سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیتزایی مخصوص گیاه‌خواران +دستورالعمل

پیتزای سبزیجات و حبوبات، غذایی با کالری متوسط و فیبر فراوان است که می‌تواند گزینه خوبی برای افراد گیاه‌خوار هم باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیتزا جزو غذاهای بسیار محبوب در سراسر جهان، خصوصا در میان کودکان و افراد بدغذا است. خیلی از خانواده‌ها به دلیل این‌که گمان می‌کنند پیتزا جزو غذاهای فست‌فودی و ناسالم محسوب می‌شود، از خرید یا تهیه آن در منزل تا حد ممکن خودداری می‌کنند.

این در حالی است که شما می‌توانید با فراهم‌آوری مواد اولیه سالم و ساده، پیتزایی بسیار مغذی در منزل تهیه کنید و با این کار نه‌تنها یک غذای سالم روی میز خود داشته باشید، بلکه بچه‌ها را هم به مصرف ترکیبات غذایی مفیدی مانند سبزیجات و حبوبات تشویق کنید و عادت دهید. پیتزای سبزیجات و حبوبات، غذایی با کالری متوسط و فیبر فراوان است که می‌تواند گزینه خوبی برای افراد گیاه‌خوار هم باشد. ریزمغذی‌های موجود در این غذا باعث افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن هم می‌شوند.

 مواد لازم برای ۶ نفر

 نان آماده و پفکی پیتزا ۲ عدد
لوبیا قرمز یا سیاه پخته یک لیوان
فلفل دلمه‌ای قرمز نصف لیوان
سیر خردشده یک حبه متوسط
پودر فلفل چیلی یک قاشق غذاخوری
نمک یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
آرد ذرت به مقدار کم
پنیر موزارلا یک لیوان
گوجه‌فرنگی بدون پوست و تخمه و خردشده ۲ عدد متوسط
برگ پیازچه خردشده ۴ عدد
زیتون سیاه خردشده یک‌چهارم لیوان
قارچ بخارپز، خردشده و ریزشده ۴ قاشق غذاخوری

 طرز تهیه

 برای آماده‌سازی این غذا، ابتدا فِر را با حرارت بسیار کم روشن کنید و در آن را ببندید تا فضای داخلی فِر کمی گرم شود. تا گرم شدن فِر در کاسه گود و بزرگی لوبیاها، فلفل‌ها، سیر ونمک را به‌خوبی با همدیگر ترکیب کنید و آن‌ها را با تهِ چنگال کمی فشار دهید تا مواد داخل ظرف لِه شوند. حالا آرد ذرت را روی خمیرهای پیتزا بپاشید و ابتدا یک لایه از مایع لوبیا روی پیتزاها بکشید و سپس گوجه، پیازجه، زیتون و قارچ‌ها را روی سایر مواد بریزید. نوبت قرار دادن پنیر موزارلا روی این پیتزا به سلیقه شما بستگی دارد.
یعنی می‌توانید پنیر را روی نان پیتزا قرار دهید و سپس سایر مواد را اضافه کنید یا این‌که بعد از چیدن تمام مواد روی خمیر پیتزا، پنیر موزارلا را روی سطح تمام مواد بپاشید. بعد از آماده شدن پیتزاها کافی است که آن‌ها را حدود ۸ دقیقه داخل فِر حرارت دهید تا علاوه بر ذوب و طلایی شدن پنیر، نان پیتزا هم کمی قهوه‌ای و پخته شود. قبل از سِرو پیتزاها، هر کدام را به ۳ قسمت مساوی تقسیم کنید.

 ارزش تغذیه‌ای

 هر یک برش از این پیتزا حاوی ۳۱۶ کیلوکالری انرژی
۸ گرم چربی (۴ گرم چربی اشباع)
۶ گرم فیبر
۴۶ گرم کربوهیدرات
۱۴ گرم پروتئین
۱۴۰ میکروگرم فولات
۱۷ میلی‌گرم کلسترول
۳ گرم قند
۱۱۳۶ واحد بین‌المللی ویتامین A
۷ میلی‌گرم ویتامین C
۱۸۶ میلی‌گرم کلسیم
۳ میلی‌گرم آهن
۷۲۹ میلی‌گرم سدیم
۳۲۸ میلی‌گرم پتاسیم است.

ضمن این‌که می‌تواند ۳۵ درصد از نیاز روزانه بدن به فولات و ۲۳ درصد به ویتامین A را هم تامین کند.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

طرز تهیه پیتزا حبوبات برای گیاه‌خواران

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.