رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در این جلسه گفت: در استان کرمان بیش از 36 مرکز خدمات مصوب و 19 مرکز خدمات غیر مصوب وجود دارد و بخش کشاورزی متولی غذای جامعه است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: تامین غذای مناسب، ارزان و در دسترس همراه با مدیریت منابع آب و خاک بر عهده بخش کشاورزی است و سلامت مواد غذایی در درجه اول اهمیت قرار دارد.
سعیدی با بیان اینکه با تجهیز امکانات و تامین نیروی انسانی مراکز خدمات که نزدیکترین بخش به بهره برداران است، مدیریت کل منابع کشاورزی بصورت علمی و بهینه انجام می شود، افزود: این امر با پهنه بندی مناطق و مشخص کردن یک کارشناس برای هر پهنه انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه مرکز خدمات باید با تعیین مشخصات مکانی کلیه فعالیت های کشاورزی و دامی، بهره برداران را شناسایی و رصد نماید، افزود: پس از شناخت بهره برداران با آموزش کشاورزان توسط محقق معین هر بخش، می توان آگاهی و اطلاعات بهره برداران را ارتقاء داد.
وی خاطرنشان کرد: استعدادیابی هر منطقه در جهت کشت گیاهان متناسب با اقلیم منطقه و جایگزینی دامها با صرفه اقتصادی بیشتر به عهده کارشناسان مراکز خدمات می باشد و نتایج تحقیقات پس از بررسی های کارشناسان و محقق معین هر منطقه در اختیار بهره برداران قرار می گیرد.
سعیدی در ادامه افزود: کارشناسان با آموزش کشاورزان در زمینه های مختلف مانند اجرا سیستم های آبیاری نوین، صنایع تبدیلی و تکمیلی مورد نیاز هر منطقه بسته به تولید محصول آن منطقه و استفاده از کشاورزان پیشرو در این موارد آنها را حمایت و ترغیب نمایند.
وی با بیان اینکه کشت های خرد و کم بازده باید به سمت مدیریت یکپارچه اراضی سوق داده شوند، بیان داشت: اجرا این مهم مستلزم آشنایی کشاورزان با این کار و مزایای اجرا آن در مزارع خود می باشند و این امر با آموزش کشاورزان ممکن است.
سعیدی خاطر نشان کرد: با ورود دانش نوین و یافته های علمی به مزارع، کشاورزی از شیوه معیشتی به کشت های نوین تغییر می یابد تا بهره وری از منابع آب و خاک افزایش یافته و در عین حال درآمد اقتصادی کشاورزان نیز افزایش یابد.
وی با تاکید بر توسعه گلخانه ها و شیوه های کشاورزی نوین که منجر به افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش برداشت آب می شود، افزود: زمینه صادرات محصولات کشاورزی و تکمیل زنجیره تولید تا محصول فرآوری شده در هرمنطقه بسته به محصولات تولیدی باید فراهم شود تا تولید در بخش کشاورزی بهینه و اقتصادی شود.
وی همچنین در زمینه امور دام گفت: آموزش دامداران در زمینه های نژادهای نوترکیب، اصلاح دامها متناسب با شرایط اقلیمی، هویت گذاری کلیه دامها و پرورش آبزیان در کنار کشاورزی با اصلاح استخرهای ذخیره آب کشاورزی از دیگر مسئولیت های کارشناسان مراکز خدمات می باشد.
سعیدی خاطر نشان کرد: مراکز خدمات با ارائه راهکارهای کارشناسی و معرفی کشاورزان جهت تسهیلات از آنان حمایت می نماید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی این سازمان نیز در ادامه جلسه افزود: تا پنج سال آینده باید 20 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش یابد ولی با اصلاح شیوه های آبیاری، استفاده از روش های کاهش تبخیر و تعرق، کشاورزی حمایتی و نشاء کاری عملکرد تولید در واحد سطح را می توان افزایش داد تا میزان تولید کاهش نیابد.
وی افزود: کنترل آفات و پیش آگاهی و مراقبت از مزارع در زمان مناسب و مبارزه صحیح همراهی کارشناسان را با کشاورزان می طلبد.
انتهای پیام/س