سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش مى دهد؛

هشدار؛ خطر هپاتیت و آسیب مغزى با قمه زنى/ بدعتى که جان عزاداران حسینى را تهدید مى کند

قمه زنى بدعتى است که خطرات بسیارى از جمله هپاتیت و آسیب هاى مغزى را به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر سال عزاداران حسينى در ايام محرم به نوعى عشق خود را به سيد و سالار شهيدان نشان مى دهند، از نذرى دادن و اطعام ايتام تا نذر خون، پلاكت و پلاسما .

عزاداران حسينى بايد سير و سلوك عاشورايى داشته باشند و الكوى زندگى خود را اباعبدالله و ياران بلانظير وبلاشبيه آن حضرت قرار دهند، اما در اين ميان برخى متاسفانه به بدعتى روى آورده اند كه نه تنها توصيه اى بر آن در اسلام نشده است ، بلكه تهديد كننده سلامت افراد و جامعه نيز محسوب مى شود و خطر ابتلا به بيمارى هاى خطرناكى چون هپاتيت و آسيب هاى مغزى وجود دارد.

هشدار؛ مراقب خطرهاى هولناك قمه زنى باشيد

موید علویان رئیس شبکه هپاتیت  در گفتگو با خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره خطرات قمه زنی و ابتلا به برخی بیماری های عفونی مانند هپاتیت گفت: بحث ما در مورد قمه زنی اعتقادی نبوده بلکه بهداشتی است و هشدار ما در این راستا به مردم داده می شود تا جامعه سالم بماند و افراد دچار بیماری نشوند.

وی ادامه داد: خطر ابتلا به هپاتیت در اثر قمه زنی وجود دارد و حتى كسانى كه قمه نمى زنند و تماشاچى هستند، در خطرند زيرا با پاشیده شدن خون به اطراف احتمال انتقال بیماری هپاتیت به اطرافیان وجود دارد.

رئيس شبكه هباتيت ايران با بيان اينكه تنها هباتيت بى واكسن دارد، گفت: هرچند که واکسن هپاتیت بی از سال ۱۳۷۳ در واکسیناسیون کشوری قرار گرفته و این بیماری در جامعه رو به كاهش است اما یک میلیون و ٤٠٠ هزار نفر به هپاتیت بى مبتلا هستند.

علویان افزود: ٧٠ درصد مبتلایان به هپاتیت سى ناشناخته هستند و مسئله بیماری هپاتیت آن است که فرد مبتلا هیچ علامتی ندارد تا دیگران از بیماری او با خبر شوند و احتیاط های لازم را انجام دهند.

رئيس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه شمار مبتلایان به هپاتیت سى در ایران کمتر از کشورهای همسایه است، گفت: ۱۸۶ هزار نفر در ایران به هپاتیت سى مبتلا هستند و این خطر خطر دارد که در اثر رعایت نکردن موازین بهداشتی بیماری به دیگران منتقل شود.

قمه مشترك هپاتيت را به جانتان مى اندازد

علویان تاکید کرد: به دلیل اینکه در قمه زنی از قمه های مشترک استفاده می شود خطر ابتلا به هپاتیت افزایش پیدا می کند به همین دلیل ما به عزاداران حسینی توصیه می کنیم که از قمه زنی خودداری کنند.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد گفت: هر سال در ایام محرم با مواردی از انتقال بیماری هپاتیت مواجه می‌شویم که علت آن قمه زنی است و توصیه می‌شود افرادی که اقدام به قمه زنى مى كنند، پرونده ویژه سلامت تشکیل داده شود و قمه زنی به عنوان یک فاكتور منفی در پرونده پزشکی آنها ثبت شود و سازمان انتقال خون نیز این افراد را برای اهدای خون نپذيرد.

به جاى قمه زنى خون اهدا كنيد

رئیس شبکه هپاتیت ایران یادآوری کرد: توصیه ما به عزاداران حسینی آن است که در عاشورای حسینی به جای قمه زنی خون خود را اهدا کنند چرا که با این کار نه تنها کار خیر و پسندیده ای را انجام داده اند بلکه جان چندین بیمار را نیز نجات می دهند.

