تنبلی و سستی در انجام کارها بر کیفیت زندگی افراد اثر منفی میگذارد و سبب بی توجهی به سلامت و ظاهر اجتماعی، چاقی، پس رفت درسی و حرفه ای، اختلاف و مشاجره خانوادگی، ابتلا به برخی بیماریها، بی خوابی و بدخوابی میشود.
کارشناسان برای برطرف شدن این مشکل به افراد توصیه میکنند نظارت بیشتری بر رژیم غذایی و ساعت خواب خود داشته باشند.
خواب به میزان هشت ساعت در شب میتواند سبب برطرف شدن خستگی و احساس شادابی و افزایش انرژی در صبح شود.
شستشوی صورت با آب سرد میتواند خواب آلودگی در اوایل روز را از بین ببرد و سبب احساس شادی و رفع کسالت شود.
داشتن فعالیت فیزیکی منظم، به ویژه ورزش حتی پیادهروی اثر مطلوبی بر سلامت بدن و بهبود خلق و خو میگذارد و با ترشح ماده اندروفین دربدن به احساس شادی و مثبت اندیشی کمک میکند.
بیشتر بخوانید: راهکارهای تقویت اراده و غلبه بر تنبلی/ فرمول تضمینی تقویت اراده
مصرف مواد غذایی سالم حاوی میوه و سبزیهای تازه، دانه آجیل، حبوبات و غلات، پروتئین کم چرب حیوانی، مواد لبنی و اجتناب از مصرف مواد دخانی، فست فود و نوشیدنیهای گازدار شیرین میتواند سبب کسب انرژی مطلوب در بدن و جلوگیری از بروز مشکلهایی، چون افسردگی، ضعف قوای جسمانی و تمایل به بی تحرکی و احساس ضعف شود.
بیشتر افراد زمانی که دارای ترافیک کاری بالا هستند معمولاً دچار نوعی تنبلی و بی انگیزگی برای انجام کارها میشوند، این حالت به ویژه زمانی که فرد امتحان درسی یا مصاحبه کاری دارد بیشتر به چشم میخورد و هدر رفت وقت سبب کسب نمرههای ضعیف و افت تحصیلی میشود.
کارشناسان برای رفع تنبلی توصیههای زیر را دارند:
روز خود را با شادی آغاز کنید و با کلمات مثبت و الهام بخش تصمیم بگیرید که در این روز همه تلاش خود برای انجام کارها در زمان مناسب به کار خواهید گرفت.
مصرف صبحانه سالم یکی از راههای کسب انرژی برای انجام کارها است، نگهداری از گل و گیاه درخانه سبب تصفیه هوای خانه و افزایش میزان دریافت اکسیژن به وسیله افراد می شود.
کارها را برای خود اولویت بندی و به ترتیب درجدول یادداشت کنید و زمان تقریبی انجام آن را بسنجید. با انجام دادن درست و مناسب هرکار میتوانید به خود یک امتیازبدهید و حتی برای خود پاداش درنظر بگیرید.
برخی از کارها را میتوان به تعویق انداخت، اما برخی دیگر از کارها باید در سریعترین زمان ممکن انجام شوند و گرنه نتیجه منفی به بار میآورند.
سعی کنید بسته به میزان مسئولیت و وظایفی که در خانه، محل کار و تحصیل دارید اولویت بندی برروی کارهای خود انجام دهید. به ویژه کارهایی که مربوط به حفظ سلامت، ایمنی و بهداشت است در اولویتهای اول قرار میگیرند.
میتوانید از حمایت و تشویق دوستان و اطرافیان برای تقویت اراده و انجام به موقع کارها و شکست دادن تنبلی بهره بگیرید. برخی برنامههای نرم افزاری بر روی تلفن همراه و رایانه مانند یک دستیار دیجیتال به شما در برنامهریزی کارهایتان کمک میکنند به همین دلیل نصب و استفاده از آنها میتواند برایتان مفید باشد.
برای موفقیت و رفع تنبلی و بی تحرکی در زمان انجام هرکار بر روی آن تمرکز کنید، این روزها در دنیا استفاده از تلفن همراه و حضور در شبکههای مجازی سبب تنبلی، بی تحرکی و عقب ماندن از جریان کار و درس در بسیاری از جامعهها شده است به همین دلیل از این وسیله تنها در زمانهای استاندارد استفاده کنید.
با تمرین و تکرار انجام کارها و تیک زدن انجام کارهای موفق و ناموفق و برنامه ریزی برای بهره وری کارهای شخصیتان، دیگر حس تنبلی و بی انگیزگی در شما ایجاد نمیشود.
منبع: wikihow
انتهای پیام/