این نمایش جزء نمایشهای آسیایی است که در بخش بینالملل جشنواره امسال اجرا شد.
افسانه سیاه موی و جلالی، اولین تئاتر عروسکی نخی در افغانستان است که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد. داستان جوانی به نام جلالی که در ولایت غور که قبلا جزء حکمرانی هرات به شمار میرفته و حالا یک ولایت مستقل شده، روی داده است.
جلالی، برای تحصیل از غور به هرات آمده و شبی در خواب دختری زیباروی را میبیند و به او دل میبندد، جلالی بعد از بیدار شدن شیفته سیاهموی میشود و به دنبال او میگردد تا سیاه موی را در واقعیت پیدا کند.
خانواده سیاه موی و جلالی به این پیوند رازی نمیشوند و جلالی عاشق و شیدای او سر به بیابان میگذارد و شروع به سرودن دوبیتی میکند. خانواده جلالی او را به سفر فرستاده و جلالی بعد از سفرکردن به شهرهای سمرقند و بخارا و جاهای دیگر عشق او نسبت به سیاه موی عمیقتر میشود.
در نهایت شعرهایی که او میگوید بر سر زبانها میافتد و قصه این دو عاشق تبدیل به افسانه میشود که گرمابخش مهمانی و محافل مردم است. خانواده سیاه موی و جلالی آخر راضی به پیوند آنها میشوند و جلالی و سیاه موی با هم عروسی میکنند و بعد از نه ماه زندگی مشترک جلالی مریض میشود و میمیرد.
از جلالی ۱۷۰۷ دو بیتی به جا مانده که به صورت پراکنده در بعضی از کتابها جمع آوری شده است. قصه سیاه موی و جلالی را قصه رومیو و ژولیت افغانستان مینامند.
این نمایش بدون کلام و تنها با موسیقی سنتی افغانستانی و نواختن سه تار همراه شده و تمام پردههای نمایش با موسیقی سنتی افغانی و حرکات عروسکهای نخی جلالی، سیاه موی و چند کاراکتر دیگر صورت گرفت.
به نوشته فرهنگ، در نهایت نمایش افغانستانی با تلاش گروه تئاتر میم، توانست توجه مخاطبان را در جشنواره تئاتر عروسکی جلب کند.