به گزارش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ چای زیتون، چایی منحصر به فرد است که از برگ درخت زیتون تهیه میشود و خواصی شگفت انگیز در دل خود پنهان کرده است.
در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به بررسی نحوه تهیه چای برگ زیتون و خواص آن بپردازد، پس با ما همراه باشید.
بسیاری از ما با منافع مهم روغن زیتون آشنا هستیم، اما در این بین خوب است بدانید برگ درخت زیتون نیز خواص فراوانی دارد. مردمان قدیم با استفاده از برگ درخت زیتون، ترکیباتی مفیدی را درست میکردند که برای مقابله با بسیاری از بیماری ها، مصرف داشته است.
یکی از ترکیبات ارزشمند موجود در برگ زیتون، فیتوکمیکالها هستند. فیتوکمیکالها، ترکیبات شیمیایی هستند که در گیاهان یافت میشوند و از گیاه در برابر بیماری و آفت ها، محافظت میکنند. وقتی که ما از گیاه استفاده میکنیم، فیتوکمیکالها جذب بدن ما میشوند و به حفاظت از ما در برابر بیماریها و آفت ها، کمک میکنند.
این مطلب را از دست ندهید: خواص جادویی "برگ زیتون"/ از درمان تبخال تا کاهش وزن +مضرات
یکی از فیتوکمیکالهای موجود در برگ زیتون، oleuropein نام دارد که نقش اصلی رو در فواید این برگها برای سلامتی، ایفا میکند.
یکی از راههای استفاده از برگ این گیاه، تهیه چای آن و مصرف چای گیاه زیتون است.
برای تهیه این چای راههای زیادی وجود دارد.
سادهترین راه مراجعه به سوپر مارکتها و خرید مستقیم عصاره چای زیتون است، اما در صورتیکه مایل هستید که خود این عصاره را آماده کنید این آموزش را تا انتها مطالعه کنید.
ابتدا لازم است دقت کنید که برگها میبایست با کیفیت باشند و از سمها عاری باشند.
بهتر است از برگهایی استفاده کنید که در اواسط صبح چیده شده باشند که شبنم روی آنها، خشک شود.
بیشتر بخوانید: خواص جادویی روغن و برگ زیتون
پس از چیدن برگها، میبایست آنها را در دمای ۶۵ درجه سلسیوس یا ۱۵۰ درجه فارنهایت در فر قرار دهید تا خشک شوند. پس از خشک کردن برگها آنها را با دست خرد کنید و ساقه و اضافات آنها را جدا کنید.
سپس یک قاشق از برگ خرد شده و تمیز زیتون را در یک فنجان آب جوش به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بخیسانید.
میتوانید روزانه سه بار ازین این چای میل کنید. با توجه به مزه تلخ این چای میتوانید از شیرین کنندههایی مثل عسل برای تغییر طعم این چای استفاده کنید یا اینکه برای هضم بهتر میتوانید این چای را همراه با غذا میل کنید.
چای برگ زیتون، فواید بسیار زیادی دارد. از اثرات ضد سرطانی گرفته تا کاهش کلسترول بدن است که در ادامه تعدادی از فواید این چای فوق العاده را ذکر مینماییم.
یکی از مهمترین فواید این چای خاصیت ضد سرطانی آن است.
این چای به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی، تغییرات DNA را کند کرده و مانع از تشکیل تودههای سرطانی میشود.
بیشتر بخوانید: خاصیت معجزه آسای برگ زیتون در درمان سرطان
همچنین خواص بی نظیر این چای در کوچکتر کردن تودههای سرطانی و همچنین در مقابله با سرطان سینه در بانوان اثبات شده است.
این چای حاوی مادهای به نام Oleuropein است که تاثیرات زیادی بر فرآیند استخوان سازی دارد و مانع پوکی استخوان میشود.
ماده Oleuropein موجود در برگ زیتون، یک ماده گشاد کننده رگی است و در نتیجه سبب کاهش فشار خون در بدن شده و از بروز لخته در رگها جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: مهم ترین و شگفت انگیز ترین خواص زیتون برای سلامتی
همچنین این ماده تاثیر زیادی در بهبود آریتمیهای قلب دارد.
محلول عصارهی چای زیتون دارای مقدار زیادی ویتامین C. است، همچنین مقدار آنتی اکسیدان موجود در این محلول دو برابر چای سبز است.
این مطلب را از دست ندهید: نانو کپسولی از آنتی اکسیدان طبیعی موجود در برگ درخت زیتون
همچنین چای زیتون برای درمان سرماخوردگی و بیماریهای ویروسی نظیر تب خال بسیار مفید است.
هرچند که برای درمان تب خال بهتر است برگ تازه زیتون جویده شود.
یکی از مهمترین خاصیتهای این برگ، نقش آن در کاهش کلسترول و چربی کم چگال یا LDL است. این چربی در رگها رسوب میکند و بالا بودن میزان آن با بیماری تصلب شرایین یا آترواسکلروزیس در ارتباط است.
این مطلب را از دست ندهید: دم نوش برگ زیتون مناسب برای فشار خونی ها
رسوب این چربی در رگها سبب تشکیل پلاک در درون سرخرگها بخصوص سرخرگهای اکلیلی شده و موجب افزایش خطر سکته قلبی میشود.
با وجود همه فواید بی نظیر این چای، اما مصرف آن برای برخی افراد با خطراتی همراه است.
افرادی که در حال انجام شیمی درمانی هستند بهتر است ازین چای استفاده نکنند، زیرا مواد موجود در عصارهی چای زیتون با بعضی داروهای شیمی درمانی تداخل پیدا میکند.
همچنین افرادی که دارای فشار خون پایین هستند بهتر است قبل از استفاده ازین چای، کاهش میزان فشار خون را در نظر داشته باشند.
انتهای پیام/