سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تیترامشب؛

مبارزه همگانی با مواد مخدر

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: دکترین اجتماعی نمودن مبارزه با مواد مخدر به نوعی شریک کردن مردم در مبارزه با اعتیاد است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛پرویز افشار مهمترین چالش های اساسی در همایش اجتماعى شدن مبارزه با مواد مخدر و نشست 110 سازمان مردم نهاد ملی
را نام برد و گفت: دکترین اجتماعی نمودن مبارزه با مواد مخدر به نوعی شریک کردن مردم در مبارزه با اعتیاد است.
 
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بنابر گزارش سازمان ملل، حدود 80 درصد از کل کشفیات مواد مخدر دنیا توسط پلیس ایران صورت می گیرد و این اهتمام به خاطر اهمیت جامعه ایران به مبارزه با مواد مخدر است و پاک بودن جامعه از هرگونه مواد افیونی است.
 
وی با اشاره به همجواری با افغانستان بعنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر افزود: حضور نظامی نیروهای خارجی از جمله در آمریکا در این کشور نه تنها از مقدار تولید آن کم نکرد بلکه به سرعت تولید و انتشار آن نیز در استان های جنوبی افزوده است.
 
 
 
افشار در ادامه به کنترل مرزهای شرقی بعنوان اولین گام برای جلوگیری در ورود مواد مخدر اشاره کرد و گفت: با انسداد مرزها و ایجاد موانعی در مرزهای شرقی قاچاق این مواد از مرزهای شرقی ایران مسیر های تازه ای در جنوب ایجاد کرده است.
 
او افزود برخی از استان های کشور مانند هرمزگان که کمتر در آن قاچاق مواد مخدر دیده می شد امروزه شاهد مافیای قاچاق مواد افیونی  است که به خاطر سود سرشار آن به این استان انتقال یافته است.
 
وی از مناطق شمالی و جنوبی کشور بعنوان مسیر های تازه ترانزیت و انتقال مواد مخدر به کشورهای همجوار نام برد که قاچاقچیان آنرا جایگزین مسیرهای سنتی خود کرده اند.
 
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: قاچاقچیان امروزه با استفاده از شبکه های اجتماعی اقدام به توزیع مواد مخدر می کنند. او با قدر دانی از زحمات پلیس در بازداشت قاپاقچیان مواد مخدر افزود: در کنار کنترل خرده فروش های داخل کشور باید دانه درشت های قاچاق مواد مخدر را رصد کرد و سرشاخه های آنها حرس نمود.
 
پرویز افشار گفت: عیب کار اینجاست که برای توزیع کنندگان موادمخدر ، مشتری در دسترس آنها است و معتادان به راحتی در طول سه دقیقه مواد مصرفی اعتیاد خود را بدست می آورند.
 
وی به میزان تولید مواد مخدر صنعتی اشاره کرد و افزود: در گذشته تولید شیشه در ایران صورت می گرفت و یکی از ارزانترین مواد مخدر بابت هر کیلو با قیمت 5 هزار تومان بود اما امروزه تولید این مواد شیمیایی و صنعتی بسیار کاهش یافته است اما در عوض مخدر هایی مانند " گل" افزایش یافته به گونه ای که در جامعه امروز ایران 12 در صد از معتادین اعتیاد به مصرف گیاه گل دارند.
 
وی به انواع بازدارنگی قاچاقچیان در توزیع مواد مخدر اشاره داشت و افزود: هیچ جریمه ای بهتر از ضبط اموال قاچاقچی نیست. حبس و جریمه های نقدی برای او قابل تحمل است اما مصادره اموال نه.
 
افشار علاوه بر حمایت های خانوادگی و اجتماعی در کمک به معتادین در ترک اعتیاد، قابل دسترس نبودن انواع مواد مخدر را نیز از جمله عوامل اصلی رغبت معتادین به ترک اعتیاد دانست.
 
وی به استفاده از کمپ های ترک اعتیاد بعنوان مکانی برای سم زدایی معتادین اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورها نیز محله های مانند شوش و مولوی تهران بعنوان کانون توزیع مواد مخدر وجود دارد.
 
وی گفت: معتادان متجاهر افزایش یافته اما در مجموع به تعداد معتادین کشور اضافه نشده است. باید سعی کنیم زمان پاکی افراد معتاد را افزایش دهیم و دور بودن در مانایی و اعتیاد را کاهش دهیم.
 
براساس ماده سه قانون 80، قاضی تا دو مرحله سه ماهه، دستور به بازداشت معتادین متجاهر می دهد اما در نهایت معتاد به محیط قبلی خود بازمی گردد. 
 
رئیس مرکز پیشگیری سازمان بهزیستی نیز در ارتباط تلفنی گفت: لازمه پیشگیری از اعتیاد مشارکت مردم و حمایت دستگاه های آموزشی است.
 
 
 براتی بیان کرد: پیشگیری، رویکردی اجتماع محوراست که با مشارکت خود مردم صورت می گیرد.
وی افزود: بیش از 12 میلیون نفر برای پیشگیری در 4700سازمان مردم نهاد فعال هستند. در سال آینده فعالیت این سازمان ها گسترده تر خواهد شد.
براتی گفت: از وضعیت و فعالیت کانون های پیشگیری راضی هستیم اگر فعالیت آنان نبود وضعیت کنونی بدتر بود. اوافزود: هم افزایی دستگاههایی مانند آموزش و پرورش، وزارت علوم می تواند در اینگونه آسیب ها پیشگیری کند.

براتی در باره جمع آوری متکدیان معتادگفت: جمع آوری متکدیان برعهده نیروی انتظامی است که پس از جمع آوری به بهزیستی تحویل داده می شوند.

وی افزود: نظارت بر کمپ های ترک اعتیاد وجود دارد، اگر کسی شکایتی دارد می تواند به بهزیستی مراجعه کند.
براتی درباره مصرف متادون و ارائه شناسنامه گفت: این تصمیم کشوری و تصمیم وزارت بهداشت است برای جلوگیری از سوء استفاده ازاین دارو.

وی افزود:  به معتادینی که تمایل به ترک دارند ولی بی بضاعت هستند کمک خواهد شد.

منبع:پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر

انتهای پیام

مطالبات مردم و پاسخ مسئولان(مبارزه با مواد مخدر)

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.