به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان پیش بینی کرده بودند که آتش فشان کیلوئه آ (Kilauea volcano) واقع درجزیره هاوایی که درچند وقت اخیر ستونی از دوده به آسمان میفرستاد، دچار فوران مواد مذاب شود.
تعداد زیادی از اهالی مناطق در معرض خطر مسمومیت با دوده و مواد مذاب آتش فشانی مجبور به ترک خانههای خود شده اند.
کارشناسان میزان دود تولید شده از مواد مذاب آتش فشانی که از این کوه به آسمان ارسال میشود، حدود ۹ کیلومتر اندازه گیری کرده اند.
محققان برآورد کرده اند که بخش زیادی از جزیرههای اطراف این کوه آتشفشانی زیر خاکستر ناشی از دودهها و مواد مذاب آتش فشانی مدفون خواهد شد، کارشناسان بلندی ستون دود ناشی از فعالیت کوه کیلوئه آ را بلندتر از کوه اورست بلندترین کوه جهان تخمین زده اند.
زمین شناسان هشدار داده اند وقوع آتش فشان، به همراه افزایش میزان خاکستر و انفجارهای آینده میتواند بخشهای زیادی از جزیرهها را نابود و سبب آسیب به جادهها و تاسیسات شود.
محققان حتی هشدار داده اند وزش باد میتواند این حجم از ستون دوده و خاکستر را به شهر هیلو (Hilo) بزرگترین شهر، مرکز گردشگری و جزیرهای مشهور درمیان مجموعه جزیره های هاوایی برساند.
شروع انتشار دوده و مواد مذاب از روز ۵ شنبه از کوه کیلوئه آ شروع شده است و دانشمندان با نصب دوربین درمناطق مختلف و رصد به وسیله تلسکوپ مشهور سوبارو در یکی از جزیرهها شروع شده است.
به تمامی ساکنان درباره شیوه مراقبت و نگهداری از خود در برابر دوده و گذاره هشدار داده شده است و افزون بر راههای زمینی، مسیرهای هوایی و هواپیماها نیز جهت مسیر خود را دگرگون کرده اند، زیرا احتمال سقوط و آسیب به موتورهای جت هواپیما وجود دارد.
یکی از خطرهای جدی مسمومیت با گاز سمی دی اکسید گوگرد ناشی از انفجار آتش فشان هاست و افراد باید از ماسکهای دارای کپسول اکسیژن استفاده کنند، همچنین شکاف زمین بر اثر فوران آتش فشان میتواند سبب مرگ افراد ونابودی خانهها شود.
پس از دو هفته از شروع فعالیت آتش فشانی و فوران دوده، سرانجام مواد مذاب آتش فشانی از کوه خارج شد.
اندازه برخی تکههای سنگ که همراه با خاکستر از کوه به فضای بیرون پرتاب میشود به اندازه یک یخچال بزرگ و برای سلامت انسانها بسیار خطرناک است.
پژوهشها نشان میدهند آتش فشان کیلوئه آ، ازسال ۱۹۸۳ تا کنون به طور مداوم فوران داشته و جزو یکی از ۵ آتش فشان بزرگ تشکیل دهنده جزایر هاوایی است.
منبع: Dailymail
انتهای پیام/