علویان در ادامه به برخی نکات بهداشتی و راههای انتقال هپاتیت اشاره کرد و گفت: خالکوبی غیر بهداشتی و بطور کلی هر اقدامی که با خون سر و کار داشته باشد مانند دندانپزشکی امکان انتقال بیماری وجود دارد، همچنین این خطر وجود دارد تا کارگران شهرداری که اقدام به جمع آوری زباله می کنند در اثر تماس با سوزن آلوده که در زباله ها وجود دارد به بیماری مبتلا شوند، افزون بر این رفتارهای جنسی غیر ایمن خطر ابتلا به هپاتیت را در پی دارد.

علویان اظهار کرد: مردم باید اطلاع داشته باشند که هپاتیت بی واکسن دارد اما هپاتیت سی واکسن ندارد و تنها باید پس از ابتلا به بیماری در مان شوند، اما نکته حائز اهمیت آن است که اگر هپاتیت به موقع تشخیص و درمان نشود خطرات بسیاری را به دنبال دارد و جان افراد را تهدید می کند.

آسيب هاى مغزى كه با قمه زنى سراغتان مى آيد

علیرضا یاراحمدی متخصص مغز و اعصاب و بورد فوق تخصصى صرع و اختلالات خواب در گفت و گو با خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره آسیب هایی که قمه زنی به مغز وارد می کند، گفت: ضربات مکرر در قمه زنی به مغز آسيب وارد مى كند.

وى در ادامه برخى آسيب هاى ناشى از قمه زنى را بر شمرد و افزود: عفونت، آسيب به بافت مغز، پارگى رگ هاى مغزى، خونريزى و افت فشارخون و تشنج از خطراتى هستند كه قمه زنى به دنبال دارد.

ياراحمدى در ادامه به تشريح درباره قمه زنى و مضرات آن پرداخت و گفت: در قمه زنى بر اثر تکان ضربه آسیب هایی به بافت مغز وارد می شود، همچنين خطر پارگى رگ ها وجود دارد هرچند كه برخی اذعان می کنند که ​قمه زدن زخم ایجاد نمی کند اما ضربه های قمه ممکن است باعث پارگی رگ های سطحی مغر شود.

پاركينسون و تشنج در كمين قمه زنان

اين متخصص مغز و اعصاب اظهار كرد: قمه زنى ممكن است منجر به خونریزی سطحی در مغز شود که اين خونريزى با فشار به مغز منجر به کاهش هوشیاری فرد خواهد شد و امکان تشنج نيز وجود دارد.

وى در ادامه به كسانى كه هر سال اقدام به قمه زنى مى كنند، هشدار داد و افزود: اگر کسی هر سال اقدام به قمه مى کند ممکن است پس از سال ها به دلیل مبادرت به انجام این کار، به بیماری هایی چون پارکینسون و لرزش ها مبتلا شود.

ياراحمدى عفونت را يكى از عوارض قمه زنى دانست و گفت: در صورتی که زخم و بریدگی روى پوست ایجاد شود، به دلیل اینکه پس از قمه زنى زخم را ساعت ها براى نمايش به ديگران باز نگه می دارند امكان عفونت در سطح وعمق مغز وجود دارد همچنين و آلودگی تیغه خنجر نيز ممکن است باعث بروز عفونت شود.

خونريزى و ضربه مغزى عوارض خطرناك قمه زنى

اين متخصص مغز و اعصاب با بيان اينكه خونريزى يكى از ديگر خطرات قمه زنى است، گفت: ممكن است بر اثر قمه زنى فرد دچار خونريزى شود و اغلب به دلیل اینکه افراد در محیط باز و گرم اقدام به قمه زنی می كنند، ممکن است فرد بر اثر خونریزی بیهوش شود و این خونریزی جان فرد را تهدید می کند.

وى افزود: در بسیاری از موارد، افرادى كه قمه می زنند دچار افت فشارخون ناگهانی مى شوند و امكان سقوط و ضربه مغزى ناشى از آن بر اثر افت فشار وجود دارد.

