سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ+تصاویر

فسنجان یکی از غذاهایی است که پخت آن نیاز به مهارت زیادی دارد. احتمالا در اطرافیانتان، تعداد کسانی که فسنجان واقعا خوشمزه درست می کنند کم است.اما ما می خواهیم راز تهیه یک فسنجان خوشمزه را با شما در میان بگذاریم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فسنجان یکی از غذاهایی است که پخت آن نیاز به مهارت زیادی دارد. احتمالا در اطرافیانتان، تعداد کسانی که فسنجان واقعا خوشمزه درست می کنند کم است. این به دلیل همان مهارتی است که تعداد اندکی از آن برخوردارند. اما ما می خواهیم راز تهیه یک فسنجان خوشمزه را با شما در میان بگذاریم.

مواد اولیه طرز تهیه فسنجان

-روغن ونمک به میزان لازم
-زعفران ساییده به دلخواه کمی
-پیاز (رنده شده) ۱عدد
-رب انار (ترش یا شیرین بودن رب انار به شما بستگی دارد) ۲ الی ۳ پیمانه
-مغز گردو آسیاب شده نیم کیلو
-مرغ (سینه ران یا فیله هر کجای مرغ رو که دوست دارید) ۱ کیلو
-شکر ۲الی ۳ قلشق غذاخوری

مواد فوق برای ۶ الی ۷ نفر است.

طرز تهیه خورشت فسنجان

ابتدا یه پیاز متوسط اندازه یه نارنگی درشت رو با رنده درشت، رنده کنید. میتوانید از غذاساز یا خرد کن هم استفاده کنید پیاز رو خوب تفت بدهید تا به کیفیت ریز برسد:

بعد از آن گردو رو اضافه کنید.  برای 4-5 نفر 250 گرم گردو استفاده کنید. البته میتوانید کمتر هم استفاده کنید.اینکه چه میزان گردو بزنید بستگی به ذائقه تان دارد. 

گردو رو خوب آسیاب کنید البته نه در حدی که خمیر بشود و به روغن بیافته. به پیاز ها اضافه میکنم و تفت میدهیم تا زمانی که بوی گردو بلند بشه و به اصطلاح خامی گردو گرفته بشود.

وقتی گردو به این مرحله رسید دیگه بوی خامی نداره و آماده ست. داخلش آب کاملا سرد میریزم و اینجوری به گردو شوک وارد میشود و کمک میکنه تا روغنش در بیاد.

چیزی که فوق العاده در پخت فسنجان مهمه زمان طولانی هست و شعله ملایم. چیزی بیش از ده ساعت زمان نیاز داره پس موقع پخت حواستون به برنامه ریزی و زمانبندی باشه.

اینجا اولین باری هست که به گردو آب اضافه میکنیم. رنگش رو خوب ببینین و با تصاویری که در ادامه میبینین مقایسه کنین. رفته رفته گردو بیشتر و بیشتر روغن میندازه و تیره تر میشود. بازم تاکید میکنم فسنجان به زمان طولانی و شعله ملایم نیاز دارد تا گردو تو این مدت روغن بندازه.

تیرگی رنگ خورش هم از گردو هست و رب انار یه چاشنی برای خورشت ماست.البته رب انار هم بسته به رنگش در رنگ خورشت ما تاثیر دارد ولی منظور اینه که امروزه خانوما به دلیل عجله کردن یا فرصت نداشتن به گردو اصلا زمان نمیدن و همون اول رب میزنن و تیرگی خورشتتون از رب انار است نه گردوی جا افتاده.

یه موردی که استثناعا فقط در مورد خورش فسنجان داریم اینه که هر موقعی میخواییم بهش آب اضافه کنیم باید آب کاملا سرد باشد. اینجور به گردو کمک میکنیم تا روغنش رو پس بده و فسنجان جا افتاده و خوش آب و رنگی داشته باشیم.

بعد از ساعت های طولانی گردو به کیفیتی که ملاحظه میفرمایید میرسد و در این مرحله  رب انار و شکر بهش اضافه میکنم. میزانش رو هیچ وقت اندازه نمیگیرم.

میزان ترشی و طعم رب انار ها با هم فرق داره و طبع و ذائقه ها هم با هم فرق داره. پس  رب و شکر میزنم و بعد ده دقیقه میچشم و اگه احساس کردیم رب بیشتر نیاز داره، اضافه میکنم.

این مرحله مرغ رو به خورشت اضافه میکنم. البته شما زمان بندی کنید و از قبل تر مرغ رو خوب سرخ کنید. مرغ رو قبلش با حرارت بالا داخل روغن خوب سرخ میکنیم. حرارت بالا باعث میشه مرغ رویه ببنده و آب داخلش رو از دست نده و مرغ خشک نشه.

