیماری فیبریلاسیون دهلیزی و ابتلا به آلزایمر را برروی ۲۶۸۵ داوطلب در بازه ۷۳ سال بررسی کرده اند.

درجریان پژوهش شرکت کنندگان ابتلا مورد معاینه، مصاحبه و آزمون حافظه قرار گرفته اند و آنگاه پس از ۶ سال دوباره مورد بررسی قرار گرفته اند.

در ابتدای آزمایش تمامی شرکت کنندگان دارای حافظه سالم و غیر مبتلا به آلزایمر بودند، اما در دور دوم حدود ۲۴۳ نفر از داوطلبان که دچار بیماری فیبریلاسیون دهلیزی بودند علامت‌های بیماری آلزایمر را دارا بودند.

پژوهش نشان داد مبتلایان به فیبریلاسیون دهلیزی ۴۰ درصد بیش از سایرین درمعرض ابتلا به آلزایمر قرار داشتند.

محققان همچنین دریافتند افرادی که دارو برای بیماری فیبریلاسیون دهلیزی مصرف می‌کردند ۶۰ درصد کمتر درمعرض خطرابتلا به آلزایمر بودند.
یافته‌های این پژوهش در مجله (Neurology) منتشر شده است.

ضربان طبیعی قلب باید منظم و بین ۶۰ تا ۱۰۰ تپش در هر دقیقه باشد. در زمان انجام فعالیت ورزشی سنگین به طور طبیعی ضربان قلب افزایش می‌یابد. امروزه انواع وسایل حتی مچ بند‌های هوشمند برای اندازه گیری ضربان قلب وجود دارد، اما می‌توانید با قراردادن انگشت دست برروی مچ دست وبررسی همزمان عقربه ثانیه شمار ساعت میزان ضربان قلب خود را اندازه گیری کنید.


اما در افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی، ضربان قلب نامنظم و دربرخی اوقات بسیار بالا، بیش از ۱۰۰ تپش در دقیقه است.

این وضعیت می‌تواند سبب سرگیجه، تنگی نفس و احساس خستگی در افراد شود.


آمار‌ها نشان می‌دهند حدود یک میلیون نفر در انگلستان دچار این بیماری هستند و به طور میانگین در سالمندان بیش از جوانان مشاهده می‌شود.

کارشناسان توصیه می‌کنند افراد در رده‌های سنی مختلف توجه ویژه‌ای به سلامت قلب خود داشته باشند و درصورت مشاهده علامت‌هایی، چون ضربان قلب غیرعادی و تپش قلب در اولین فرصت به متخصص برای شناسایی علت مشکل مراجعه کنند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۰ مهر ۱۳۹۷
من تپش قلب دارم