وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر قارچ به عنوان یکی از منابع مهم پروتئینی در سبد غذایی خانوار قرار گرفته است،افزود:طی یک ماه اخیر با مسموم شدن و فوت تعدادی از هموطنانمان به دلیل استفاده از قارچ های وحشی موجود در طبیعت،بسیاری از خانوارها از خرید و مصرف قارچ خوراکی اجتناب کرده اند.
طهماسبی با بیان اینکه قارچ های وحشی در محیط های طبیعی بر سه نوع خوراکی، دارویی و سمی هستند، گفت: با توجه به بارش های اخیر،قارچ ها رویش خوبی در طبیعت داشتند از اینرو بسیاری از گردشگران و جوامع روستایی بدون آگاهی اقدام به جمع آوری و فروش این قارچ ها در بازار کردند که درنهایت این امر منجر به مسمومیت و فوت تعدادی از افراد در کشور شد.مردم باید بدانند که تشخیص این سه نوع قارچ در طبیعت بسیار دشوار است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مصرف قارچ های خوراکی در دنیا متداول است، بیان کرد: بیش از 110 واحد پرورش قارچ در کشور، سالانه حدود 150 هزارتن قارچ تولید می کنند که با توجه به سرانه مصرف 1.2 تا 1.3 کیلوگرم، مشکلی در تامین قارچ وجود ندارد که مردم به سمت و سوی استفاده از قارچ های بیابانی بروند.
وی با انتقاد از کاهش سرانه مصرف قارچ در کشور گفت: سرانه مصرف قارچ در بسیاری از کشورها5 تا 6 کیلوگرم است که با توجه به توسعه شهر نشینی و مطلوبیت این ماده غذایی، افزایش سرانه مصرف امری ضروری است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه قارچ تولیدی در ایران،بهترین قارچ از نظر مواد غذایی و کیفیت در دنیاست، تصریح کرد:قارچ های تولیدی در ایران از بهترین نوع صدفی و دکمه ای هستند؛بنابراین در مصرف آنها جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
انتهای پیام/