سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

نداشتن مهارت دلیل اصلی بیکاری در جامعه/با آموزش‌های عملی در مراکز فنی و حرفه‌ای می‌توان به شغل جوانان کمک کرد + تصاویر

آموزش‌های رایگان در مراکز فنی و حرفه‌ای باعث استعدادیابی و ایجاد مهارت در بین جوانان می‌شود تا آن‌ها بتوانند راحت‌تر وارد بازار کار شوند.

امروزه یکی از اصلی‌ترین مشکلات افراد بیکار در جامعه نداشتن مهارت کافی است.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ آشتاب، مدیر کل سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این باره گفت: از بین جمعیت جویای کار که ما در سطح استان در کاریابی استان لرستان ثبت نام کرده اند، که حدود ۸۲ هزار نفر هستند، نزدیک به ۶۰ درصد این جمعیت فاقد مهارت خاصی هستند.

 

 

موضوع مهارت آموزی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کمتر به آن توجه می‌شود.

 

 

یکی از افرادی که در کلاس‌های مراکز فنی و حرفه‌ای شرکت کرده بود درباره آموزش‌های عملی در دانشگاه‌ها گفت: اکثر افرادی که در این کلاس عملی حضور دارند مدرک لیسانس و فوق لیسانس همین رشته را دارند، ولی متاسفانه در دانشگاه‌ها در زمینه کار عملی کمتر کار می‌شود.

 

اما آموزش‌های رایگان در مراکز فنی و حرفه‌ای راه حل اصلی برای حل این مشکل شده است.

ملکشاهی، مدرس حرفه جوشکاری درباره این مشکل جوانان می‌گوید: دانشجویانی که از دانشگاه فارغ التحصیل می‌شوند، می‌تواند با شرکت در کلاس‌های آموزشی مراکز فنی و حرفه‌ای قسمت عملی حرفه مورد علاقه خودشان را تقویت کنند و به راحتی برای حضور در بازار کار آماده شوند.

 

قلاوند مدیر کل مراکز فنی و حرفه‌ای در استان لرستان در مورد این مراکز می‌گوید: در استان لرستان ۱۷ مرکز آموزش دولتی و ۳۳۰ آموزشگاه غیردولتی در خوشه‌های صنعت، کشاورزی، خدمات و فرهنگ و هنر تقسیم بندی شده اند.

 

وی افزود: ما از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا به امروز حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر ساعت برنامه آموزشی در مراکز فنی و حرفه‌ای در استان لرستان اجرا کرده ایم.

 

هدایت شغلی جوانان برای ایجاد اشتغال

یکی دیگه از عوامل مهم برای ایجاد شغلی مناسب برای جوانان استعدادیابی اونهاست.


 

صفربیرانوند، مدرس کلاس‌های استعدادیابی در مراکز فنی و حرفه‌ای لرستان گفت: اگر افراد بتوانند استعدادشان را شناسایی کنندو بدانند در چه زمینه‌ای می‌توانند موفق باشند و هدایت شغلی برای جوانان صورت گیرد، در نهایت این هدایت تبدیل به اشتغالزایی می‌شود.

 

وی در ادامه گفت: ما به کار آموز‌ها آموزش می‌دهیم که چگونه سطح مالی خود و خانواده شان را بالا ببرند و به بهترین شکل برای جامعه مفید باشند.

 

فریدون زاده کارآفرین تولید کننده نبات در مورد چگونگی شروع به کار کردن خود می‌گوید: در کلاس‌های مهارت آموزی سازمان فنی و حرفه‌ای در استان لرستان شرکت کردم و بعد از استعداد یابی تونستم یک کارگاه تولید نبات را راه اندازی کنم.

 

 

وی افزود: قبل از شروع این کار، بیکار بودم و نمی‌دانستم باید از کجا و چه کاری را شروع کنم، این کلاس‌ها خیلی به من کمک کرد تا بتوانم در مسیر درست قرار بگیرم و برای آینده خود و خانواده ام برنامه ریزی دقیق تری داشته باشم.

 

آقای فریدون زاده در مورد اشتغال این کارگاه نبات سازی گفت: در این کارگاه ۳ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند. با شروع کار در این کارگاه علاوه بر خودم برای دو نفر دیگر هم شغل ایجاد شده است و از این بابت خوشحالم.

  

آشتاب، مدیر کل سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان در مورد برنامه‌های این سازمان گفت: در ارتباط با بحث بسته اشتغال فراگیر تا به امروز حدود ۴۲۶ میلیارد تومان طرح شناسایی شده است، یعنی بالغ بر یک هزار و ۹۵۰ طرح اقتصادی را شامل می‌شود.

 

وی در ادامه گفت: طرح دیگری که در حال اجرا است، طرح کارورزی فارغ التحصیلان است که فرد فارغ التحصیل به یک بنگاه اقتصادی به مدت ۴ الی ۶ ماه معرفی می‌شود.

 

آشتاب افزود: در طول این مدت هزینه بیمه و حق الزحمه این فارغ التحصیلان در طرح کاروزی سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت می‌کندو تا به امروز ۷۳۰ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی در سطح استان لرستان به بنگاه‌های اقتصادی معرفی شده اند.

 

با بالا بردن سطح آموزش و مهارت بین جوانان جویای کار می‌توان میزان اشتغال زایی را در استان افزایش داد. 

گزارش از سعیده دریکوند

انتهای پیام/د

برچسب ها: اشتغال ، بیکاری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.