سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در برنامه گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

95 درصد داروی مصرفی کشور در داخل تولید می شود/دستمزد پزشکان امسال هیچ افزایشی در بخش دولتی و خصوصی نداشته است

برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب (پنج شنبه،1 شهریور ماه) با حضور قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با موضوع نظام سلامت و روز پزشک برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب (پنج شنبه،1 شهریور ماه) با حضور قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با موضوع نظام سلامت و روز پزشک برگزار شد.

وزیر بهداشت در ابتدای برنامه بابیان اینکه حضور پزشکان متخصص داخلی نشانه رشد پزشکی در کشور است، گفت: پیش از انقلاب ما مصرف کننده خدمات پزشکی بودیم امروز تولیدکننده هستیم.

وی افزود: پیش از انقلاب در کشور 7 دانشگده طب در کشور داشتیم در حالی که امروز نود و یک دانشکده طب در کشور داریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر در تولید دارو جایگاه پانزدهم دنیا را داریم، در بخش درمان سالانه بیش از هفتصد نفر برای درمان به کشور مراجعه می کنند، در حالیکه پیش از انقلاب بیماران ما باید برای درمان به خارج می رفتند.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه بسیاری از افرادی که در زمینه پزشکی فعالیت دارند از چهره‌های برجسته جهانی هستند، گفت: مجموعه پزشکان از افراد خیر، ماهر، با سواد و علاقه مند تشکیل شده است، تعداد دانشمندان ما قابل مقایسه با تعداد دانشمندان هیچ یک از کشورهای منطقه نیست.

وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت تشویق نامه‌های زیادی از سوی مجامع جهانی دریافت کردیم، گفت: نزدیک به دو ماه آینده یکی از ده کشوری که بناست در مورد بیماری‌های غیرواگیر گزارش دهد ایران است.

وزیر بهداشت بیان کرد: برنامه جهانی در مورد بیماری‌های غیر واگیر در کشور ما اجرا می‌شود امروز برنامه‌های بهداشتی ما در جهان تبلیغ و از آنها تقدیر می‌شود.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه ثمره چهل سال زحمت پزشکان رشد امروز کشور است، گفت: ما از مصرف کننده خدمات پزشکی به تولید کننده‌ی خدمات پزشکی تبدیل شده‌ایم، اگر روابط بین المللی با کشور ما بهتر بود و ظلم هایی مانند تحریم و جنگ بر کشور ما وجود نداشت رشد بیشتری داشتیم، خدا را شاکریم که به اهدافی که تعیین شده بود یعنی عدم وابستگی و رتبه اول منطقه رسیده ایم.

وی با بیان اینکه مردم مسئولین را انتخاب کردند تا مشکلاتشان حل شود، گفت : یک گرفتاری که وجود دارد این است که هرکس ناکارآمدی خود را گردن دیگری می اندازد در حالی که مردم انتظار دارند که حداقل مشکل را داشته باشند ما هم باید تلاش کنیم تا گرفتاری‌ها را به نحوی حل کنیم که دغدغه محورهای مردم نباشد.

وزیر بهداشت در ادامه افزود: ما پرداخت هزینه‌های خدمات ضروری پزشکی را حتما تا انتهای دولت تضمین خواهیم کرد البته قیمت بسیاری از تجهیزات پزشکی مانند پروتز زانو افزایش داشته است، اما برای مثال برای بسیاری از خدمات مانند عمل جراحی هزینه های زیادی را پرداخت می‌کنیم؛ هزینه عمل یک ناشنوا حدود ۴۰ میلیون تومان است که توسط دولت پرداخت می‌شود همچنین دولت برای خدمات پزشکی ارز ۴۲۰۰ تومانی را تخصیص داده است.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه شایع‌ترین عمل پزشکی آب مروارید است، بیان کرد: دولت بسیاری از هزینه‌های این عمل را پرداخت می‌کند ولی در مورد پروتز و تجهیزاتی مانند آن در هیچ جای دنیا چنین کمک هزینه‌ای داده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه ارزی که به دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شده است قابل مقایسه با ارز داده شده به سایر حوزه‌ها نظیر خودرو نیست، گفت: البته از این موضوع ما ناراحت نیستیم. ارز کمتری که دریافت کردیم نشان می دهد که وزارت بهداشت مسیر خوبی را طی کرده است، فکر می‌کنم ارز تخصیص داده شده به ما نزدیک به ۶۰۰ میلیون دلار در طول چند ماه اخیر بوده باشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص نظارت‌ها بر ارز دریافتی وزارت بهداشت، بیان کرد: در لیستی که در سامانه وزارت صنعت و معدن و بانک مرکزی وجود دارد ۸۰۰ کد پزشکی وجود دارد، امروز نمی‌توان دقیق اعلام کرد ارزی که گرفته شده است بابت چه محصول و کد پزشکی بوده است البته فکر می‌کنم این موضوع تا دو سه هفته آینده دقیقاً مشخص شود ولی نظارت به نحوی است که تمام تولیدات و خدمات پزشکی تحت نظر است.

