وی با بیان اینکه در این جلسه مقرر شد قصاب خانههای مجهزی در مناطقی که امکان راه اندازی کشتارگاهها در سطح استان وجود ندارد، توسط اداره کل دامپزشکی استان کرمان راه اندازی شود تصریح کرد: همچنین در این جلسه مقرر شد که سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان تا پایان سال جاری، تمامی دامهای سنگین را شناسایی و پلاک گذاری آنها را انجام دهد.
حمید ملانوری سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان نیز در این جلسه گفت: مدتی است که بحث آنفولانزا فوق حاد پرندگان، کریمه کنگو و مالت در استان کرمان مطرح بود و خوشبختانه اقدامات خوبی نیز توسط دستگاههای ذیربط انجام شده است.
وی با بیان اینکه بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان با پیگیریهای لازم برای استقرار پستهای قرنطینه از سمت شمال استان در شهرستانهای نوق و انار کنترل شده است اظهار کرد: در حوزه ورود قاچاق دام به استان، بیشتر شاهد این ورودیها از سمت مبادی جنوبی و شرقی استان بودیم که پستهای قرنطینه در این مبادی نیز تعبیه شده است.
ملانوری با اشاره به بیماری تب کریمه کنگو و مالت افزود: در جلسه امنیت غذایی استان تصمیم گرفته شد که اقدامات پیشگیرانه در راستای مبارزه با این بیماری از طریق سم پاشی، احداث پیش سردکنها در کشتارگاههای استان و جلوگیری از ورود دام قاچاق به استان صورت گیرد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با تاکید بر اینکه مقرر شده تمامی کشتارگاههای استان تا ۳ ماه آینده مجهز به پیش سردکن شوند و در غیر این صورت گوشتهای آن منطقه از رده خارج خواهند شد اظهار کرد: پیشنهاد میشود از حضور بخش خصوصی برای راه اندازی پیش سردکنها در سطح استان کرمان استفاده شود ضمن آنکه در مناطقی که نیز این کشتارگاه و پیش سرد کنها وجود ندارد و باید ساماندهی در بین این مناطق صورت گیرد.
علی رشیدی نژاد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه پیک بیماری کریمه کنگو در سالهای ۹۱ و ۹۶ را در استان کرمان داشتیم که در بین این سالها با روند نزولی مبتلایان به این بیماری شاهد بودیم تصریح کرد: در سال ۹۶ تنها ۹ نفر مبتلایان به تب کریمه کنگو در سطح استان گزارش شد، اما متاسفانه از ابتدای سال جاری، از ۳۵ مورد مشکوک به این بیماری، ۷ نفر مبتلاء و یک مورد نیز کشته شدند.
وی با بیان اینکه این بیماری از طریق گزش کنه و ترشحات دام و گوشت آلوده به انسان منتقل میشود اظهار کرد: این بیماری از اواخر فروردین ماه تا شهریورماه شیوع پیدا میکند که در شهرستانهای بافت، سیرجان، شهربابک و اروزئیه بیشترین گزارش از این بیماری را داشته ایم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: علت اصلی این بیماری از سال ۸۸ و با گزش کنهها همراه با ورود دامهای قاچاق به استان کرمان شیوع پیدا کرد که راههای مبارزه با این بیماری از طریق سم پاشی، پیش سردکنندهها و جلوگیری از ورود دام قاچاق است.
حسین رشیدی مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان نیز درباره ماهیت بیماری تب کریمه کنگو اظهار کرد: بیماری کریمه کنگو در سال ۱۹۴۴ برای اولین بار در منطقه کریمه شوروی سابق دیده و سالها بعد این بیماری در کشور کنگو مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه در کشور نیز از سال ۱۹۷۰ برای اولین بار این بیماری شناسایی شد اظهار کرد: این بیماری از بعد تلفات و بالینی از سال ۱۳۷۸ در کشور اپیدمی پیدا کرد که تاکنون در استانهای سیستان و بلوچستان و اصفهان بیشترین مورد تلفات را داشته و استان کرمان در وضعیت متوسط کشوری قرار دارد.
رشیدی با بیان اینکه کنه، ناقل و مخزن این بیماری است اظهار کرد: در دام این بیماری علامتی ندارد و دام آلوده را نمیتوان در این بیماری تشخیص دهیم به همین منظور مبارزه با انگلها و مراقبتهای کشتارگاهی دو بحث در مبارزه با این بیماری است.
مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان با تاکید بر اینکه گوشتهای ذبح شده باید ۲۴ ساعت در سردخانههای کشتارگاه نگهداری شود که ضرورت راه اندازی این پیش سردکنها در کشتارگاههای بهداشتی را نشان میدهد تصریح کرد: در راستای مبارزه با کنه نیز ۱۲ هزار لیتر سم پاشی به صورت رایگان از محل اعتبارت این اداره کل در سال گذشته صورت گرفت که در این راستا ۳۰۰ میلیون تومان هزینه شد.
وی ادامه داد: ۱۵ هزار لیتر سم نیز برای سال جاری نیاز داریم تا سم پاشی محل دام در سطح استان صورت گیرد که به ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است تا بتوانیم ظرف مدت ۲ ماه مناطق تحت خطر را سم پاشی کنیم.
رشیدی با اشاره به جلوگیری از ورود قاچاق دام به استان اظهار کرد: متاسفانه هنوز، پلاک گذاری دام ورودی از جنوب استان صورت نگرفته است و اگر پلاک گذاری به صورت کامل و مستمر صورت گیرد میتوان از قاچاق جدی دام به استان کرمان جلوگیری کرد.
انتهای پیام/ح