و اینم بعد از یک ساعت که از گذاشتن مرغ داخل خورشت میگذره. می بینیم که کاملا جا افتاده و آماده است.

این خورشت خوشمزه را درست کنید و در کنارخانواده بخورید و لذت ببرید.

منبع:برترین ها

انتهای پیام/

 

طرز تهیه فسنجون خیلی حرفه‌ای با نکات‌ کلیدی+تصاویر

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱۱
در انتظار بررسی: ۰
نرگس
۲۰:۴۹ ۱۹ دی ۱۴۰۰
عالی بود
ناشناس
۱۶:۰۳ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
سلام واقعا عالی بود
ناشناس
۰۳:۴۱ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
دوستی که ده بار پرسیده پس ادویه اش چی؟!!!
عزیزم شما آخرای کار پخت دو تا قاسق غذا خوری ادویه ماهی مرغوب بخر و بریز توش . عالی میشه . نوش جونت .


.
ناشناس
۱۱:۵۳ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
ممنون عالی بود
ناشناس
۲۱:۴۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۹
عالی بود ممنون
حسن
۱۵:۴۷ ۰۵ خرداد ۱۳۹۹
ممنون
ناشناس
۱۵:۰۰ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
پاریس
۰۲:۵۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
الو یا قیسی سیاه اضافه کنید. برای عطرش ده دقیقه اخر زعفران دم کرده بریزید. به جای شکر از رب انار ملس استفاده کنید. میتونید قالب یخ توش بندازید یا با مرغابی و اردک بپزید تا چربتر بشه
مهرزاد
۱۱:۱۴ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
ممنون از دستورتون من دیروز درست کردم عالیییییییی شد
ساره
۲۱:۴۹ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
من ی بار با این دستور پختم عالی شده بود، امروز هی دنبال این پیج بودم متاسفانه دیر پیداش کردم و ناخودآگاه ی کم نوآوری تو روش ایجاد کردم، خدا کنه مثل دفعه پیش که این دستور مو به مو اجرا کردم عالی دربیاد
Simi
۲۳:۰۶ ۲۴ بهمن ۱۳۹۸
من درست کردم خیلی خوب شد مرسی
mahsa
۱۹:۰۲ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
اصلا بدر نمی خور
ناشناس
۱۸:۱۲ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
بدک نبود
زری
۰۹:۴۶ ۲۰ دی ۱۳۹۸
مرحبا.عالی شد
آذیتا حکمت
۲۰:۵۴ ۱۰ دی ۱۳۹۸
مررررردسی
با گوست قلقلی چطور باید پخت ؟؟؟؟
محبوبه
۱۵:۱۵ ۲۱ آذر ۱۳۹۸
به جای شکر بهش خرمای له شده و میکس اضافه کنید عالیه .چن دونه آلو خورشتی هم عالی میشه
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
درسته
آیدا
۱۸:۵۳ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
من خیلی دوست داریم
شادی
۰۸:۳۹ ۱۳ آذر ۱۳۹۸
من درست کردم خیلی خوشمزه شد ممنون
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۸
من درست کردم عالی شد
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۸
عالی بود
غزل
۲۲:۲۰ ۱۴ آبان ۱۳۹۸
سلام عالی بود
زعفرانی
۱۹:۰۴ ۰۷ مهر ۱۳۹۸
واقعا باید۱۰ساعت بمونه؟؟؟ لطفا زود جواب بدین من الان دارم درست میکنم
رها
۰۹:۳۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
عالی بود
ناشناس
۱۷:۰۹ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
میشه رب هم بزنیم برا یکم خوشرنگی
Aida
۱۶:۴۶ ۱۰ مرداد ۱۳۹۸
خوبه دستورش عالیه
ناشناس
۲۱:۴۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
من پیاز و زعفرون نزدم ولی خیلی خوب شد.
سیم سیم
۱۱:۲۸ ۱۴ تير ۱۳۹۸
سلام ممنون و سپاسگزارم از توضیحات کاملتون
من درست کردم عالی شد
مسعودی
۱۹:۵۰ ۱۱ تير ۱۳۹۸
سلام عالی بود،ولی زمان استفاده از زعفران و نمک رو قید نکردین؟؟
م
۱۶:۳۰ ۳۱ خرداد ۱۳۹۸
دستورش خوبه
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
من ک اولین باربوددرست می کردم تاحالادرست نکرده بودم عالی شدشوهرخیلی دوست داشت
پسر زرين شهري ام
۲۱:۳۲ ۱۶ خرداد ۱۳۹۸
من با روش شما درست كردم ، خانم هاي فاميل كه خوردن كلي جا خوردن. به جاي شكر البته نبات انداختم و زعفران هم حسابي طعم رو دگرگونش كرد.