وی بیان اینکه بعضی از داروها که خارجی هستند ولی مشابه داخلی دارند گران شده است، گفت: گرانی این نوع از داروهای خارجی به این دلیل است که ما دیگر ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارویی که مشابه داخلی دارد نمی‌دهیم، البته متاسفانه وقتی ارز ۴۲۰۰ تومانی اعلام می‌شود ولی ساز و کار عرضه ارزمناسب نیست بسیاری از خدمات پزشکی معطل می‌ماند امروز ما این مشکل را در تامین تجهیزات پزشکی داریم.

وزیر بهداشت افزود: برخی از تجهیزات پزشکی می توانند ارز ۴۲۰۰ تومانی بگیرند اما برخی دیگر نمی‌تواند متاسفانه کسی که تجهیزات پزشکی در انبار دارد آنها را عرضه نمی‌کند، کسی هم که چنین محصولاتی در اختیار ندارد برای دادن سفارش مردد است.

وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه یک جراح قلب در سن ۴۷ سالگی از دست دولت آزاد می‌شود، گفت : در هیچ جای دنیا این چنین نیست و امکان ندارد کسی قبول کند که این عده در طول دوره ای که تحصیل می کنند و در نهایت فارغ التحصیل می‌شوند اگر کارانه نگیرند حقوقشان حدود دو میلیون و دویست خواهد بود، یکی دو بار این موضوع را مطرح کردم و در فضای مجازی موضوع مورد مسخره قرار گرفت و مورد پذیرش واقع نشد اما واقعیت این است.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه با کمبود متخصص و پزشک در برخی از مناطق کشور روبه‌رو هستیم ،گفت: در پرداخت کارانه حتی در سیستان و بلوچستان با ۱۰ ماه تاخیر روبرو هستیم، مجلس در هر دوره کار را سخت‌تر کرده است، البته ممنونم، دست ما را مقداری باز گذاشتند اما هنوز محدودیت‌ها زیاد است و به نوعی ظلمی است که به همه فارغ التحصیلان این رشته می شود ، ما باید عرضه را زیاد کنیم و هزینه را بدهیم.

وی با اشاره به اینکه ما نمی خواهیم هزینه را پرداخت کنیم و با اجبار سوبسید را کسانی که به این رشته می آیند می پردازند، گفت: مجلس موظف کرده است همزمان با طرح کسی نتواند مطب تاسیس کند در برنامه پنجساله پنجم این موضوع بسیار سختگیرانه بود حتی آنها به مراکز خیریه نمی‌توانستند بروند.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه یک پزشک زمان که به نقطه مرزی می‌رود اجازه تاسیس مطب ندارد مگر اینکه ۵۰ درصد دوره طرح خود را گذرانده باشد، افزود: باید به تدریج طرح برداشته شود، اصل قانون در این رابطه عادلانه نیست، نزدیک ۶۰ درصد ظرفیت هایمان با سهمیه پر می شود و نه به صورت داوطلب آزاد و۳۰ درصد آن مربوط به مناطق محروم می‌شود.

