سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاثیر شگفت انگیز فوران آتش فشان بر دگرگونی وضعیت آب و هوای جهان

ناپلئون بناپارت، امپراتور فرانسه در نبردی مشهور در مقابل انگلیسی‌ها شکست خورد، اکنون پس از گذشت قرن‌ها دانشمندان پدیده‌ای علمی را عامل این شکست تاریخی عنوان کرده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند فوران آتش فشانی در کشور اندونزی سبب ابری شدن آسمان قاره اروپا و بارش بی سابقه باران به مدت دو ماه شد، حادثه ای که در نتیجه آن ارتش ناپلئون بناپارت دچار کمبود غذا و آسیب تجهیزات شد.

کارشناسان تخمین زده اند آتش فشان کوه تامبورا در جزیره اندونزی در سال ۱۸۱۵ میلادی سبب مرگ بیش از صد هزار نفر و ایجاد ستونی از غبار و ابر در بخش‌های زیادی از کره زمین شد.


در آن سال آب و هوا دچار دگرگونی فراوانی شد و سرما در بیشتر مناطق قاره اروپا ایجاد شد.

تحقیق درباره اثر‌های فوران آتش فشان بر دگرگونی وضعیت آب و هوای جهان و شکست ارتش ناپلئون به وسیله محققان دانشگاه کالج لندن انجام شده است.


بر اساس این تحقیق، خاکستر ایجاد شده از فوران آتش فشانی دارای بار الکتریکی است و با رفتن به ارتفاع بالا می‌تواند سبب دگرگونی در لایه یونوسفر کره زمین شود، این لایه در سطح بالای اتمسفر کره زمین مسئول تشکیل ابر است.

این پژوهش نشان می‌دهد چگونه فوران آتش فشان‌ها و ورود خاکستر به اتمسفر کره زمین بر آب و هوای آن اثرگذار است. کارشناسان اعتقاد دارند خاکستر آتش فشانی حتی تا ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری از سطح زمین هم می‌تواند پیش رود.


قطردهانه کوه آتش فشانی تامبورا در کشور اندونزی حدود ۶ کیلومتر و عمق این کوه حدود ۱۱۰۰ متر است. کارشناسان تخمین می‌زنند در زمان فوران درسال ۱۸۱۵ خاکستر به ارتفاع ۴۰۰۰ متر از آن به همراه ماگما خارج شده است.

نتیجه این پژوهش درنشریه زمین شناسی (Geology) منتشرشده است.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

وقتی فوران آتش فشان سبب شکست ناپلئون درنبرد مشهور واترلو شد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.