سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قابل توجه بانوان؛

کمر درد، زنگ خطر ابتلا به کشنده‌ترین سرطان در بانوان

"کمردرد" می‌تواند هشداری جدی از سوی بدن به بانوان برای امکان ابتلا به سرطانی مرگبار باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند کمر درد و احساس درد در ناحیه کتف می‌تواند بر اثر ابتلا به سرطان و بروز تومور بدخیم در بانوان ایجاد شود.

اکنون بسیاری از افراد گمان می‌کنند که کمردرد تنها به دلیل افزایش وزن، ضربه به کمر، حمل بار سنگین، نشستن بیش از حد برروی صندلی غیراستاندارد و کم تحرکی ایجاد می‌شود، اما پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که کمر درد می‌تواند نشانه ابتلا به سرطان سینه در بانوان نیز باشد.

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در دنیا و از دلایل مرگ بسیاری از بانوان است، با وجود پیشرفت‌های پزشکی در شناسایی، درمان و کنترل بیماری،  مراجعه دیرهنگام بانوان به پزشک و انجام ندادن تست‌های درمانی سبب افزایش میزان مبتلایان به این بیماری همه ساله می‌شود.


زنان بالای ۴۵ سال و به ویژه بانوانی که سابقه ابتلا به این سرطان بین اقوام درجه یک آنها وجود دارد باید مراجعه منظم به پزشک داشته باشند و تست‌های غربالگری را انجام دهند.

این افراد همچنین باید رژیم غذایی مناسب داشته باشند، از دارو‌های هورمونی پیشگیری از بارداری با نظارت پزشک استفاده کنند، ورزش منظم داشته باشند و پس از هر قاعدگی خود را معاینه کنند و درصورت احساس توده سریع به پزشک مراجعه کنند.

یکی از نشانه‌های اولیه ابتلا به سرطان سینه، احساس کمر درد است و کارشناسان توصیه می‌کنند بانوان درصورت مزمن شدن کمر درد بیش از یک هفته به پزشک برای معاینه‌های دقیق‌تر مراجعه کنند.

کارشناسان در پژوهش‌های خود دریافتند ابتلا به سرطان سینه پیش رونده که سایر قسمت‌های بدن از جمله غدد لنفاوی را درگیر کرده است می‌تواند سبب احساس کمر درد در زمان استراحت و خواب شود.

در این زمان سرطان سینه می‌تواند استخوان‌های قفسه سینه و ستون فقرات را درگیر کند و سبب نازک شدن و احساس درد‌های استخوانی شود.


همچنین رشد تومور سرطانی می‌تواند سبب فشار به بافت‌های سالم بدن و احساس درد در پشت کتف و شانه‌ها شود.

شناسایی تومور سرطان سینه با مواردی، چون عکس برداری سی تی اسکن و MRI، آزمایش خون، نمونه برداری از بافت، ماموگرافی و حتی سونوگرافی انجام می‌شود و درصورت ابتلا به این بیماری پزشک باید با تشخیص میزان گسترش سرطان روش‌های درمانی از جمله جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی را انجام دهد.

با انجام آزمایش می‌توان ابتلای فرد به سرطان یا کمر درد به دلایل دیگر را شناسایی کرد و اقدام‌های درمانی لازم را برای رفع آن انجام داد.

کارشناسان به بانوان توصیه می‌کنند برای جلوگیری از کمر درد، نظارت دقیق بر وزن و رژیم غذایی خود داشته باشند، انجام ورزش‌های استاندارد، استفاده از تشک و صندلی با آرگونومی مناسب، حمل اشیا با رعایت قوانین سلامت در حین کار و اهتمام بر کاهش وزن پس از بارداری می‌توانند سلامت خود را حفظ کنند و دچار کمردرد نشوند.

در کنار انجام درمان‌های شیمیایی و دارویی، مصرف مواد غذایی سالم، انجام ورزش و فعالیت‌های فیزیکی و نیز مثبت اندیشی در بهبود بیماری نقش به سزایی دارد.

منبع: medicalnewstoday

انتهای پیام/

وقتی کمر درد هشدار ابتلا به این سرطان مرگبار می‌شود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.