وی ادامه داد: نباید این موضوع را در مجالس بعدی دست کاری کنند، ۳۰ درصد ظرفیت قانون به دوست، آشنا ، فامیل ، عروس و بچه تعلق می‌گیرد یعنی آنها با نمره های پایین در بهترین رشته ها قبول می شوند، در قانون آمده است که سه برابر مدت تحصیل آنها نباید مدرک داده شود ،باید در استان بمانند و کار کنند ،نباید پارتی بازی کرد در این صورت است که مشکل طرح در ۱۰ سال آینده حل می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه شرایط دستیاران ما را هیچ کجای دنیا ندارند به طوری که در کشورهای پیشرفته حقوق دریافتی آنها کمتر از ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار نیست، ادامه داد: مشکل ما در تعرفه ها است زیرا، سازمان برنامه تعرفه ها را درست تنظیم نمی کند ،سلامت مردم به مجلس ، کمیسیون بهداشت و کمیسیون اجتماعی گره خورده است لذا وقتی تعرفه‌ها درست تنظیم نمی شود تمام چرخه دچار مشکل می شود، یک سال است که پولمان را نتوانسته این از تامین اجتماعی بگیریم.

وی با اشاره به اینکه زمانی که من دستیار بودیم دستمزد هفت هزار تومان بود اما الان به حدود یک میلیون تومان رسیده است که در مقایسه با درآمدی که بیمارستان ها دارند قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: باید حتما حقوق آنها افزایش پیدا کند لذا حقوق این عده را بیمارستان ها پرداخت می کند، بیمارستان از محل درآمد خود باید ۲ درصد به دستیاران پرداخت کند ، برخی از بیمارستان‌های این موضوع را رعایت و برخی دیگر رعایت نمی‌کنند، بیمارستانی که زیان ده و ورشکسته است این ظلم را به دستیار، انترن ،پرستار، نگهبان و سایر مسئولین بیمارستان می‌کند.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم با مجموعه بهداشت و درمان با منطق اقتصادی صحبت کنیم همه جا می‌خواهند با زور حرف بزنند، بیمارستان یک بنگاه اقتصادی است و باید به نسبت آنچه که برای خدمت هزینه می‌کند یک سود منطقی به آن بدهیم.

قاضی زاده هاشمی اظهار داشت : در طرح تحول سلامت هیچ چیزی کم نگذاشتیم و علیرغم همه مشکلات ۲۴ ساعته در اقصا نقاط کشور خدمات ارائه داده ایم .

وی با اشاره به اینکه تنها کسی که شفاف و صریح از جامعه پزشکی تقدیر کردند مقام معظم رهبری بعد از عمل قلب در بیمارستان قلب بودند، گفت: ارائه کننده خدمت منحصر به پزشک ، پرستار و سایر همکاران نیست ،کسی که دارو می فروشد و تجهیزات پزشکی می دهد ارائه کننده خدمت محسوب می‌شود، دارو و تجهیزات پزشکی را پارسال با ارز 3700 تومان به ما فروخته اند و ما هم به مردم داده ايم ، حالا که پولشان را می‌خواهند با ارز 3700 اوراق می دهیم، این است که مقداری ما را گرفتار کرده است و این موضوع مربوط به الان نیست بلکه از اول جمهوری اسلامی تا الان داستان به همین صورت بوده است، دلیل این مسئله این است که فکر می‌کنم واقعا اینها هزینه است.

وی با اشاره به اینکه اگر کسی خلاف می‌کند باید با قاطعیت با آن برخورد کرد افزود: پرونده های زیادی تشکیل شده که هیچ یک از آنها حل نشده است، مردم ایران بی نظیر ترین و قدر شناس ترین ملت هستند و لذا درست قضاوت می‌کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرمودند باید در درمان و آموزش و پرورش سرمایه گذاری کرد، گفت: اگر ملتی سالم داشته باشیم می توانیم پیشرفت کنیم ،اگر مردم دغدغه تحصیل و درمان داشته باشند آرامش نخواهيم داشت.

وی با اشاره به فرمایشات امام صادق علیه السلام گفت: باید به فرمایش امام صادق عمل کنیم ، ملت زمامدار خوب و عادل ، طبیب خوب و عالم دینی خوب احتیاج دارند یعنی شان و منزلت پزشک در کنار این دو گروه قرار گرفته است.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه تصور ما از پزشک بخصوص در ۱۵ سال گذشته حساب شده است، اضافه کرد: ما به این سرمایه‌های اجتماعی در کشور نیاز داریم، عیب در همه مخلوقات خداوند وجود دارد، نباید این سرمایه را که یکی از برکات انقلاب اسلامی است را نادیده گرفت، دستگاه های دیگر در قوای سه گانه بیشترین خدمات را می گیرند، من روزهای سخت همه مسئولین را می بینم ، ولی وقتی می نشیند فقط لب به شکایت و گلایه باز می‌کنند چون از بچگی شاید به گوش آنها خوانده‌اند که خدا ان شاء الله سر و کار شما را به دکتر و بیمارستان باز نکند.

