سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصوبه کالای همراه ملوان اصلاح شد

مدیرکل گمرک گناوه گفت: مصوبه سال گذشته دولت در زمینه ساماندهی کالای همراه ملوان (ته لنجی) بتازگی اصلاح شده و بزودی ابلاغ و اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، منصور بازیاری گفت: هم اکنون ترخیص کالای ملوانی در گمرک‌های این شهرستان براساس مصوبه نشست شورای تامین استان بوشهر در اسفندماه سال گذشته به روال پیش از مهرماه سال ۱۳۹۶ ادامه دارد و متوقف نشده است.

وی اضافه کرد: تخلیه تمامی شناور‌هایی که تا پایان فروردین ماه امسال وارد خور (آبره دریایی طبیعی) بندر شده و دارای محموله کالای همراه ملوان هستند انجام و پس از این مدت نیز براساس ابلاغ جدید اصلاحیه مصوبه ساماندهی کالای همراه ملوان که بزودی اعلام خواهد شد، صورت می‌گیرد.

وی اظهارکرد: در مصوبه سال گذشته دولت برای ساماندهی کالای همراه ملوان اصلاحاتی صورت گرفته و در آن شرایط خوبی پیش بینی شده است تا مردم نگرانی نداشته باشند.

براساس مصوبه نشست شورای تامین استان بوشهر در اسفندماه سال گذشته، اجرای مصوبه سال گذشته دولت در زمینه ساماندهی کالای همراه ملوان تا فروردین امسال به تعویق افتاد و شرایط ترخیص ته لنجی در بندر‌های این استان به روال پیش از مهرماه سال گذشته انجام شد.

استاندار بوشهر نیز در نشست کمیسیون قاچاق کالا و ارز این استان در اواخر سال گذشته گفته بود، برای ساماندهی ترخیص کالای همراه ملوان و تامین مطالبات مردم ساحل نشین آیین‌نامه جدید کالای همراه ملوان تدوین و بزودی تعیین تکلیف می‌شود.

عبدالکریم گراوند افزود: در نشست تخصصی مسئولان استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان راهکار‌های ترخیص کالای همراه ملوان بررسی و پس از ارسال نظر کارشناسی به مرکز تا پایان فروردین اقلام و نحوه ترخیص کالای همراه ملوان تعیین تکلیف خواهد شد.

هیات وزیران درجلسه ۱۸/ ۵/ ۱۳۹۶ به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن وتجارت و به استناد اصل یکصدوسی وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آیین‌نامه ورود کالا توسط ملوانان شناور‌های دریایی سنتی با ظرفیت کمتر از ۵۰۰ تن و ساماندهی و نوسازی آن شناور‌ها را در ۱۸ ماده مصوب کرد.

این مصوبه با اعتراض ملوانان، صاحبان شناور‌های باری و بازاریان بندر‌های استان بوشهر روبرو شد طوریکه شناور‌ها از تخلیه کالا برای مدت‌ها خودداری کردند و مغازه‌هایی که کالای ملوانی خرید و فروش می‌کردند به دلیل خالی شدن فروشگاه هایشان از کالای ملوانی اقدام به تعطیلی بازار در چند نوبت کردند.

به همین دلیل شورای تامین استان بوشهر در نشستی از مسئولان کشور خواستار تعویق اجرای مصوبه ساماندهی کالای همراه ملوان تا پایان فروردین ماه امسال و بازنگری و اصلاح این مصوبه شد که مورد موافقت قرار گرفت.

براساس ماده ۷ این آیین نامه شناور‌های دریایی سنتی با ظرفیت کمتر از ۵۰۰ تن (لنج تجاری) در صورت تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دادن ملوانان شاغل در آن شناور و برخوردار شدن آنان از مزایای بیمه تأمین اجتماعی از قبیل: بازنشستگی، بیمه درمان، عیدی آخر سال و سایر موارد مربوط، مجاز هستند در هر سال برای هر شناور و هر ملوان حداکثر شش نوبت و در هر نوبت به ازای هر ملوان تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال از معافیت ملوانی مندرج در تبصره (۳) ماده (۱) این آیین‌نامه استفاده کنند.

براساس تبصره ۲ ماده ۷ این آیین نامه نیز معافیت‌های ملوانی برای شناور‌های زیر ۲۰۰ تن حداکثر ۶ نفر، برای ۲۰۱ تا ۳۵۰ تن حداکثر هفت نفر و برای ۳۵۱ تا ۵۰۰ تن حداکثر هشت نفر و در هر حال برای حداکثر ۶ سفر در طول یکسال اعمال می‌شود.

در مناطقی که تعداد سفر متداول شناور‌ها بیش از ۶ سفر است سفر‌های مازاد شناور مشمول معافیت نبوده و ترخیص کالا در هر حال مشمول مقررات صادرات و واردات کشور است.

بیش از ۲ هزار شناور سفاری و باری در استان بوشهر فعالیت دارند که هرکدام از این لنج‌ها بین ۶ تا ۸ ملوان دارند و بیش از ۱۲ هزار نفر بطور مستقیم در شناور‌ها مشغول به کار هستند.

۳۵ تا ۴۰ هزار نفر نیز در بازار شهر‌های ساحلی از طریق خرید و فروش کالای ته لنجی فعالیت می‌کنند که با این احتساب خانواده‌های ملوانان و بازاریان حدود ۱۶۰ هزار نفر از جمعیت استان از طریق واردات کالای ته لنجی امرار معاش دارند.

شهرستان ساحلی گناوه در شمال استان بوشهر قراردارد و شغل ۸۰ درصد مردم آن به دریا وابسته است.

انتهای پیام/م

اصلاح مصوبه ته لنجی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.