سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سخنگوی وزارت بهداشت:

بیمه‌ها توان تحت پوشش قرار دادن همه دارو‌ها را ندارند/ دریافت ویزیت بیش از ۳۸ هزار تومان برای پزشکان متخصص تخلف است/ از افراد با درآمد بالا باید هزینه و مالیات بیشتری دریافت شود

حریرچی گفت: بررسی آمار ۲ دهه منتهی به سال ۹۵ نشان می‌دهد، مرگ و میر کودکان زیر پنج سال بیش از ۶۵ درصد کاهش داشته است.
 
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری که در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: طی سال‌های 75 تا 95 تعداد مرگ و میر کودکان زیر 5 سال بیش از 65 درصد کاهش یافته است، با توجه به این آمار  به ازای هر هزار نوزاد متولد شده تنها 15 و نیم کودک فوت کرده‌اند.

وی ادامه داد: در همین بازه زمانی به ازای هر هزار نوزاد متولد شده، 985 نفر سنشان به بالای 5 سال رسیده است و این در حالی است که قبل از انقلاب به ازای هزار نوزاد، در حدود 800 کودک زیر 5 سال فوت می‌کردند، خوشبختانه امروزه با افزایش شاخص‌های سلامت، میزان مرگ و میرها با کاهش 63 درصدی به میزان 36.2 رسیده است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کاهش مرگ و میر کودکان منجر به رشد جمعیت شده است، افزود: در این دو دهه امید به زندگی از 68.3 سال به 75.4 رسیده است که این مسئله نشان دهنده رشد جمعیت و شاخصه سلامت است.

وی اضافه کرد: شاخص سلامت بهبود باعث افزایش دسترسی نیروی کار و افزایش توسعه و بهره‌وری شده است.

رتبه دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران در دنیا

حریرچی در خصوص رتبه‌بندی دانشگاه علوم پزشکی کشورمان در دنیا ادامه داد: دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور رتبه‌های متعددی در بین 500 دانشگاه برتر دنیا داشته‌اند به طوری که گروه داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه بین 51 تا 74 دارد و دانشگاه‌های مشهد، آزاد اسلامی، بهشتی، تبریز رتبه‌هایی بین 150 تا 500 را در میان 500 دانشگاه برتر دنیا از آن خود کرده‌اند.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص رتبه رشته‌های پزشکی بالینی عنوان کرد: در گروه پزشکی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه 1 تا 400 را کسب کرده است و همچنین در گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی، مدرس و تهران رتبه‌های 201 تا 300 را از آن خود کرده‌اند.

وی اضافه کرد: در گروه دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه 151 تا 200 و همچنین دانشگاه آزاد، بهشتی و شیراز رتبه بین 201 تا 300 را کسب کرده‌ است..

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: در گروه بهداشت عمومی و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه 151 تا 200 را بدست آورده که در این رتبه بندی دانشگاه اصفهان، آزاد اسلامی، بهشتی رتبه‌های 401 تا 500 را کسب کرده‌اند.

وی ادامه داد: در استراتژی تأمین منابع باید به منابع عمومی و اجباری مثل مالیات تأکید بیشتری شود، از گروه‌های که درآمد بالاتری دارند باید هزینه و مالیات بیشتری دریافت شود؛ به سه صورت می‌توان از مردم مالیات دریافت کرد؛ در روش اول کسب مساوی مالیات، روش دوم دریافت بیشتر از افراد با درآمد بالاتر و روش سوم دریافت بیشتر از فقرا است.

منابع وزارت بهداشت باید پایدار شود

حریرچی عنوان کرد: باید پایایی و پیش‌بینی‌پذیری منابع افزایش یابد، همچنین این منابع تخصیص یافته پایدار باشند.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: در تجمیع منابع موضوع اصلی این است که توزیع مجدد منابع صورت گیرد و منابع دریافتی از ثروتمندان به نفع فقرا استفاده شود.

وی ادامه داد: نقش تکمیلی برای صندوق‌ها باید در نظر گرفته شود و بودجه‌های تکمیلی برای صندوق‌های روستایی تخصیص یابد.