كم هوشى و آسيب هاى مغزى با قمه زنى كودكان و نوزادان

ياراحمدى با بيان اينكه قمه زنی برای کودکان و نوزادان خطرات بسیاری به همراه دارد، گفت: در کودکان به دلیل اینکه قوس استخوان مغز به اندازه قوس استخوان مغز بزرگسالان و مقاومت و مکانیسم دفاعی بدن آنها مانند بزرگسالان نیست و به همين دليل احتمال آسیب دیدگی مغز بیشتر است.

اين متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: نوزادان و کودکان به دلیل اینكه مغزشان در حال رشد است، قمه زنى می تواند از نظر تکاملی و هوشی خطرات بسیاری براى كودكان و نوزادان به همراه داشته باشد و هوش کودک به اندازه کافی افزایش پیدا نکند.

اگر اين علائم را مشاهده كرديد فورا به بيمارستان مراجعه كنيد

وى به علائم هشداردهنده اى قمه زنان بايد به آن توجه كنند، اشاره كرد و افزود: در صورتی که فردی اقدام به قمه زنى كرد و پس از آن با علائمى چون قرمزی، سوزش، خارش، داغ شدن و متورم شدن محل زخم، تاخیر در بهبود زخم ، احساس خواب آلودگی، سردردهای ناگهانی و تاری دید مواجه شد، باید به مرکز درمانی مجهز مراجعه کند.

بستن زخم با خاكستر و گِل ممنوع

وى در پاسخ به اين سوال كه برخى افراد پس از قمه زنى محل آن را با خاكستر يا گل مى پىشانند و اين كار چه عوارضى دارد، گفت: اين كار موجب انتقال عفونت می شود، پوست از ورود باکتری ها و میکروب ها جلوگیری می کند اما چون پس از قمه زنى بريدكى در پوست و زخم باز ايجا د مى شود. قراردادن موادى چون خاكستر و گل چون استریل نیستند و ممکن است الوده باشند امکان بروز عفونت در محل زخم و آبسه وجود دارد.

انتهاى پيام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
علیرضا
۰۰:۳۵ ۰۵ شهريور ۱۴۰۳
کسی رو دیدید که بر اثر قمه زنی هپاتیت گرفته باشه یا حتی مرده باشه؟!
ناشناس
۰۹:۴۱ ۳۰ شهريور ۱۳۹۷
وااای حالا چرابچه ه رو قمه می زنند این کارا چیه
ناشناس
۱۲:۴۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
ارادت به امام حسین در دو قمه زدن خودت نیست ببین در عمل به امام چقدر نزدیکی و در راه هدف وی تا چه حد جلو رفتی
ناشناس
۱۶:۱۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
آقا جان قمه زنی حرام است . حرام است . حرام است .
ناشناس
۱۲:۴۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
گناه است نباید قمه بزنن
ناشناس
۱۱:۱۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
قمه زنی اصلا درست نیست گناه است
ناشناس
۱۰:۲۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
نادونی تا کی.
واقعا متاسفم این چکاریه میکنن .


سینه بزنید
ناشناس
۱۴:۱۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
خدایا همه نادانان را هدایت کن
م ش ش
۰۹:۵۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
اصلا بدعت یعنی چی؟
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
آخه این چه کاریه؟
محمد
۰۹:۴۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
سلام چرا این کار را انجام می دهند
ناشناس
۱۴:۱۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
چی بگم واقعا
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
عکسهاخیلی وحشتناکه
ناشناس
۰۹:۰۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
وقتی اینقدر خطر نامه چرا علما ممنوع نمی کنند ؟؟؟
ناشناس
۱۲:۴۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
قمه زدن به نظر من گناه است
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
گناه است قمه زنی
ناشناس
۱۵:۳۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
ممنوعش کردن.
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
نکنید اینکارهارو زشته ..بجاش برید خون اهدا کنید مغز استخوان بدید ...ثواب هم داره
ناشناس
۰۷:۲۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
خدا همه رو به راه راست هدایت کنه
ناشناس
۰۷:۱۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
خدا همه رو به راه راست هدایت کنه
ناشناس
۰۶:۲۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۷
خدایا کمی بصیرت به همه ی ما عطا فرما