وی گفت:اکنون 15 مرکز در کشور تجهیز شدند که در کنار خون کامل توانایی گرفتن پلاسما و پلاکت رادارند و مرکز استان کرمانشاه نیز یکی از این مراکز است و اثر بخشی این روش بسیار بیشتر است و 30تا60هزار شمارش پلاکت بالا می برد.
سلطانیان گفت: در آینده ما با دو پدیده مواجه هستیم بحث سالمندی و بیماری های بد خیم است و جامعه در حال بالا رفتن سن افراد است.
وی گفت: با سالمند شدن افراد جامعه بیشتر از 65 سال نمی توانند اهدا خون کنند و یکی از نیازهای اساسی ما در بحث تامین پلاسما و پلاکت است.
وی گفت: در روش جدید گرفتن پلاسما و پلاکت از یک اهدا کننده 6واحد پلاکت گرفته می شود که در حالت معمولی یک واحد گرفته می شود.
وی ادامه داد: بیماری های بد خیم و سرطان نیز چالش دومی است که نیاز به تزریق پلاکت دارند و نیاز افراد خیلی بالاست.
سلطانیان گفت:پلاسما برای فرآورده های دارویی استفاده می شود مانند فاکتور 8 و فاکتور 9 و ما ترجیح می دهیم که از خون ایرانی این مواد تهیه کنیم و ارسال و تهیه پلاسما برای تهیه مواد دارویی فاکتور 8 و فاکتور 9 هستند .
وی گفت:حداکثر زمان نگهداری گلبول قرمز 35 روز و پلاکت حداکثر سه روز است و به این دلیل نیاز به اهدا خون همیشگی است اما پلاسما تا دوسال می توانیم نگهداری کنیم و سازمان مجهز به تمام تجهیزات روز دنیا و سردخانه های مجهز است.
سلطانیان گفت: همه افرادی که 17سال آن ها تمام شده و وزن 50کیلوگرم و فشار خون نرمال دارند می توانند اهدا کننده خون باشند و در اتاق معاینه مشاوره می شوند و باید سلامت دهنده خون تضمین شود و بعد خونگیری انجام می شود .
انتهای پیام/ز