وی در خصوص کمک خیرین سلامت ادامه داد: خیرین سلامت در حوزه سلامت از سال 95 موسسه خیریه دارند که از این تعداد 407 موسسه درمانی به صورت مستقل عمل می‌کنند، در  حال حاضر 37 بیمارستان خیریه، 370 درمانگاه خیریه و 243 گروه داوطلب با حمایت وزارت بهداشت در مناطق محروم مشغول به خدمت‌رسانی هستند.

کمک 1700 میلیاردی خیرین سلامت به حوزه بهداشت و درمان در سال 96

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در سال 95 خیّرین سلامت 1500 میلیارد تومان و در سال 96، 1700 میلیارد تومان به حوزه بهداشت و درمان کمک کرده‌اند.

حریرچی‌ با اشاره به اینکه الگوی بیماری‌ها به عارضه‌های غیرواگیر‌ و مزمن تغییر پیدا کرده و همین مسئله باعث ایجاد هزینه‌های زیاد می‌شود، افزود: ما نیازمند کمک خیّرین سلامت در حوزه بهداشت و درمان در کشور هستیم و این افراد همیشه مساعدت و همکاری خوبی با وزارت بهداشت داشته‌اند.

وی در خصوص افراد بیمارنما‌ عنوان کرد: مردم مراقب افراد بیمارنما‌  باشند و به نظرم بهترین راه کمک به خیّرین از راه‌های شناخته شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت اشاره کرد: مراکز دولتی بیش از 90 درصد از هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند و مردم خیّر می‌توانند کمک‌های خود را به بیمارستان‌ها که ارائه دهندگان خدمت هستند بپردازند و از دادن هرگونه وجه نقد به افراد سودجو خودداری‌ کنند.

وی در خصوص تخلفات پزشکی طی چند سال اخیر گفت: در چند سال اخیر تخلفات پزشکی در بیمارستانهای عمومی و دولتی‌ در شهرستان‌های کشور و مراکز درمانی تهران نیز کاهش داشته است ولی در برخی از مطب‌های پزشکی تخلفاتی انجام می‌شود که وزارت بهداشت در این زمینه اقدامات جدیدی را آغاز کرده است.

وی در خصوص بروز خسارت در هنگام زمین لرزه ادامه داد: اکثر افراد با وقوع زلزله  هنگام خروج از ساختمان و در راه پله دچار مصدومیت می‌شوند، توصیه می‌کنم که مردم خونسردی خود را در هنگام بروز زمین لرزه حفظ کنند.

تحت پوشش قرار گرفتن دارویی خاص متناسب با منابع کشور

حریرچی‌ در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر کمبود داروی بیماری SMA عنوان کرد: بطور کلی کشورهای مختلف دنیا با توجه به منابع سازمان‌های‌ بیمه‌گر و درآمد کشورشان همچنین حق بیمه‌ای که مردم پرداخت می‌کنند، بخشی از خدمات و داروها را تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌دهند که در این راستا مجبور به انتخاب گزینشی‌ در تحت پوشش قرار گرفتن داروی خاص می‌شوند.

وی اضافه کرد: وزارت بهداشت در همه کشورها در تحت پوشش قرار دادن دارو، مسئله افزایش عمر بیماران را مد نظر خود قرار می‌دهند و اگر دارویی طول عمر بیماران را افزایش ندهد و بسیار گران باشد، بیمه‌ها توان تحت پوشش قرار دادن آن دارو را ندارند.

حریرچی‌ تأکید کرد: من با همه خانواده‌های بیماران خاص ابراز همدردی‌ می‌کنم و باید بگویم که بیمه‌ها به دلیل محدودیت منابع توان فراهم آوردن منابع برای بیمار تا آخر عمر را ندارند و نمی‌توانند سالیانه بین یک و نیم تا 6 میلیارد تومان بابت داروی بیماری هزینه کنند.

تامین هزینه داروهای بیماران خاص باید بر عهده خیرین باشد

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: اکثر کشورهای پیشرفته‌ همه داروها را تحت پوشش بیمه‌ای قرار نداده‌اند و به نظرم این کار باید بر عهده خیّرین‌ قرار گیرد.