ممنون از شما
آیدا
۱۷:۱۷ ۱۵ خرداد ۱۳۹۸
من با روش شما برای اولین بار درست کردم خییییلی خوشمزه شد مررررسی واقعا
سارا
۱۱:۰۷ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
دست مریزاد
عجب نکاتی
ناشناس
۱۲:۳۸ ۱۰ خرداد ۱۳۹۸
من درست کردم خوشمزه بود
ناشناس
۲۳:۴۳ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
شما همتون خوب درست کردین من چرا بلد نیستم
sara
۰۰:۲۶ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
عالي بود اي ول درست كردم بي نظير بود
soltak
۰۹:۱۲ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلام
خداقوت
دستور شما خيلي خوب بود
من فسنجون درست ميكردم ولي هيچوقت اينطوري نشده بود
اينكه گردو بايد رنگ بندازه بعد رب انار رو اضافه كنيم نكته اي بود كه من اصلا نميدونستم.
خيلي ممنون از اينكه تجربتون رو به اشتراك گذاشتين.
ناشناس
۱۷:۵۰ ۱۳ فروردين ۱۳۹۸
سلام برای من بی مزه شد چیکارش کنم کم تفت دادم گردو رو
یه بنده خدا
۱۴:۵۳ ۰۵ فروردين ۱۳۹۸
ایول رنگ بی نظیری تا حالا داره برای اولین بار درست میکنم مرسی از اینکه در غذا پختن به ما کمک میکنید
زهرا
۱۲:۱۰ ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
خیلی خیلی خوبه این. دستوریه که من بعنوان یک مبتدی درست میکنم و خیلی عالی در میاد.
ناشناس
۱۹:۳۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
خورشت فسنجانم با روش شما عالی شد خیلی ممنون
آوا
۲۱:۲۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
پس ادویش کو
ناشناس
۱۱:۰۱ ۱۹ مهر ۱۳۹۷
تشکرر عالی بود خیلی خوب راهنمایی کردین من درست کردم مرسی
ناشناس
۰۲:۰۰ ۱۰ مهر ۱۳۹۷
پیاز سرخ کرده دیگه چیه ؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!
ندا
۲۲:۱۵ ۲۱ شهريور ۱۳۹۷
منم امتحان میکنم ببینیم چی میشه
Miaad
۰۴:۵۴ ۲۱ شهريور ۱۳۹۷
من دارم درست میکنم .استرس دارم .کاش خوب بشه.چون مادر شوهرم فسنجوناش خوبه
نازنین زینب
۰۵:۴۹ ۰۹ شهريور ۱۳۹۷
دستورپختتون عالی بود
ناشناس
۰۵:۲۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
من خیلی خورشت فسنجان دوست دارم
ناشناس
۰۵:۲۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
خیلی عالی بود
ناشناس
۰۵:۲۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
من مرغ نمیتونم بخورم میشه طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت را بگویید
فریماه
۰۵:۲۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
خب حداقل کامل توضیح بدین چقدر گردو باید با آب بپزه!!!! زعفران کی ریخته شه چه کنیم که روغن بیشتری پس بده!!! آخه اینم توضیحه ک شما دادین !!! به نظرتون این فسنجون میشه!!!!
فریماه
۰۵:۲۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
خب حداقل کامل توضیح بدین چقدر گردو باید با آب بپزه!!!! زعفران کی ریخته شه چه کنیم که روغن بیشتری پس بده!!! آخه اینم توضیحه ک شما دادین !!! به نظرتون این فسنجون میشه!!!!
ناشناس
۱۱:۴۶ ۲۶ مرداد ۱۳۹۷
عالی بود ولی زعفران را نگفتید کی برای غذا اضافه کنیم
ناشناس
۲۲:۱۶ ۲۲ مرداد ۱۳۹۷
باید چکار کنیم ک روغن بندازه برای من روغن نمیندازه؟
ناشناس
۱۸:۴۱ ۱۵ مرداد ۱۳۹۷
خوب بود ولی زعفران چی شد این وشط
افسانه
۱۲:۳۸ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
اگه گردو خوب تفت بخوره و به یه باره اب سرد بهش اضافه کنین روغن پس میده . زعفرانو من نیمه کار به غذا اضافه میکنم . و البته تایم خاصی نداره . من یه ذره هلم برا عطرش میزنم
تارا
۱۲:۵۳ ۲۵ خرداد ۱۳۹۷
دستور پختتون عالیه.چه رنگ قشنگی داره.دارم با دستور شما الان درست میکنم.
ناشناس
۰۱:۳۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۷
