عضو کمیسیون امنیت ملی نشست مشترک امروز این کمیسیون با وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضای مجازی را تشریح کرد.
وی ادامه داد: همچنین آقای آذری جهرمی وزیر ارتباطات هم وظایف وزارت ارتباطات در این راستا را برای نمایندگان تبیین کرد.
کریمیقدوسی با اشاره به خروجی این جلسه اظهار کرد: اتفاق نظری در جهت حفظ منافع ملی، حفظ حریم اخلاق و فضلیتهای فرهنگی، همچنین ارائه خدمات در فضای اقتصادی، اطلاع رسانی و سایر خدماتی که از بستر و زیرساختهای فناوری اطلاعات و فضای مجازی میتوان در اختیار مردم قرار داد، ایجاد شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: با توجه به تهدیداتی که دشمن از این فضا علیه امنیت ملی و اخلاقی استفاده کند، همه جریانها و دیدگاههای سیاسی در کمیسیون متفقالقول بودند که باید مسئولان کشور و قوای سه گانه با تمام توان روی چند موضوع متمرکز شوند.
نماینده مردم مشهد و کلات افزود: ابتدا زیرساختهای فضای مجازی را باید تقویت و گسترش داد که یکی از مهمترین زیرساختها پیامرسانها هستند در حالیکه در این زمینه پیامرسانهای خارجی تاکنون در کشور دست برتر را داشتند.
وی بیان کرد: حداقل 5 پیامرسان فعال داخلی در کشور وجود دارد که در این جلسه بر حمایت دولت از این پیامرسان تأکید شد که با ارائه تسهیلات، زیرساختهای آنها را گسترش دهند تا بتوانند کاربران بیشتری را سرویس دهند.
کریمیقدوسی گفت: بحث تسهیلات کسب و کار در فضای مجازی هم از محورهای مهم مورد بحث در این نشست مشترک بود، اکنون 95 درصد فضای مجازی برای مردم به عنوان یک رسانه مورد بهره برداری قرار گرفته و بعضا برخی خدمات آموزشی و کمتر توانستهاند از این زیرساخت و فرصت به عنوان توسعه کسب و کار و تسهیلگر فضای اقتصادی استفاده کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: یک تهدید بزرگ توسط سرورهای خارجی و پیامرسانهایی مانند تلگرام با تمرکز بر اقتصاد ما ایجاد شده که البته این موضوع بینالمللی بوده است و مردم مطمئنا در اینجا آسیبی چند برابر نسبت به موضوع موسسات غیرمجاز مالی خواهند دید.
وی گفت: در این نشست از رسانه ملی و صدا و سیما قدردانی شد که توانسته است اطلاع رسانی خوبی را در حوزه استفاده از پیامرسانهای داخلی و تحلیلهای بین المللی و اخبار خارجی در همین فضا که در کشورهای غربی چه اقدامی شده را آغاز کند.
کریمیقدوسی بیان کرد: در این نشست برخی معتقد بودند که این گونه تصمیمات پیوست فرهنگی ندارد، اما برخی دیگر معتقد بودند که آغاز خوبی به ویژه در رسانه ملی صورت گرفته که باید تکمیل و توسعه پیدا کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: مجلس هم برای تصویب قوانین جدید در این حوزه اعلام آمادگی کرد زیرا متأسفانه به دلیل غفلتها، قوانین مناسب در این حوزه را در کشور نداریم؛ لذا دولت هر خلأیی را میتواند به صورت لایحه به مجلس ارائه کند.
نماینده مردم مشهد و کلات تأکید کرد: اگر امروز برخی میخواهند با سیاه نمایی اعلام کنند که پیامرسانهای داخلی اطلاعات مردم را حفظ نمیکنند، باید به صورت شفاف برای مردم تبیین شود که آیا یک پیامرسان داخلی امنیت بیشتری دارد یا نمونه خارجی آن مانند تلگرام که هیچ دولتی در دنیا مسئولیت آن را نپذیرفته است.
وی افزود: هر کجا هم که شبههای وجود دارد میتوان با استفتاء از دفتر مقام معظم رهبری و از دیدگاه حاکم شرع استفاده کرده و آن را تبدیل به قانون کرد، زیرا دین اسلام بیش از هر مکتبی روی حفظ حریم شخصی و اسرار مردم برای کل بشر احترام قائل بوده و باید این فرصت بینظیر را مورد توجه قرار داد.
کریمیقدوسی اظهار کرد: تا اواخر فرودین قرار است اطلاعات کاملتری از پیام رسان های داخلی در اختیار مردم قرار گرفته تا شاهد تحولات مهمی در این حوزه باشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همچنین درباره زمان فیلترینگ تلگرام هم در کشور گفت: در این جلسه از ناحیه فیروزآبادی و جهرمی زمان مشخصی برای انجام فیلتر تلگرام اعلام نشد اما قرار شد اقدامات یک زمان بندی و چارچوب مشخصی را داشته باشد تا برخی نخواهند زمانهای چند ماهه یا نامشخصی را برای فیلترینگ تلگرام اعلام کنند.
نماینده مردم مشهد و کلات ادامه داد: اکنون به دلیل آنکه زیرساختها بسیار بهتر از گذشته آماده شده، اگر یک اقدام جهادی صورت بگیرد به زودی فیلتر انجام میشود.
وی با اشاره به ارائه طرح دو فوریتی ظرف چند روز آینده در این مورد هم اظهار کرد: بر اساس این طرح دولت موظف میشود تا پیامرسانهای داخلی را تقویت کرده و با پیامرسانهای خارجی را که تهدیداتی برای جمهوری اسلامی به ویژه در فضای اقتصادی و ارزهای رمزنگاری شده مانند گرام دارند، برخورد کنند.
کریمیقدوسی تأکید کرد: این طرح نهایتا تا دو هفته آینده به صحن علنی مجلس ارائه میشود.
انتهای پیام/