صدور مجوز سقط جنین با بیماری مادرزادی به وسیله مراجع دینی و قانونی

حریرچی ادامه داد: خوشبختانه مراجع دینی و قانونی در مواردی‌ که احتمال ایجاد بیماری ژنتیکی یا مادرزادی‌ در جنین زیاد باشد، اجازه لازم را برای سقط‌ صادر می‌کنندکه البته وزارت بهداشت در این زمینه کمیته‌های سخت گیرانه‌ای دارد.

وی اضافه کرد: در برخی موارد دیده شده است که افراد با کوچکترین شک‌ که وجهه علمی ندارد به صورت غیرقانونی اقدام به سقط می‌کنند؛ توصیه می‌کنم که افراد اینگونه موارد را با مراکز علمی معتبر در میان بگذارند کنند و از اقدام غیرقانونی سقط که سلامت مادران را به خطر می‌اندازد، جلوگیری کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص داروی IGIV گفت: در حال حاضر 5 هزار داروی IGIV  پنج گرمی و 14 هزار و 800 قلم دارو از نوع 2.5 گرمی در شبکه توزیع شده است و به طور کلی 700 هزار داروی IGIV وارد کشور شده و آماده حمل و توزیع به وسیله شرکت‌های دارویی است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر 20 هزار قلم داروی IGIV آماده تخصیص ارز برای اضافه شدن به شبکه دارویی است، بیماران هیچ گونه نگرانی در خصوص کمبود دارو IGIV نداشته باشند.

حریرچی با اشاره به اینکه در مقاطعی کمبود دارویی در همه کشورهای دنیا پیش می‌آید، افزود: کمبود چند قلم دارو نشاندهنده بی‌فکری و عدم مدیریت مسئولان نیست، رئیس سازمان غذا و دارو و مدیر کل تعزیرات پزشکی 24 ساعته مشغول به فعالیت هستند و ممکن است  در بازار چند هزار قلم دارو، کمبودهایی پیش آید.

وی  با اشاره به بهبود شاخص سلامت در کشور گفت: کاهش مرگ و میر کودکان زیر 5 سال و مراقبت از بیماران نشان دهنده ارتقای شاخص سلامت است و ما امروزه عارضه کم وزنی کودکان مانند بیماری سرطان را کنترل می‌کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد:‌ طی سه دهه قبل 10 تا 20 هزار نفر از مردم به دلیل بیماری اسهال فوت کرده‌اند اما خوشبختانه امروزه این بیماری خیلی کم اهمیت محسوب می‌شود.

وی در خصوص شاخص تغذیه‌ای در استان‌های سراسر کشور تاکید کرد: شاخص تغذیه‌ای نشان می‌دهد  قد ایرانی‌ها طی چند سال اخیر و دو نسل جدید افزایش داشته است و خوشبختانه  وضعیت تغذیه‌ای تمام استان‌ها طی 30 سال گذشته رو به بهبود است اما با سطح ایده‌ها فاصله‌ داریم.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: 60 درصد از مردم کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند و در استان‌های محروم تعداد افراد چاق بیشتر از افراد لاغر یا کمبود وزن هستند.

دزدیدن کودکان برای برداشتن کلیه‌ آنها در کشور صحت ندارد

وی در خصوص انتشار اخبار غلط در فضای مجازی ادامه داد: برخی از افراد اخباری مبنی بر دزدیده شدن کلیه کودکان را در کشورهای خارجی را در فضای مجازی منتشر کرده‌اند که در این میان بعضی از رسانه‌ها این مسئله را به کشور تعمیم دادند و همین مسئله باعث نگرانی خانواده‌ها در خصوص دزدیده شدن فرزندان‌شان و دزدیدن کلیه‌های آنها شد.

وی در خصوص وجود بیماری پوستی کودکان در جنوب کشور گفت: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی جنوب کشور با تیم مجهز اقدام به بررسی و درمان بیماری پوستی کودکان در این خطه کرده‌اند و هیچ گونه نیازی به اعزام تیمی از وزارت بهداشت به جنوب کشور دیده نشده است.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر انجام نشدن مطالعات بالینی بر روی داروهای شیمی درمانی ساخت داخل عنوان کرد: اگر دارویی در کشور توزیع شود حتماً مراحل مطالعات بالینی بر روی آن انجام می‌شود، مردم عزیز مطمئن باشند که به هیچ دارویی اجازه پخش و مصرفداده نمی‌شود مگر اینکه‌ تمامی آزمایشات‌ لازم بر روی آن انجام شود و استانداردهای لازم را داشته باشد.