وزیر بهداشت گفت: 95 درصد داروی کشور در داخل تولید می شود و انشاالله امسال صادرات دارو و تجهیزات پزشکی ۱۰ برابر افزایش خواهد یافت.

قاضی زاده هاشمی بیان کرد: هدف از طرح تحول هدف آرامش بیشتر مردم بود اما سقوط ناگهانی نفت و اشتباه در بیمه کردن زیاد افراد و همچنین کم کاری شرکای ما سبب شد این طرح با مشکل مواجه شود.

وی ادامه داد: نابخشوده‌ترین جرم احتکار دارو است و جرمی بالاتر از این نیست لذا قوه قضاییه لازم است بازدارنده عمل کند تا مشکل در این زمینه کمتر شود.

وزیر بهداشت افزود: دستمزد پزشکان امسال هیچ افزایشی در بخش دولتی و خصوصی نداشته است.

وی بیان کرد: وضعیت اخلاق ما در ایران خوب نیست در بسیاری از امور درمانده شده ایم و دلیل آن مسائل اخلاقی و فرهنگی است، یک زمانی تعداد پزشکانمان محدود بود اما الان به ده هزار نفر رسیده است، در دوران گذشته از داوطلبان مصاحبه به عمل می‌آمد اما الان اینگونه نیست.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در جامعه ما وکلا و قضات و روحانیون از جمله کسانی هستند که قسم می خورند لذا کج رفتاری ها در همه صنوف وجود دارد، گفت: متاسفانه در ایران قانون گریز هستیم و در بخش ما قانون به نفع مردم نیست در برخی از جاها قانون به نفع صنف و یکسری جاها مسکوت است.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه متاسفانه در نظام تنبیه داریم تصریح کرد: باید چهره های منذح و برتر را به عنوان شرط ادب به همه نشان داد، متاسفانه در این کشور تخریب کردن خیلی راحت است، برای تخریب خیلی راحت می توان مهندسی کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد : خبری در مورد کارت خوان های پزشکان پخش شد ، اینکه پشت این خبر و مهندسی آن چگونه بود لازم به ذکر نیست، مسئول مالیاتی کشور می گوید ۵۰ درصد در تهران مالیات ندادند پس شما چه کاره اید ؟ به شما حقوق می دهند برای اینکه مالیات بگیرید ، مگر پزشک گفته که مالیات نگیرند اگر گفته بیخود کرده است، اگر عده ای مالیات ندادند شما محکوم هستید.

وی ادامه داد: مگر سازمان نظام پزشکی به شما گفته است که مالیات دریافت نکن، مالیات را باید عادلانه از همه گرفت برخی نور چشمی هستند و مالیات در کشور پرداخت نمی‌کند.

قاضی زاده هاشمی مقصر فرار مالیاتی دستگاه مربوطه است گفت: با گفتن اشتباه شده است موضوع حل نمی شود، چقدر توهین به افراد سالم و سلیم شده است ، همه در حوزه ما مالیات می دهند، از هزاران هزار پزشک قبل از اینکه به آنها پول بدهیم مالیات کسر می کنیم.

وی با اشاره به اینکه اگر عده خاصی از دادن مالیات پرهیز می کنند، مقصر دستگاه مالیات است افزود: دستگاه مالیات باید از بقیه هم مالیات بگیرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در کشورهایی که خدا و پیغمبر نمی‌شناسند بسیار دقیق عمل می کنند، خاطرنشان کرد: دریافت غیر قانونی و زیرمیزی قابل قبول نیست، در همه جای دنیا کارآفرینان مورد احترام قرار می گیرند.

