به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ خورش دال عدس یکی از غذاهای محلی استان بوشهر است که سرشار از انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، نشاسته، گوگرد، کلسیم، پروتئین، منگنز، منیزیم، روی (زینک)، آهن، اسید فولیک و سیتریک، فیبر، فسفر، سولفور و فیتواستروژناست.
برای بررسی خواص خورش دال عدس و اینکه مصرف این خورش برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص خورش دال عدس اظهار کرد: این خورش نقشی موثر در تقویت عمومی بدن به ویژه در دوران نقاهت بیماری دارد؛ همچنین برای کودکان در حال رشد و سالمندان نیز بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: دمنوش پرخاصیت برای تقویت بدن
وی درباره خواص دیگر خورش دال عدس بیان کرد: این خورش اشتها آور و چاق کننده است از این رو گزینه ای مناسب برای افراد لاغر خواهد بود. دال عدس به علت داشتن اسید فولیک و آهن تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش داده و در رفعکمخونی موثر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دال عدس حاوی پروتئین گیاهی فراوان است بنابراین برای افرادی که رژیم غذایی بدون گوشت دارند بسیار مفید خواهد بود؛ خورش با خاصیت آنتی بیوتیکی خود عفونتهای بدن را از بین میبرد.
بیشتر بخوانید: در دوران نقاهت بیماری چه غذاهایی بخوریم؟
عظمایی تأکید کرد: دال عدس به علت وجود اسید فولیک و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، همچنین شیر مادران را افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: دال عدس به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی که انرژی شما را چندین برابر میکند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: دال عدس سرشار از فیبر است بنابراین مصرف این خورش نقشی موثر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد؛ دال عدس برای مبتلایان به ام اس نیز بسیار مفید است.
عظمایی یادآوری کرد: دال عدس تأثیری چشمگیر در تقویت کبد، رفع پوکی استخوان، تکسین درد مفاصل، تقویت عضله قلب و بینایی و شادابی و طراوات پوست و مو دارد.
دال عدس (عدس قرمز یا نارنجی رنگ) ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
سیر خام سه حبه
نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه به مقدار لازم
آب لیمو ترش تازه به مقدار لازم
روغن کنجد به مقدار لازم
سیب زمینی یک عدد
رب گوجه فرنگی محلی یک قاشق غذاخوری
انتهای پیام/