سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوراکی های ویتامینه‌ای که سلامت بدن را به خطر می‌اندازند

یکی از اشتباه های والدین برای حفظ سلامت فرزندان استفاده از مکمل‌های طعم‌داراست چراکه باعث بیماری‌زایی در کودک است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛کارشناسان به والدینی که خواهان تقویت فرزندان خود و استفاده از مکمل‌های ویتامینی هستند توصیه می‌کنند بهترین نوع ویتامین را انتخاب کنندو به دنبال ویتامین‌های جویدنی که دارای شیرین کننده‌های مصنوعی نباشند.


برای افزایش تمایل و علاقه کودکان خردسال به مصرف ویتامین و مواد معدنی برخی شرکت‌های داروسازی درجهان نوع خوراکی با ظاهری جذاب و به شکل جویدنی تولید کرده اند، اما آزمایش‌های جدید نشان می‌دهند که این ویتامین‌ها کمتر از انواع عادی به شکل کپسول یا شربت دارای مواد مغذی و ترکیب دارویی ضروری برای بدن است.


کارشناسان برای راستی آزمایی اثربخشی مولتی ویتامین‌های جویدنی و مقایسه آن‌ها با انواع عادی بیش از ۵۰ برند مختلف ویتامین را بررسی کرده اند.

متخصصان همچنین هشدار می‌دهند که مواد نگهدارنده، رنگ‌های مصنوعی و شیرین کنند‌هایی که درترکیب این ویتامین‌ها وجود دارد می‌تواندعارضه‌های جانبی درکودک ایجاد کند و از اثربخشی دارو بکاهد.

مکمل های ویتامینی شیرین در طعم ها و شکل های مختلف دربازارهای جهانی وجوددارند و افزون بر کودکان نمونه های زیادی برای تقویت بدن، مو ، پوست و ناخن بزرگسالان نیز وجود دارد اما پژوهش ها نشان می دهند که اثراین مکمل ها از نمونه های عادی بر بدن کمتر است.


براساس آمار سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) بدن انسان روزانه به ۱۳ نوع ویتامین و مواد معدنی مختلف ازجمله ویتامین های A ، B ، C ، D ، E ،K زینک، آهن، منگنز، منیزیم و اسید فولیک  نیاز دارد که بخشی از آن را از مواد غذایی، میوه و سبزی‌ها به دست می‌آورد و بخش دیگر را باید از طریق مصرف ویتامین و خوراکی‌های مکمل تغذیه‌ای به دست آورد.


کارشناسان دریافتند مولتی ویتامین‌های جویدنی که دارای طعم میوه‌ای و شیرین است ۲۴ درصد کمتردارای مواد مغذی برای سلامت بدن است و کارشناسان توصیه می‌کنند افراد از مکمل‌های دارویی استاندارد حتی برای کودکان استفاده کنند تا بهره درمانی بیشتری به دست آورند.
مواد افزودنی و شیرین موجود در مکمل‌های ویتامینی جویدنی می‌تواند جذب بدن کودکان شود و آن‌ها در معرض خطر چاقی، علاقه به خوردن مواد شیرین، چاقی و پوسیدگی دندان‌ها قراردهد.


کارشناسان به والدین توصیه می‌کنند برای تقویت فرزندان خود از قرص‌های مکمل ویتامینی معمولی استفاده کنند و درکنار مصرف مکمل غذایی، نظارت دقیق بر رژیم غذایی فرزندان خود و بازی درفضای باز و درمجاورت نورخورشید داشته باشند.

منبع:Dailymail
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.