مالاریا جزو بیماری های انگلی کشنده ای به شمار می رود که بر اثر نیش پشه آنوفل به بدن انتقال می یابد. زمانی که این پشه فرد را نیش بزند، انگلی به نام مالاریا به خون بدن وارد می شود و اولین جایی که برای تکثیر خود انتخاب می کند، سلول های کبد است. در مدت زمان 48 تا 72 ساعت مالاریا به علت تراکم زیاد موجب پارگی سلول های کبدی شده و وارد خون می شود و بدین ترتیب در گلبول های قرمز خون انتشار پیدا می کند.
تکثیر و انتشار در سلول های خونی و تراکم آن ها گلبول های قرمز را پاره و بر تعداد انگل های خون افزوده می شود. این کار ادامه پیدا می کند و علائم بیماری مالاریا نیز هر سه روز یم بار تکرار می گردد.
تب یکی از شایع ترین علائم بیماری مالاریاست که با پارگی گلبول های قرمز بروز می کند. به هنگامی که انگل ها به گلبول های تازه ای وارد می شوند تب بدن نیز قطع می گردد. این قطعی تب برای دو روز ادامه دارد. در روز سوم با پارگی دوباره گلبول های جدید باز هم بدن تب می کند.
حتما بخوانید: بیماری مالاریا تا سه سال آینده در ایران ریشه کن می شود
حتما بخوانید:ثبت 6 مورد مالاریا در لارستان /کاهش مالاریا نسبت به پارسال
بیماری مالاریا بیش تر در مناطق گرمسیری شیوع دارد و بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در حدود ۳/۲ میلیارد نفر در خطر ابتلا به بیماری مالاریا قرار دارند. علاوه بر این مرکزی تحت عنوان مرکز کنترل و پیش گیری بیماری های واگیردار در آمریکا سالانه 1500 مورد ابتلا به بیماری مالاریا را گزارش می دهد. متاسفانه اغلب مبتلایان تجربه سفر به نقاط گرمسیری را گزارش می دهند.
اصلی ترین علل بیماری مالاریا و دلیل ابتلا شدن به این بیماری پشه آلوده به انگل مالاریا است که با نیش زدن موجب بیماری می شود. لازم به ذکر است که بیماری مالاریا می تواند از مادر به جنین نیز انتقال داده شود. به این نوع مالاریا، مالاریای مادرزادی گفته می شود. مهم ترین و تنها راه انتقال بیماری مالاریا توسط خون است. به این صورت علل بیماری مالاریا می تواند شامل موارد زیر باشد که عبارتند از؛
حتما بخوانید:کنترل بیماری مالاریا در ایران
حتما بخوانید: کاهش موارد فوت بر اثر بیماری مالاریا در ایران
با ادامه دار شدن بیماری انگلی مالاریا علائم آن مابین چهار تا ده روز نمایان می گردد. البته این نکته نیز شایان ذکر است که در برخی از افراد علائم بیماری مالاریا تا ماه ها پنهان می ماند. اما شایع ترین نشانه های بیماری مالاریا شامل موارد زیر می شود :
حتما بخوانید: تشخیص بیماری مالاریا از روی تنفس
برای تشخیص این که به بیماری مالاریا مبتلا شده اید یا نه حتما به پزشک مراجعه کنید. دکتر شما در زمان معاینه کردن درباره برخی مسائل و سفرهای شما به نقاط گرمسیری پرسش هایی خواهد کرد و بدین ترتیب علائم بیماری مالاریا را به شما خواهد گفت. چنان شما مشکوک به این بیماری باشید از شما آزمایش خون گرفته می شود. مالاریا با قابل مشاهده بودن لام خونی در آزمایشگاه تشخیص داده می گردد. در این روش قطره ای از خون فرد بر روی شیشه ای مستطیلی ریخته می شود و پس از رنگ آمیزی زیر میکروسکوپ بررسی می گردد. چنان علائم بیماری مالاریا بالا باشد این آزمایش چندین بار برای اطمینان بیش تر صورت می گیرد.
انتهای پیام/