سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

رفع تهدید از چنارهای جوان خیابان ولیعصر(عج) در انتظار مطالعات کارشناسی

در حالی که آب‌های آلوده با سرریز شدن به پای چنارهای تازه کاشته شده خیابان ولیعصر(عج) سلامت آن‌ها را تهدید می‌کند، شهرداری تهران در حال مطالعاتی کارشناسی است تا این خطر را رفع کند.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، طی چند سال گذشته شهرداری تهران در اقدامی بی سر و صدا بخش زیادی از درختان چنار خیابان ولیعصر(عج) را قطع کرد و در برخی اماکن نهال های جوان را جایگزین آن‌ها کرد.

قطع چنارهای کهنسال خیابان ولیعصر(عج) که زیبایی و جلوه ای دل انگیز به این خیابان داده بود، شهروندان را با سوالاتی بی پاسخ از علت این اقدام مواجه کرده بود.

سرانجام در اسفند ماه سال 96، علیمحمد مختاری رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با برگزاری نشست خبری اعلام کرد که علت قطع چنارهای خیابان ولیعصر(عج) شیوع بیماری سرطان رنگی در بین آن‌هاست و با قطع درختان بیمار، چنارهای سالم جایگزین آن‌ها می‌شوند تا حس و حال خیابان ولیعصر(عج) و خاطرات آن حفظ شود.

مختاری در این نشست علت ابتلای چنارهای خیابان ولیعصر(عج) به سرطان رنگی را آبیاری بیش از اندازه، سر ریز فاضلاب و پسماند محلی به جوی‌های خیابان و به ویژه آلوده سازی آب جوی‌های خیابان ولیعصر(عج) با ریختن زباله‌های واحدهای تجاری حاشیه خیابان به جوی‌های آن اعلام کرد.

به همین منظور عملیات پروژه ساماندهی و احیای درختان خیابان ولیعصر(عج) از 11 اسفند سال 1396 در محدوده مناطق 3 ، 6 و 11 آغاز شد و تا 9 فروردین 1397 ، حدود 740 اصله درخت چنار سالم با سن تقریبی 8 تا 12 سال در این محدوده کاشته شد.

این اقدام ضروری و اجتناب ناپذیر تجربه ای تلخ بود که ارزش تجربه شدن را نداشت، زیرا مدیریت شهری می توانست از سال‌ها پیش با جلوگیری از ورود آب‌های آلوده به پای این درختان مانع بیماری آن‌ها شود.

حال که این تجربه تلخ با همه ضرر و زیانهایش به کاشت مجدد درختانی سالم ختم شده تا خیابان ولیعصر(عج) زیبایی خود را به دست آورد، برخی از مراکز تجاری واقع در محدوده مناطق 6 و 11 با ریختن آب‌های آلوده حاصل از شستشو پای درختان تازه کاشت، مجدداً سلامت این درختان را در معرض تهدید قرار می‌دهند.

دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است

اگر شهرداری تهران پیش از کاشت عجولانه درختان، فکری به حال محل رهاسازی آب‌های حاصل از شستشوی واحدهای تجاری می‌کرد، اکنون شاهد تهدید زودهنگام درختانی که چند ماه بیشتر از زمان کاشت آن‌ها نگذشته، نبودیم.

علیمحمد مختاری رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اینکه سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران به منظور حفظ سلامت درختانی که به تازگی کاشته شده‌اند، در این محدوده پایش مستمر دارد، اظهار کرد: طی ابلاغ نامه‌هایی به شهرداری‌های مناطق مربوطه، اکیداً خواستار ایجاد تعامل با مالکان و ترغیب آن‌ها به حفظ سلامت این سرمایه‌های ارزشمند شده و ناظرین فضای سبز سازمان نیز موظف شده‌اند موضوع را تا رفع مشکل و حصول نتیجه مطلوب پیگیری کنند تا با همکاری و همیاری یکدیگر شاهد بازگشت سرزندگی و شادابی به این خیابان تاریخی باشیم.

مختاری تصریح کرد: به منظور پیشگیری از ورود آب‌های جاری به نهر پای درختان که با دوده و آزبست حاصل از تردد خودروها آلوده می‌شوند، علاوه بر مسدود کردن راه‌های ورود آب از خیابان به نهر، برنامه ریزی های لازم برای جمع آوری و خارج کردن این آب‌ها از محیط در دست اقدام است.

وی با بیان اینکه این سازمان طرحی را در دست مطالعه دارد که با اجرای آن از طریق تعامل با ذینفعان محلی و ساکنان منطقه نسبت به تصفیه فاضلاب اماکن حاشیه خیابان، قبل از ورود به جوی آب و آبیاری درختان با پساب تصفیه شده اقدام خواهد شد، تاکید کرد: این طرح فعلاً در دست مطالعه بوده و اجرای آن مستلزم همکاری شهروندان است.

گزارش از علی کاظمی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.