وی با اشاره به اینکه هی دائم نگوییم که فلانی چقدر درآمد دارد و چه کار می کند افزود: در ایران ثروت آفرینان را تا می توانیم به عنوان دزد و مال مردم خور و غارتگران بیت المال معرفی می کنیم، با کسانی که به مردم خيانت کردن باید برخورد کرد، حتی یک نفر از غارتگران، اخلاسگران، جاسوسان و دزدان پزشک نبود، باید به کارآفرینان احترام گذاشت زیرا آنها باعث ایجاد شغل می شوند.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
ویزیت ها خیلی گرون شده
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
مگه حقوق کی اضافه شده.کارگر بدبختی که 18درص حقوقش اضافه شد ولی قدرت خریدش 90درصد کمترشده .جرات نمی کنه پیش دکتر بره.دکترها هم که رحم ندارن که حداقل ملاحظه کم درامدها رو بکنن
ناشناس
۰۹:۱۷ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
خیلی عالیه که 95 درصد داروی مصرفی تولید خودمون هست
masoud
۰۹:۱۷ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
از یه کارگر اگه از دو میلیون بالاتر بگیره مالیات میگیرن ولی از پزشک که روزی دو میلیون میگیره نمیگیرن
ناشناس
۰۸:۵۹ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
هیچ مشکلی برای ما بن بست نیست ما می توانیم همه چیز را خودمان تولید کنیم
ناشناس
۰۸:۴۹ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
بیش از یک سال است که کارانه پزشکان پرداخت نشده برای پزشکانی که جدیدند ومطب ندارند خیلی مشکل است که خرجی از پدر بگیرند چه فکری دارید نکند فکر می کنید همه مثل خود شما سرمایه دارند
ناشناس
۰۸:۳۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
روز پزشک مبارک
ناشناس
۰۷:۲۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
دستمزد پزشکان تا ده سال آینده نباید افزایش پیدا کنه تا اختلاف کم بشه
ناشناس
۰۳:۱۶ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
آخه مگه پزشکان کم پول میگیرن که عدم افزایش دستمزدشون اینقدر با ارزش هست!!! شاهکار میکنن!!! مادرم رفته درمانگاه بیمارستان آراد تهران و بابت ویزیت یه دکتر متخصص 100 هزار تومن پول داده. من تعجب میکنم از وزیر بهداشت که همچین صحبتی رو مطرح میکنه. اوضاع هر کی تو جامعه فعلی بد باشه اوضاع دکترها به کامشونه...
ناشناس
۰۰:۴۷ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
دقیقا چطور انتظار دارید بدون افزایش دستمزد پزشکان خدمات با کیفیت ارائه بدن؟ پزشک ها توی این تورم همه جانبه زندگی نمی کنن؟ پزشک ها زن و بچه ندارن که باید شکمشون رو سیر کنن؟
ناشناس
۰۰:۴۵ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
پزشکان توی این جامعه زندگی نمی کنن؟ وقتی همه چیز گران شده چطوری از پزشکان انتظار داری دستمزدشان بالا نرود؟
ناشناس
۰۰:۴۵ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
پزشکان توی این جامعه زندگی نمی کنن؟ وقتی همه چیز گران شده چطوری از پزشکان انتظار داری دستمزدشان بالا نرود؟
ناشناس
۰۰:۴۴ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
پزشکی که درآمد اش ماهیانه 50 میلیون به بالا هستش افزایش دستمزد برایش بی معنی هستش
ناشناس
۰۰:۴۴ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
پزشکی که درآمد اش ماهیانه 50 میلیون به بالا هستش افزایش دستمزد برایش بی معنی هستش
ناشناس
۰۰:۴۲ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
من به عنوان یک پزشک جوان الان ۱۴ ماه هستش که کارانه ام پرداخت نشده و نمیتوانم مایحتاج اولیه زندگی ام را محیا کنم چطور میشود انتظار داشت که به فکر درمان مریض هایم باشم؟
ناشناس
۰۰:۳۶ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
باور کردم
ناشناس
۰۰:۱۵ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
اقای وزیرشماهمش ازحقوق پزشکان حرف میزنیدپرستاری درحیطه کاری شمانیست
ناشناس
۰۰:۱۴ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
اقاي وزير دارو هاي ساخت ايران تاثير و ماندگاري ندارند و حال مريض بهبود پيدا نمي كنه
ناشناس
۰۰:۰۱ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
احساس میکنی دستمزدشون کمه افزایش بده ... ۵ دقیقه ۵۰ تومن ویزیت میکنن حرفم بات نمیزنن
ناشناس
۰۰:۰۱ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
احساس میکنی دستمزدشون کمه افزایش بده ... ۵ دقیقه ۵۰ تومن ویزیت میکنن حرفم بات نمیزنن