وی ادامه داد: شرکت‌های وارد کننده و توزیع کننده دارو تحت تأثیر تبلیغات قرار نگیرند، اگر داروی جدیدی وارد بازار شده، مرحله مطالعات بالینی را پشت سر گذاشته است.

حریرچی‌ اضافه کرد: وقتی داروی جدیدی وارد بازار شود بازار چند میلیاردی را به خود اختصاص می‌دهد به همین دلیل  شرکت‌های دارویی قبلی عوارضی را به داروهای جدید اطلاق می‌کنند البته  امروزه هیچ دارویی بدون عارضه‌ جزئی نیست اما همین مقدار کم نیز در حوزه سلامت  دارویی نباید اتفاق بیافتد‌.

آخرین آمار از مصدومان تازه آباد کرمانشاه

وی در خصوص زلزله کرمانشاه‌ گفت: بر اساس آخرین استعلام انجام شده از مسئولان ذی ربط زلزله کرمانشاه تا به این لحظه 260 مصدوم را‌ بر جای گذاشته است‌.

حریرچی‌ در خصوص سیستم الکترونیکی سلامت گفت: در مورد سیستم الکترونیک سلامت در اجلاس سراسری مراقبان سلامت بحث شد و  به هیئت دولت نیز رسید و در آینده سیستم الکترونیک سلامت در مطب‌ها، مراکز درمانی، پاراکلینیک‌ ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: در قدم اول سیستم الکترونیکی سلامت باید زیرساخت‌های لازم در گروه‌های داوطلب را داشته باشد و سپس به صورت اجباری در همه گروه‌های پزشکی و مراکز ایجاد شود.

وی در خصوص فعالیت برخی از پزشکان به عنوان مشاوران املاک‌ گفت: اعطای مجوز املاکی به پزشکان در حیطه اختیارات وزارت بهداشت نیست و مراجع قانونی باید مجوز صادر کنند، متأسفانه به دلیل مکانیزم غلط انتخاب دانشجوی پزشکی  و ورود افرادی که علاقه‌ای به پزشکی ندارد به این حوزه، شاهد این پدیده هستیم.

وی اضافه کرد: افرادی که وارد رشته پزشکی می‌شوند باید به این شغل علاقه داشته باشند و با سختی‌ کنار بیایند‌ زیرا یک دانشجوی پزشکی مرتب با درد و آلام بیماران مواجه است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر 15 هزار پزشک شماره نظام پزشکی گرفته‌اند ولی کار طبابت‌ نمی‌کنند‌ و همچنین تعدادی پزشک‌ داریم که علاوه بر کار طبابت مشغول به خرید و فروش یا ساختمان سازی هستند.

وی با اشاره به اینکه بخش بهداشت و درمان طی 40 سال گذشته برون سرمایه‌ای شده است، اظهار کرد: متأسفانه پزشکان درآمد حاصل از بهداشت و درمان را در جاهای دیگر سرمایه‌گذاری می‌کنند که این مسئله به ضرر حوزه سلامت کشور است، درخواست می‌کنیم که در حوزه سلامت مانند صادرات، تولید دارو و تجهیزات پزشکی سرمایه‌گذاری انجام شود.

حریرچی در خصوص قطع برق در اتاق عمل یکی از بیمارستان‌های کشور گفت: در حال حاضر کشور‌ 1000 بیمارستان دارد که هر کدام از آنها بین 4 تا 10 اتاق‌ عمل‌ در این مراکز مشغول به انجام عمل‌های مختلف‌ جراحی‌ هستند‌، برخی از افراد یک نقص کوچک را بزرگ می‌کنند که این مسئله به نفع حوزه سلامت کشور‌ نیست‌، همه بیمارستان‌ها به برق اضطراری مجهز هستند، در برخی از مراکز برای آغاز به کار دستگاه‌های برق اضطراری،  به مدت کوتاهی زمان نیاز است.

وی گفت: در خصوص قطع برق‌ و پیامدهای منفی آن برای مردم، گزارشی به وزارت بهداشت نرسیده است.

