وی در ابتدا ضمن ارزيابی كلی خود از وضع توليدات فرهنگی و هنری اين روزهای کشور گفت: ما امسال چيزی در حدود صد هزار عنوان كتاب چاپ اول داشتيم و الان بين 80 تا 100 فيلم سينمايی را در سال می توانيم توليد كنيم. همچنین ، در حوزه تئاتر چيزی در حدو 7000 اجرا را در سال گذشته در سر تا سر كشور داشتيم. به طور كلی در سال چيزی در حدود 4500 عنوان فيلم بلند، كوتاه، سينمايی، انيميشن و ... توليد میكنيم. به نظر می رسد در سال های اخير هم به لحاظ كميت و هم كيفيت از پيشرفت خوبی در عرصه فرهنگ و هنر برخوردار بوده ايم.
صالحی در ادامه درباره شرایط اکران فیلم های سینمایی و ساماندهی آنها و همچنین اجرای تئاترها اظهار کرد: ما در حوزه سينما و بحث اكران ورود كرديم و شورای عالی اكران شكل گرفت. آيين نامه اكران تصحيح شد و الان به شرايط مطلوب تری رسيده ايم. در حوزه تئاتر هم خوشبختانه امروز شرايط برای گروه های تئاتری بهتر شده است. ما معتقدیم گروه هایتئاتری بايد بقا و عمر بیشتری داشته باشند و کار تیمی کنند. متاسفانه بسياری از آنها عمر کوتاهی دارند. ما سعی می كنيم كه هم از نظر مالی و هم پشتیبانی زير ساختی و معنوی آنها را حمايت كنيم.
وی افزود: متاسفانه در حوزه تئاتر با مشکلات زیرساختی و نبود سالن های اجرا مواجهیم. اما به نظر می رسد با ورود بخش خصوصی تا حدی این مشکل در حال رفع است. امروز تماشاخانه های خصوصی بیشتر شده و جایگاه خوبی را پیدا کردند. البته آنها نباید صرفا به فکر تولید اقتصادی و گیشه باشند.
وزیر ارشاد درباره حوزه نشر و مطبوعات هم با اشاره به چالش گرانی کاغذ و مشکلات ناشی از آن برای ناشران گفت: حوزه نشر و کتاب حوزه ای است که اقدامات مختلف در آن انجام شده است. خوشبختانه هم به لحاظ کمی و هم کیفی در عرصه کتاب کودک و نوجوان پیشرفت داشتیم.
وی افزود: اما در سال اخیر مشکل کاغذ و گرانی آن باعث شد مطبوعاتی ها و ناشران با چالش بیشتری مواجه شوند. متاسفانه مردم ما خیلی روزنامه خوان نیستند و شاید یکی از دلایل آن رشد یکباره شبکه های اجتماعی، موبایل های هوشمند و اینترنت باشد. با این حال ما سعی کردیم مشکل کاغذ را برای مطبوعات حل کنیم.
وزیر ارشاد تصریح کرد: الان از بحران فاصله گرفتیم و کاغذ در میان کالاهای اساسی قرار گرفته است. ما به سرعت موجودی کاغذ در گمرکات را تخلیه و ترخیص کردیم. کارگروهی در ارشاد مستقر شد و تخصیص ها و ثبت سفارش ها برای ۱۶۰ هزار تن کاغذ انجام شد. در حال حاضر این اطمینان هست که کاغذ به اندازه نیاز تامین شده است.
صالحی در ادامه،درباره شعار ایران فقط تهران گفت: نگاه ما در حوزه فرهنگ توزیع عادلانه بوده است. فرهنگ و هنر هم در حوزه زیرساخت و هم رویداد باید در همه استان های کشور تقسیم بشود. با این هدف در حدود ۴۶۰میلیارد تومان با استانداری ها توافق شد تا برای زیر ساخت های فرهنگی هنری هزینه شود. نگاه ما در حوزه فرهنگ و هنر تسری نشاط و انگیزه به جامعه و جوانان است. نشاط عمومی مردم پایتخت هم البته اهمیت دارد؛ برای همین از ابتدای سال با نمایشگاه کتاب و آخر سال با جشنواره های متعدد فجر فرهنگ و هنر با پایتخت نشینان عجین می شود.
وزیر ارشاد گریزی هم به وضع پیشکسوتان هنرمند زد و گفت: به نظر می رسد آنها از جایگاه و منزلت معیشتی که باید برخوردار نیستند. قبول داریم که حمایت ما از آنها محدود بوده است و برای آنها كاری شايسته نكرده ايم. با این حال سعی کردیم کمی وضع معیشتی آنها را بهبود ببخشیم. با این هدف، مستمری پیشکسوتان درجه یک را به حدود هشتصد تا یک میلیون تومان رساندیم که از شهریور اعمال میشود. تعداد هنرمندان بيمه شده هم تا حد زیادی افزایش یافته است.
وزیر ارشاد در پایان درباره برنامه اين وزارتخانه برای محرم امسال گفت: ماه محرم در فضای کشور ۳۸۵ سوگواره شعر، ۲۶۴ تئاتر عاشورایی، ۳۸۸ تعزیه، ۱۸۱ نمایشگاه عکس و مسابقات عکس عاشورایی، ۷۶ نشست و همایش عاشورایی و ... برگزار میشود. سایر نهادهای مرتبط با ارشاد هم برنامه هایی دارند.
انتهای پیام/