برای بررسی خواص آش رشته و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آش رشته اظهار کرد: این آش به علت ویتامینها و املاح معدنی که دارد، یکی از غذاهای مناسب در وعده افطار است؛ فیبر موجود در آش رشته موجب رفع یبوست و اختلالات گوارشی میشود.
وی درباره خواص دیگر آش رشته بیان کرد: این آش به علت وجود آهن زیاد برای مبتلایان به کم خونی، زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد بسیار مفید است؛ آش رشته به علت داشتن منیزیم بالا سبب بهبود گردش خون میشود و خطر بروز حمله قلبی را کاهش میدهد.
این محقق وپژوهشگر طب سنتی افزود: آش رشته پروتئین بالایی دارد، بنابراین مصرف آن باعث عضله سازی بدن میشود؛ فسفر، کلسیم و منیزیم موجود در این آش استخوانها و دندانها را محکم و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری میکنند بنابراین آش رشته برای افراد مسن بسیار مفید است.
عظمایی با اشاره به خواص آنتیبیوتیکی و آنتیاکسیدانی آش رشته یادآور شد: مصرف این آش بدون نان موجب تناسب اندام و خوردن آن همراه با نان سبب چاقی میشود؛ آش رشته به علت داشتن پتاسیم زیاد برای مبتلایان به فشار خون بالا بسیار مناسب است و موجب تنظیم فشار خون میشود.
رشته ۴۰۰ گرم
سبزی آش تازه (تره، جعفری، اسفناج و گشنیز) مجموعاً یک کیلوگرم
پیاز ۲ عدد
لوبیا، نخود و عدس از هرکدام یک لیوان
زردچوبه یک قاشق چای خوری
آرد گندم یک قاشق غذاخوری
سیر سه تا پنج حبه
نمک به مقدار لازم
روغن کنجد به مقدار لازم
کشک برای تزئین به مقدار لازم
نعناع و پیاز داغ برای تزئین به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
-نخود و لوبیا را از قبل خیس کنید.
-یک عدد پیاز و سیرها را خُرد کنید و با روغن کنجد تفت دهید؛ زردچوبه را به مواد تفت داده شده اضافه کنید؛ نخود و لوبیای خیس شده را هم به همراه مقداری آب به سایر مواد بیفزایید.
-سبزیجات خُرد شده، عدس، آرد گندم و رشته آش را به مواد اضافه کنید.
-مواد را آرام هم بزنید تا به هم نچسبند سپس صبر کنید تا آش به خوبی جا بیفتد.
-پس از آماده شدن آش روی آن را با کشک، پیاز و نعناع داغ تزئین کنید.
انتهای پیام/