وی در خصوص افزایش متقاضیان شرکت در رشته پزشکی عنوان کرد: تعداد زیادی از داوطلبان کنکور متقاضی شرکت در گروه پزشکی هستند که از این افراد برخی در دانشگاه‌های معتبر یا غیرمعتبر‌ در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند و برای کار به کشور برمی‌گردند که بسیاری از این افراد علاقه خاصی به کار پزشکی ندارند و صرفاً به دلیل سطح درآمدی بالا، این رشته را انتخاب کرده‌اند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر حدوداً 300 هزار نفر در کنکور تجربی شرکت کرده‌اند که از این تعداد کمتر 5 هزار نفر در رشته پزشکی قبول می‌شوند.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: در کشورهای خارجی مکانیزم‌ ورود به دانشگاه باز و آسان ولی خروج و فارغ التحصیلی‌ آن بسیار سخت است.

 تأخیر در پرداخت مطالبات پزشکان، بیماری مزمن نظام سلامت

وی در خصوص مطالبات کا‌رانه و اضافه کاری پزشکان گفت: تعویق‌ پرداختی به وسیله بیمه‌ها باعث ایجاد تأخیر در پرداخت مطالبات پزشکان و پرسنل‌ حوزه بهداشت و درمان شده است و کارانه‌ پزشکان با تأخیر چندین‌ ماهه مواجه است، برخی از اضافه کاری‌ یا کارانه‌ها به شهریور رسیده است اما بطور کلی متوسط پرداختی کارانه‌ و اضافه کاری پزشکان بهتر از پرداختی تا ماه شهریور ماه است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تأخیر در پرداخت مطالبات پزشکان به یک بیماری مزمن در نظام سلامت از سال 74 به بعد تبدیل شده است، افزود: متوسط تأخیر کار‌انه و اضافه کاری پزشکان 9 ماه است که در سال‌های 91 و 92 این تأخیر به بالای یک سال رسیده است.

حریرچی‌ اضافه کرد: بعد از اجرای طرح تحول، متوسط تأخیر پرداخت مطالبات پزشکان به حدود 3 ماه کاهش پیدا کرد البته به دلیل مشکلات مختلف میزان تأخیر در پرداختی‌های کارانه‌ و اضافه کاری پزشکان افزایش داشته است ولی وضعیت پرداختی‌ها نسبت به 23 سال گذشته بهتر شده است.

ریکال والزارتان به دلیل اشتباه وزارت بهداشت نیست

وی در خصوص جمع آوری داروی والزارتان گفت: وجود مشکل در ماده اولیه این دارو که چین صادر کننده آن است، باعث شد 22 کشور جهان همزمان با ایرانی مجبور به ریکال والزارتان شوند، اگر عارضه‌  یک قلم دارو به وسیله کشوری به اثبات برسد نتیجه آزمایش آن کشور به سازمان جهانی غذا و دارو منتقل و در صورت نیاز این دارو جمع‌ آوری می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: کشورهای اروپایی و آمریکا هم ماده اولیه  وارداتی که ریکال شدرا خریداری کرده‌اند اما متأسفانه برخی از افراد وانمود می‌کنند که وزارت بهداشت اشتباه عمل کرده است، داروی والزارتان برای احتیاط ریکال شده است پس مردم نباید نگران باشند.

حریرچی‌ اضافه کرد: در خصوص واردات این دارو هیچ شرکتی تخلف نکرده است.

وی ادامه داد: ویزیت پزشک عمومی 24 هزار و 500 تومان، متخصص 38 هزار  و 400 تومان و فوق تخصص 47 و 900 تومان تعیین شده است، دریافت مبلغی بالاتر از این تعرفه‌ها از نظر وزارت بهداشت تخلف محسوب می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در داخل کشور برنامه ریزی خوبی برای تولید و پوشش واکسن HPV در آینده‌ای نزدیک انجام شده است و هدف اصلی وزارت بهداشت تولید این واکسن در کشور است و توصیه‌های لازم در این خصوص به مردم از طریق کار گروه‌ها و کمیته‌های مختلف داده می‌شود.

