سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اویار حسینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ داد:

چگونه بدون ترقه هیجانات جوانان را تخلیه کنیم؟

یک کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره بهترین روش‌های تخلیه هیجانات در نوجوانان و جوانان توضیحاتی داد.

شکوفه اویار حسینی کارشناس ارشد مشاوره خانواده در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره مولفه‌های هیجان (واکنش عاطفی) اظهار کرد: هیجان سه مولفه فکری (شناختی)، فیزیولوژیکی (بدنی) و رفتاری دارد؛ تپش قلب، بی‌قراری، سردی و گرمی دست و پا از جمله علائم بدنی هیجان هستند.

وی درباره انواع اصلی هیجان‌ها بیان کرد: شادی، غم، خشم و ترس چهار دسته اصلی هیجان‌ها هستند.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره بهترین روش‌های تخلیه هیجانات در افراد و به ویژه نوجوانان و جوانان افزود: نوجوانان و جوانان برای تخلیه هیجانات خود باید ورزش و تحرک بدنی داشته باشند، همچنین آنها می‌توانند با توجه به استعدادها و علایق فردیشان فعالیت‌هایی را انجام دهند و از انرژی خود برای پرورش خلاقیت و ایده پردازی استفاده کنند.

اویار حسینی تاکید کرد: اگر هیجانات به درستی هدایت شوند، منجر به تولید و نوآوری می‌شوند و در صورتی که هیجانات به روش‌های صحیح تخلیه نشوند، تجمع پیدا می‌کنند و به رفتارهای پرخاشگرانه تبدیل می‌شوند.

وی درباره اینکه آیا استفاده از مواد محترقه و نارنجک‌ها ابزاری مناسب برای تخلیه هیجانات است، تصریح کرد: استفاده از مواد محترقه در لحظه می‌تواند هیجانی را تولید کند که این هیجان همراه با ترس، برون ریزی خشم و احساس رها شدگی است؛ هیجان ناشی از مصرف مواد محترقه به صورت کوتاه مدت اضطراب را کاهش می‌دهد و احساس لذت تولید می‌کند اما در ادامه این شیوه تخلیه هیجانات می‌تواند باعث افزایش اضطراب و آسیب رسیدن به خود فرد، دیگران و اموال عمومی شود.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده، گفت: صدای بلند مواد محترقه در کودکان می‌تواند موجب افزایش ترس و اضطراب شود؛  کودکان معمولاً در مراسم چهارشنبه آخر سال (چهارشنبه سوری) بی قرار هستند و گریه می‌کنند، بنابراین حضور والدین در کنار کودکان می‌تواند موجب کاهش اضطراب آنها شود.

اویار حسینی یادآور شد: حضور نوجوانان و جوانان در جمع‌های دوستانه می‌تواند احتمال انجام رفتارهای پر خطر را در مراسم چهارشنبه سوری افزایش دهد، بنابراین خانواده‌ها باید نوجوانان و جوانان را به سمت تخلیه صحیح هیجاناتشان سوق دهند.

انتهای پیام/

پیامد‌های تخلیه ناصحیح هیجانات در نوجوانان و جوانان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
متاسفانه در ورزش نیز از مواد محترقه استفاده میکند
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
اصلا تخلیه هیجانات یعنی چه انگار هیجانات جوانان همگی جمع شده تا یک شب چهارشنبه سوری تخلیه شود چرا برای این کارهای زشت توجیه درست می کنید؟
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
اصلا تخلیه هیجانات یعنی چه انگار هیجانات جوانان همگی جمع شده تا یک شب چهارشنبه سوری تخلیه شود چرا برای این کارهای زشت توجیه درست می کنید؟
ناشناس
۲۳:۱۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶
متاسفانه مواد محترقه همچنان شهر را با بوی باروت وآتش نا امن می کنند
گ
۲۲:۳۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶
چهارشنبه پایانی هرسال جهنم واقعیست که هرسال متاسفانه تکرار می شود عده ای نابخرد وبی هنر و مجنون آدم نما زمین وزمان را ازارزش زیستن ساقط می کنند وواقعا این روز در تاریخ گذشته وحال /آینده ایران وهرکشور دیگر شرم آور است مرگ از تحمل این رفتارهای نادرست بهتر است مسولان هم چاره ای نمی اندیشند کسانی که چنین رفتارهای بیمارگونه وضد اجتماعی دارندکه ارزشی ندارند وهربلایی به سرشان آید کم است اما دیگران چه گناهی کرده اند که باید ساعتها در آتش نادانی این افراد بسوزند
ناشناس
۱۸:۵۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶
الان باخبر شدم دوستم دچار آتش سوزی شده یه طرف صورت در کل سوخت
ناشناس
۱۸:۱۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶
من اصلا از ترقه وآتش خوشم نمیاد واصلا هم بیرون نمیرم مگه جونمو از سر راه اوردم به خطر بندازم
خ
۱۷:۱۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶
هر سال نیمه دوم اسفند تا پایان نیمه اول فروردین سال بعد در اضطرابم که سرنوشتم را چگونه از آتش بازی عده ای فرومایه نجات دهم
ناشناس
۱۵:۱۴ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶
به نظر بنده بهترین راه گرفتن جشن های سنتی در سطح شهر هستش همراه با برگزاری جشن های مطابق با چهار شنبه سوری
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶
به نظر بنده باید آتش بازی جمع بشه اصلا خوب نیست
ناشناس
۱۴:۵۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶
خدا امشب رحم کنه