برای بررسی خواص خورشت کدو و بادنجان و اینکه مصرف این خورشت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص خورشت کدو و بادنجان اظهار کرد: این خورشت علاوه بر تولید انرژی زیاد در بدن موجب تناسب اندام هم میشود و برای مبتلایان به قند، فشار و چربی خون مفید است.
وی درباره خواص دیگر خورشت کدو و بادنجان بیان کرد: این خورشت نقش مؤثری در تقویت دستگاه بینایی دارد و به علت داشتن فیبر رودهها را تقویت و یبوست را برطرف میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: خورشت کدو و بادنجان به علت داشتن گروه ویتامینهای B و املاح معدنی تأثیر چشمگیری در تقویت و شادابی پوست و مو دارد؛ کلسیم، فسفر، ویتامین K و منیزیم موجود در این خورشت استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
عظمایی گفت: ویتامین ب کمپلکس موجود در خورشت کدو و بادنجان انرژی بدن را تأمین و خلق و خو را بهتر میکند؛ این خورشت به علت داشتن اسید فولیک و انواع ویتامینها برای زنان باردار و مبتلایان به کم خونی بسیار مفید است.
وی یادآور شد: خورشت کدو و بادنجان برای مبتلایان به نقرس، اسید اوریک بالا و بزرگی پروستات بسیار مناسب است.
کدو سبز نیم کیلوگرم
بادنجان نیم کیلوگرم
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز یک عدد
گوجه فرنگی چهار تا پنج عدد
سیر سه تا پنج حبه
نعناع خشک ۲ قاشق مرباخوری
روغن زیتون به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل و زنجبیل به مقدار لازم
-نخست بادنجانها را پوست بکنید؛ آنها را حلقهای خرد کنید و داخل محلول آب و نمک قرار دهید تا ماده زرد رنگی به نام سولانین از آنها خارج شود.
- کدو، پیاز، سیر، گوجه فرنگی و سیب زمینی را خُرد کنید و به همراه بادنجان داخل قابلمه بریزید.
- آب را به مواد درون قابلمه اضافه کنید؛ قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا مواد درون آن بجوشند و بپزند.
- در پایان پخت نعناع خشک، ادویه جات و روغن زیتون را به مواد درون قابلمه بیفزایید.
- مواد درون قابلمه را به خوبی هم بزنید.
- افراد میتوانند به این خورشت ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت مرغ خرد شده یا چرخ کرده گوسفندی هم اضافه کنند.
- این خورشت را همراه با نان یا برنج میل کنید.
انتهای پیام/