به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت آلو حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۶ ، پروتئین، آهن، فیبر، منیزیم، اسید فولیک، سدیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، کربوهیدرات و اکسانتین است.
برای بررسی خواص شربت آلو و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت آلو اظهار کرد: این شربت به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
وی درباره خواص دیگر شربت آلو بیان کرد: این شربت نقش مؤثری در رفع عطش و کاهش حرارت بدن دارد؛ شربت آلو به سلامتی کبد و تصفیه خون کمک میکند و خارشهای بدن، اگزما، خشکی و حساسیت پوست را از بین میبرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت آلو تأثیر چشمگیری در بهبود روماتیسم، نقرس و آرتروز دارد؛ این شربت کمخونی و ضعف را هم برطرف میکند.
عظمایی تأکید کرد: شربت آلو به علت داشتن فسفر موجب تقویت حافظه میشود؛ این شربت نقش مؤثری در سلامتی پوست و مو دارد به طوری که چین و چروک را رفع و از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: شربت آلو نقش مؤثری در کنترل قند، فشار و چربی خون دارد؛ این شربت ملین طبیعی است و موجب پاکسازی رودهها در همه مزاجها میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت آلو سبب عملکرد بهتر سیستم قلبی و عروقی میشود؛ این شربت برای افرادی که دچار آسم و سرفه هستند، بسیار مفید است؛ شربت آلو به علت داشتن ویتامین A بینایی را تقویت میکند؛ ماده اکسانتین موجود در این شربت یک کاروتنوئید خوراکی مهم است که موجب جذب نور به شبکه چشم میشود.
عظمایی یادآور شد: شربت آلو به سلامتی استخوانها و دندانها کمک و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند.
آلوی رسیده و شیرین یک کیلوگرم
آب ۲ لیوان
عسل به مقدار لازم
آب لیموترش تازه یک قاشق مرباخوری
- این شربت را به ۲ روش میتوان تهیه کرد؛ در روش نخست باید آلوها، آب، عسل و آب لیموترش تازه را با هم داخل مخلوطکن بریزید؛ پس از اینکه مواد به خوبی مخلوط شدند، شربت را میل کنید.
- در روش دوم باید آلوها را از وسط نصف و هسته آنها را جدا کنید سپس آلوها را داخل مخلوطکن بریزید و آب را هم به آنها اضافه کنید؛ آلوها و آب مخلوط شده را به مدت ۱۰ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید سپس این ترکیب را صاف کنید و آب لیمو ترش تازه و عسل را هم به آن بیفزایید؛ عسل بهتر است در دمای زیر ۵۵ درجه سانتی گراد به مواد اضافه شود.
- مواد را به طور مرتب هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
انتهای پیام/