سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

مهار فشار خون بالا با میرزا قاسمی

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: میرزا قاسمی به علت داشتن پتاسیم برای مبتلایان به فشار خون بالا بسیار مفید است.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ میرزا قاسمی غذای محلی شهر‌های شمال کشور است، هر چند اکنون در بیشتر مناطق کشور این غذا مصرف می‌شود.

میرزا قاسمی حاوی فیبر، پروتئین، آهن، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات و انواع ویتامین‌های A ، D ، C و گروه ویتامین‌های B مانند B۱ ، B۲ و B۶ است.

برای بررسی خواص میرزا قاسمی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌و‌گو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید:

مهم‌ترین خواص میرزا قاسمی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص میرزا قاسمی اظهار کرد: این غذا حاوی فیبر فراوان بوده بنابراین برای افرادی که قصد دارند وزن خود را کاهش دهند، مفید است، زیرا فیبر موجود در میرزا قاسمی باعث احساس سیری و کاهش اشتها در افراد می‌شود.

وی درباره خواص دیگر میرزا قاسمی بیان کرد: سیر موجود در میرزا قاسمی خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد؛ این غذا برای مبتلایان به چربی خون مناسب است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: میرزا قاسمی حاوی پتاسیم بوده، بنابراین مصرف این غذا برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید است.

عظمایی گفت: میرزا قاسمی به علت داشتن آهن غذایی مفید برای مبتلایان به کم‌خونی است.

وی یادآور شد: بادنجان حاوی آلکالوئیدی به نام "سولانین" است، بنابراین مصرف بادنجان در افرادی که معده‌ ضعیف دارند، ممکن است موجب ایجاد آلرژی و مسمومیت شود؛ اشخاص برای پختن بادنجان باید نخست پوست آن را بکنند سپس بادنجان را به شکل ورقه‌ورقه ببرند و روی ورقه‌ها نمک بپاشند، در این صورت آب بادنجان خارج می‌شود؛ این آب زرد رنگ و حاوی سولانین است؛ پس از خارج شدن آب بادنجان، آن را به خوبی بشویید و بپزید؛ بادنجان‌های تلخ سولانین بیشتری نسبت به بادنجان‌های شیرین دارند.


مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی (پنج تا ۶ نفر)

بادنجان                                                                                پنج عدد
گوجه‌فرنگی                                                                         هشت عدد
سیر                                                                                      هفت تا هشت حبه
تخم‌مرغ                                                                               چهار عدد
روغن زیتون                                                                         یک استکان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و زنجبیل                به مقدار لازم

 طرز تهیه میرزا قاسمی

-نخست بادنجان‌ها را کبابی کنید سپس پوست آنها را بکنید و آن‌ها را خوب بکوبید تا به شکل پوره دربیایند.
-داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد، گوجه‌فرنگی خرد یا رنده شده را داخل ماهیتابه بریزید سپس سیر خرد و بادنجان‌های کوبیده شده را هم به مواد اضافه کنید تا به خوبی بپزند.
-ادویه‌جات و تخم‌مرغ‌ها را هم به مواد درون ماهیتابه بیفزایید و صبر کنید تا به خوبی بپزند.
- میرزا قاسمی آماده است؛ آن را همراه با نان یا برنج میل کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.