سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

با این خورشت خوشمزه، خوش اخلاق شوید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی خورشت را در بهبود خلق و خو مناسب دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ خورشت کدو و بادنجان حاوی انواع ویتامین‌های A ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱ ، B۲ ، B۶ ، ب کمپلکس  ، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، قند، فیبر، پروتئین، کلسیم، منگنز، اسید فولیک و گوگرد است.

برای بررسی خواص خورشت کدو و بادنجان و اینکه مصرف این خورشت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص خورشت کدو و بادنجان

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص خورشت کدو و بادنجان اظهار کرد: این خورشت علاوه بر تولید انرژی زیاد در بدن موجب تناسب اندام هم می‌شود و برای مبتلایان به قند، فشار و چربی خون مفید است.

وی درباره خواص دیگر خورشت کدو و بادنجان بیان کرد: این خورشت نقش مؤثری در تقویت دستگاه بینایی دارد و به علت داشتن فیبر روده‌ها را تقویت و یبوست را برطرف می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: خورشت کدو و بادنجان به علت داشتن گروه ویتامین‌های B و املاح معدنی تأثیر چشمگیری در تقویت و شادابی پوست و مو دارد؛ کلسیم، فسفر، ویتامین K و منیزیم موجود در این خورشت استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.

عظمایی گفت: ویتامین ب کمپلکس موجود در خورشت کدو و بادنجان انرژی بدن را تأمین و خلق و خو را بهتر می‌کند؛ این خورشت به علت داشتن اسید فولیک و انواع ویتامین‌ها برای زنان باردار و مبتلایان به کم خونی بسیار مفید است.

وی یادآور شد: خورشت کدو و بادنجان برای مبتلایان به نقرس، اسید اوریک بالا و بزرگی پروستات بسیار مناسب است.

مواد لازم برای تهیه خورشت کدو و بادنجان (چهار تا پنج نفر)

کدو سبز                                                                   نیم کیلوگرم

بادنجان                                                                     نیم کیلوگرم

سیب زمینی                                                             ۲ عدد

پیاز                                                                            یک عدد

گوجه فرنگی                                                             چهار تا پنج عدد

سیر                                                                           سه تا پنج حبه

نعناع خشک                                                             ۲ قاشق مرباخوری

روغن زیتون                                                              به مقدار لازم

آب                                                                             به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل و زنجبیل       به مقدار لازم

 طرز تهیه خورشت کدو و بادنجان

-نخست بادنجان‌ها را پوست بکنید؛ آنها را حلقه‌ای خرد کنید و داخل محلول آب و نمک قرار دهید تا ماده زرد رنگی به نام سولانین از آنها خارج شود.

- کدو، پیاز، سیر، گوجه فرنگی و سیب زمینی‌ را خُرد کنید و به همراه بادنجان داخل قابلمه بریزید.

- آب را به مواد درون قابلمه اضافه کنید؛ قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا مواد درون آن بجوشند و بپزند.

- در پایان  پخت نعناع خشک، ادویه جات و روغن زیتون را به مواد درون قابلمه بیفزایید.

- مواد درون قابلمه را به خوبی هم بزنید.

- افراد می‌توانند به این خورشت ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت مرغ خرد شده یا چرخ کرده گوسفندی هم اضافه کنند.

- این خورشت را همراه با نان یا برنج میل کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۵۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۷
کلا غذای خوب و هوای خوب و مناظر خوب و هر چیز لذت بخشی آدمو خوش اخلاق میکنه