سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گرامیداشت سالروز سرنگون‎سازی مجسمه شاه در بروجن

۲۶ دی سالروز سرنگون‎سازی مجسمه شاه خائن در بروجن گرامی داشته شد.

به گزارش گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ آیین گرامیداشت ۲۶ دی سالروز سرنگون سازی مجسمه شاه خائن در شهر بروجن از توابع استان چهارمحال و بختیاری، با حضور اقشار مردم انقلابی در سالن اجتماعات سپاه ناحیه شهرستان بروجن برگزار شد.

گفتنی است: ۲۶ دی ماه ۱۳۵۷ و در اوج خفقان رژیم ستمشاهی، حدود ۱۰ هزار نفر از مردم بروجن با تجمع در میدان مجسمه این شهر، مجسمه شاه ملعون را به پایین کشیدند و بیعت و همراهی خود را با انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) اعلام کردند.

با پایین کشیده شدن مجسمه، میدان مجسمه (شاه) به میدان امام خمینی (ره) تغییر نام پیدا کرد.

این روز به پاس این اقدام انقلابی، به عنوان «روز شهرستان بروجن» نامگذاری شده است چرا که بروجن جزو اولین شهر‌های ایران بود که نماد طاغوت در آن سرنگون گردید.

مرحوم آیت الله سید محمدنقی شاهرخی (متولد سال ۱۳۱۳ در خرم‌آباد و متوفی ۷ آذر ۱۳۹۵ در قم) که نقش بی بدیلی در ایجاد این حماسه داشت، این روز در جمع مردم بروجن به سخنرانی پرداخت.

روایت آن مرحوم از واقعه پایین کشیدن مجسمه شاه در بروجن به شرح زیر است:

«جمعیت به طرف مجسمه شاه حرکت کردند و من هم آماده حرکت شدم. در این حال، رئیس شهربانی، افسر‌ها و مأموران پیش من آمدند و گفتند: مردم به طرف مجسمه اعلی‌حضرت حرکت کرده‌اند و می‌خواهند آن را به پایین بیاورند. اگر این کار را بکنند دستور داریم که مردم را به رگبار ببندیم و شما مسئول عواقب آن هستید.
گفتم: حالا می‌گویید که من چه کنم؟ گفتند: به مردم بگویید این کار را نکنند. قبول کردم و به میان جمعیت رفتم. در این حال به مأموران گفتم: صدای من به مردم نمی‌رسد. باید بلندگو بیاورید تا من اعلام کنم. مأموران رفتند و قدری بعد، ماشین مجهز به بلندگوی پلیس را آوردند و در اختیار ما گذاشتند. من قدری این پا و آن پا کردم و آهسته به دوستان گفتم: من تا سر مأموران را گرم می‌کنم، شما مجسمه را به پایین بکشید.
دوستان ما از قبل برای این منظور، جرثقیل و طناب و سیم هم آورده و آن سوی میدان آماده کرده بودند. در این حال، مأموران دور ماشین بلندگو دار را گرفتند. من میکروفن را برداشتم و شروع کردم با مردم صحبت کردن! در خلال صحبت‌های بنده، جوانان شهر، طناب را به گردن مجسمه بستند.
من در حال موعظه و صحبت‌های مقدماتی وقت گیر بودم که مأموران متوجه طناب شدند و به من گفتند: آقا داری چکار می‌کنی؟ می‌بینید طناب را؟ گفتم: اجازه بدهید! شما کارتان نباشد. من دارم حرف می‌زنم. دوباره صحبت‌ها را پی گرفتم. به یکباره گفتند: آه! مجسمه اعلی حضرت کج شده!
گفتم: الان عرض می‌کنم! و دقایقی بعد همزمان با سرنگونی مجسمه شاه، دستمال‌هایی از جیب افسران خارج شد و بالا رفت و اشک چشمانشان را پاک می‌کردند. در ظاهر حس شاه پرستی آنان تحریک شده بود. به آنان گفتم: گریه نکنید، مجسمه که سهل است، شاه رفتنی است. شما هم نوکران شاه نیستید. خدمت گزاران ملت هستید. ملت هم باقی است. به شما توصیه می‌کنم که رو در روی ملت قرار نگیرید. به سرکارتان بروید، مطمئن باشید کسی به شما کاری ندارد.
مأموران و افسران مزبور هم مثل بچه آدم حرف ما را گوش کردند و به شهربانی بازگشتند و بنده رفتم بالای ستون و درست به جای مجسمه شاه قرار گرفتم و برای مردم سخنرانی کردم.»

یادآور می‌شود: با فراگیر شدن حرکت‌های انقلابی و قیام‏‌های مردمی مخالف رژیم ستمشاهی پهلوی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) و پس از وقایع خونین کشتار ۱۷ شهریور و ۱۳ آبان ۵۷ و اعتصاب کارگران شرکت نفت و از همه مهم‌تر قیام خونین مردم قم در ۱۹ دی سال ۱۳۵۶ با هدف اعتراض و محکوم کردن انتشار مقاله‌ای موهن در روزنامه اطلاعات، پایه‌های اقتدار رژیم ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی به لرزه افتاد و این موضوع منجر به فرار محمدرضا شاه پهلوی شد چرا که حل بحران با ادامه حضور شاه و رژیم سلطنتی با سابقه سال‌ها ظلم و جنایت در حق مردم، امکان‏‌پذیر نبود.

سرانجام محمدرضا پهلوی در روز ۲۶ دی ۱۳۵۷، به همراه همسرش فرح، و در حالی‌که حتی نزدیک‌ترین حامیان و اربابانش هم از پذیرفتن او امتناع نمودند، ایران را به سمت مصر ترک کرد.

پس از فرار شاه، ملت انقلابی ایران به دلیل اینکه حکومت استبدادی شاهنشاهی، به روز‌های پایانی عمر خود نزدیک شده بود، با حضور در خیابان‌ها و اظهار شادمانی و پخش گل و شیرینی، این پیروزی بزرگ را جشن گرفتند، که در کمتر از یک ماه از این روز، طومار عمر ۲۵۰۰ ساله رژیم شاهنشاهی در ایران در هم پیچیده شد.

بروجن با ۱۲۲ هزار نفر جمعیت، از شهرستان‌های ۹ گانه چهارمحال و بختیاری می‌باشد که مرکز آن (شهر بروجن، با بیش از ۵۲ هزار نفر جمعیت) در فاصله ۶۲ کیلومتری شهرکرد مرکز استان قرار دارد.

انتهای پیام/ش 

۲۶ دی سالروز سرنگون‎سازی مجسمه شاه در بروجن

برچسب ها: دهه فجر ، امام خمینی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.