سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس دانشگاه علوم بهزیستى و توانبخشى مطرح کرد؛

درمان بیمارى‌ها با ژنتیک، در آینده‌اى نزدیک/ جایگاه دانشگاه علوم بهزیستى در حوزه تحقیقات

کمالی گفت: با راه اندازى پروژه ایرانوم به زودى بیمارى‌ها از روى ژنتیک افراد درمان مى شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد کمالی رئيس دانشگاه علوم بهزيستى و توانبخشى در مراسم رونمايى پروژه ایرانوم در دانشگاه علوم بهزیستی كفت: مدیریت دانشگاه امروز شاهد تغییر و تحول جدی بوده است، ماموریت محوری،‌ توسعه به سمت دانشگاه‌های نسل سوم، بین‌المللی‌سازی و همکاری با دانشگاه‌های سراسر دنیا مسيرى است كه بايد دانشگاه به سمت آن حركت كند.

وى افزود: دانشگاه‌ها باید تلاش‌ كنند طرح ها و پروژه هاى علمی و پژوهشی را بر اساس نیازهای واقعی جامعه تدوين و زمینه آمیختن علم با عمل را بيش از پيش ايجاد كنند.

كمالى با اشاره به سبقه تاريخى دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: علوم بهريستى و توانبخشى از معدود دانشگاه‌هایی است که ربع قرن پیش با رویکردهایی جدي امروزى و با تکیه بر نیازهای واقعی جامعه پا به عرصه وجود گذاشت، این دانشگاه از بدو تاسیس با ماموریت تربیت و توسعه نیروی انسانی ماهر در حوزه علوم توانبخشی آغاز به کار کرد و به منظور رشد و تعالى رشته‌ها و مراکز تحقیقاتی در اين دانشگاه راه اندازى شدند.

رئيس دانشگاه علوم بهزيستى و توانبخشى با اشاره به مسير آموزشى اين دانشگاه گفت: ماموریت‌های این دانشگاه بر اساس برنامه تحول و نوآوری در آموزش پزشکى كه در معاونت آموزشی وزارت بهداشت با عنوان گسترش علوم توانبخشی ايجاد شد در حال پیگیری است.

جايگاه دانشگاه علوم بهديستى و توانبخشى در كشور

کمالی با اشاره به جايگاه دانشگاه علوم بهديستى و توانبخشى در كشور گفت: اين دانشگاه در حوزه تحقیقات و فناوری در رده قابل قبولی از دانشگاه‌های تیپ 2 قرار گرفته است، افزون بر در کنار اقدامات در حوزه توانبخشی، این دانشگاه در حوزه سلامت اجتماعی نیز دستاوردهاى خوبى داشته است.

وی افزود: راه اندازی رشته‌های مدیریت رفاه اجتماعی، سلامت و رفاه اجتماعی، مدد کاری اجتماعی، سالمند شناسی‌ و مراکز تحقیقات متعدد چون مرکز سوء مصرف و وابستگی به مواد مخدر، سالمندی، تعیین کننده‌های اجتماعی سلامت به منظور کاهش هزینه‌های سلامت با تمرکز بر پیشگیری در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی راه اندازی شدند زیرا کاهش هزینه‌های سلامت به پاشن آشیل نهضت توسعه سلامت در ایران تبدیل شده است، ما می‌توانیم تجربیات خود در زمینه پیشگیری از این آسیب‌های اجتماعی را به سایر دانشگاه‌ها منتقل کنیم.

کمالی عنوان کرد: مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در سال 77 در پاسخ به شیوع بالای بیماری‌های ژنتیکی در ایران آغاز به کار کرد و اکنون توانسته است با تلاش استادان، دانشجویان و حمایت مسئولان به جایگاه ویژه‌ای در کشور دست پیدا کند.

مهم‌ترین دستاورد‌های پروژه ایرانوم‌

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و توانبخشی شناخت تغییرات ژنتیکی را یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های پروژه ایرانوم‌ در مرکز تحقیقات ژنتیک این دانشگاه معرفی کرد و افزود: این مرکز توانسته‌ با موفقیت علل ژنتیکی بیماری‌هایی چون ناشنوایی، کم توانی ذهنی، بیماری‌های عضلانی و ارثی را تشخیص دهد.

وی افزود: پایگاه ایرانوم‌ در مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در سال 94 کلید خورد و طی 2 سال گذشته داده‌های ژنومیک‌ 800 ایرانی سالم از هشت قومیت فارس، آذری، لر، کرد، بلوچ، عرب، ترکمن و جزایر خلیج فارس را مورد ردیابی قرار دهد تا بتوانیم تغییرات ژنتیکی در نسل‌های مختلف و قومیت‌ها را شناسایی کنیم.

کمالی ایرانوم‌ را انتقال آخرین فناوری روز دنیا به داخل کشور دانست و گفت: به کمک این پروژه امکان دسترسی به داده‌ها به صورت آنلاین برای دانشمندان و محققان کشور فراهم شده است تا بتوانند به کمک آن فعالیت‌های تحقیقاتی را با رویکرد پیشگیرانه ادامه دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و توانبخشی یاد‌آور شد: پروژه ایرانوم‌ با سرمایه گذاری دانشگاه علوم زیستی و حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت راه اندازی شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.