خدمات خیرین در حوزه بهداشت و درمان

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص فعالیت افراد خیر در قالب خودرو‌های جهادی‌ در حوزه دندانپزشکی، ادامه داد: برخی از افراد خیر به معاینه دندان افراد در مناطق محروم می‌پردازند و برای این کار بسیار مجهز هستند و وسایل و ابزار مورد نیاز را با خود به همراه دارند.

حریرچی‌ اضافه کرد: یک گروه جهادی‌ در زمینه جراحی پلاستیک در مناطق محروم در حال خدمت رسانی است و بیماری شکاف لب و کام بیماران را درمان می‌کنند.

وی تأکید کرد: در حال حاضر هیچ گروه جهادی‌ بدون ابزار لازم در کشور وجود ندارد و همه آنهایی که در روستای‌های دور افتاده مشغول به فعالیت هستند اگر افراد برای انجاک کارهای جهانی وسایل پیشرفته‌‌ای ندارند، می‌توانند اینگونه موارد را به وزارت بهداشت اعلام کنند.

حریرچی‌ گفت: 80 کلینیک سیار پزشکی در سطح کشور در حال فعالیت است و  106 هزار خدمت دندانپزشکی به مردم ارائه می‌دهند.

حریرچی‌ درباره انتشار مصاحبه عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص شورای عالی بیمه، گفت: اظهارات منتشر شده عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گروه‌های پزشکی ممکن است در یک جلسه خصوصی مطرح شده باشد و من شخصا مصاحبه رسمی از وی ندیده‌ام.

وی ادامه داد: نوبخت به عنوان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت حمایت کرده است و حتی در روز انتخابات که دستگاه رأی گیری رئیس فعلی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دچار مشکلات شده بود، نسبت به این موضوع اعتراض کرده بود.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: رئیس موقت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در آن زمان معتقد بود که جایگاه شورای عالی بیمه و بیمه سلامت باید در وزارت بهداشت باشد و تلاش زیادی در زمینه انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت کرده است.

آخرین جزئیات از ترجمه و اجرای کتاب تعرفه گذاری خدمات پزشکی

وی در خصوص کتاب تعرفه گذاری خدمات پزشکی، ادامه داد: کتاب تعرفه گذاری پزشکی دو بخش دارد، یک قسمت خدمات را معرفی می‌کند و بخش دیگر ارزش خدمات و نسبت‌ها را بازگو می‌کند.

وی اضافه کرد: سازمان نظام پزشکی به صورت داوطلبانه ترجمه این کتاب را انجام داده است؛ در حال حاضر تألیف کتاب انجام شده است و بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه در آبان ماه ویرایش کتاب جدید ارزش گذاری تعرفه پزشکان با تعامل همه ذی‌نفعان به سازمان نظام پزشکی واگذار و ترجمه این کتاب با در نظر گرفتن و توافق کلیه ذی‌نفعان به وسیله سازمان نظام پزشکی انجام می‌شود.

حریرچی‌ با اشاره به اینکه ترجمه کتاب ارزش گذاری نسبی تعرفه پزشکان مرحله مقدماتی است، افزود: سازمان نظام پزشکی معتقد است که این کتاب با همان ترتیب کشور مبدأ یعنی آمریکا اجرایی شده است زیرا تغییر در روند اجرای این کتاب باعث تغییر در دریافتی‌های گروه‌های مختلف پزشکی می‌شود.

حریرچی‌ اضافه کرد: اشکالی که گروه‌های مختلف پزشکی نسبت به اجرای کتاب ارزش گذاری خدمات نسبی تعرفه پزشکان گرفته‌اند این است که نظر همه انجمن‌ها و گروه‌های ارائه خدمت اعمال نشده که البته این مسئله از سوی وزارت بهداشت پذیرفته نشده است.

وی یادآور شد: گروه‌های ذی‌نفع پزشکان نیز در بیمارستان‌های خصوصی مشغول اجرای کتاب ارزش گذاری خدمات نسبی تعرفه پزشکان هستند که در این بین گروه‌های پرستاری و سازمان‌های بیمه‌گر این کتاب را اجرا می‌کنند و دبیر شورای عالی بیمه خواستار انجام اقدامات بعدی در خصوص ترجمه کتاب تأثیر گذاری خدمات پزشکی هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.