به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ قیمه نخود یکی از غذاهای سنتی استان یزد بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۶، B۱۲ ، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، گوگرد، سلنیوم، کولین، اسید فولیک و سیتریک است.
برای بررسی خواص قیمه نخود و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص قیمه نخود اظهار کرد: این غذا نقش مؤثری در تقویت عمومی بدن، چاقی و رفع کمخونی دارد؛ قیمه نخود برای مبتلایان به ام اس بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: غذاهای مختص افراد مبتلا به ام اس + جزئیات
وی درباره خواص دیگر قیمه نخود بیان کرد: این غذا تأثیر بسزایی در تقویت عضلات و استخوانها دارد و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند؛ قیمه نخود به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E و سایر املاح معدنی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: قیمهنخود نشاط آور است و استرس، اضطراب و افسردگی را از بین میبرد؛ این غذا دردهای قاعدگی را تسکین میدهد و برای زنان باردار بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: توصیههای تغذیهای برای مبتلایان به بیماری ام اس
عظمایی یادآوری کرد: قیمه نخود به بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، تقویت بینایی، افزایش هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون کمک شایانی میکند.
نخود دو لپه شده ۴۰۰ گرم
مغز لیموعمانی به مقدار لازم
آب پنج لیوان
پیاز خُرد شده ۲ عدد
روغن کنجد به مقدار لازم
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
برنج پنج پیمانه
کره محلی به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران ۲ قاشق سوپ خوری
چوب دارچین ۲ تا سه تکه
-نخست نخودها را از شب قبل خیس سپس آنها را دو لپه کنید و بپزید.
- پیازهای خُرد شده را با روغن کنجد تفت دهید.
- گوشت را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید سپس نخود پخته شده و آب را به مخلوط گوشت و پیاز تفت داده شده بیفزایید.
- در انتهای پختن غذا، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و مغز لیمو عمانی را به مواد اضافه کنید.
- چوب دارچین را هم خُرد و به سایر مواد بیفزایید.
- یک قاشق سوپ خوری زعفران را با ۲ قاشق غذاخوری آب جوش دَم و به سایر مواد اضافه کنید.
- شعله گاز را خاموش و صبر کنید تا غذا به خوبی جا بیفتد.
- برنج را پس از شستن با مقداری نمک، آب و سبوس برنج بجوشانید و موقع دَمکردن کره محلی یا روغن زیتون را به آن اضافه کنید.
- پس از پخته شدن برنج روی آن را با بقیه زعفران تزئین کنید.
- افراد میتوانند برای طبخ قیمه نخود، خود لیمو عمانیها را جایگزین مغز لیمو عمانی کنند.
انتهای پیام /