ممنون از توضیحتون اما مقدار ابو نگفتید واینکه گردو بارو چند ساعت بزاریم با اب بپزه
ناشناس
۱۶:۳۹ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
الان دارم برای همسرم درست میکنم خداکنه ک خوب بشه
ناشناس
۰۱:۲۸ ۰۹ خرداد ۱۳۹۷
سلام منم تاحالادرس نکردم پسرم ده سالشه هنوزفسنجون نخورده ایشالابعدماه رمضون بادستورپخت شمادرسش میکنم دعاکنیداینقدخوب شه که همش بگن درس کن
ندا
۱۴:۵۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۷
ولی خیلی بد رنگه فسنجونتون
ناشناس
۱۷:۴۴ ۰۶ خرداد ۱۳۹۷
ببخشید اب چندتا لیوان لازم داره
ناشناس
۱۷:۴۴ ۰۶ خرداد ۱۳۹۷
ببخشید اب چندتا لیوان لازم داره
پریماه
۲۱:۰۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
دارم درست میکنم .خدا کنه خوشمزه بشه.
مبین
۲۰:۵۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
موقعی ک رب و شکر و به گردو اضافه میکنیم نگفتین که اب هم اضافه کنیم چقدر؟
مبین
۲۰:۵۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
موقعی ک رب و شکر و به گردو اضافه میکنیم نگفتین که اب هم اضافه کنیم چقدر؟
ناشناس
۱۸:۰۱ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
توضیحات خیلی خوب بود فقط نگفتین زعفران کی اضافه بشه
مرضیه
۱۱:۴۱ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
پس ادویه چی؟ نمیخواد؟
ناشناس
۱۳:۳۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
ممنون ازشما
ناشناس
۱۶:۳۶ ۲۹ فروردين ۱۳۹۷
زعفرانش چی شد
هانا
۱۵:۳۸ ۲۸ فروردين ۱۳۹۷
توضیحتون عالی بود
هانا
۱۵:۳۸ ۲۸ فروردين ۱۳۹۷
توضیحتون عالی بود
نسیم
۱۶:۲۷ ۱۸ فروردين ۱۳۹۷
سلام من برای اولین بار خورشت فسنجون درست کردم
ترجیح دادم با دستور شما درست کنم
واقعا عالی شد خورشتم ممنونم
ناشناس
۱۳:۵۸ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
عالی عالی بود ممنون
باران
۱۴:۲۳ ۱۴ فروردين ۱۳۹۷
سلام من برای اولین باردارم درست میکنم خداکنه خشمزه بشه
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۵ اسفند ۱۳۹۶
خوبه
سیده فاطمه
۲۲:۱۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۶
ممنون
ناشناس
۱۲:۰۵ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
خیلی هم عالی من درحال درست کردن فسنجونم
سارا
۱۸:۰۳ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
سلام.منم میخوام برای اولین بار درست کنم .توضیحاتون خیلی خوب بود.ممنون
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۲ بهمن ۱۳۹۶
خیلی عالی بود ممنونم
ناشناس
۰۱:۳۲ ۲۰ بهمن ۱۳۹۶
عالی بود ممنون
مامان فاطمه
۱۵:۴۶ ۱۷ بهمن ۱۳۹۶
من واسه اولین بار درست کردم واقعا عالی خوشرنگ و خوش طعم شد ممنون از توضیحات کاملتون
سمیرا
۱۸:۴۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۶
دستورتون عالی و دقیق بود، فقط برام سواله مرغ تنهاباسرخ کردن پخته میشه یانه؟آیا نیازی به نمک و زردچوبه و پیاز برای پخت مرغ نبود؟
آتنا
۰۳:۳۰ ۱۱ بهمن ۱۳۹۶
مرسی ازراهنمایتون میخام برای اولین باردرست کنمم
زهرا2ز
۱۰:۳۳ ۱۰ بهمن ۱۳۹۶
عالی بود
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
خیلی عالی بود
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
خیلی عالی بود
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
آخجون فسنجون
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
خورشت فسنجان با گوشت گلوله ای هم خیلی عالیه
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
خورشت فسنجان با گوشت گلوله ای هم خیلی عالیه
س
۱۳:۳۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
خوب بود
س
۱۳:۳۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
خوب بود
رضا
۱۶:۵۷ ۰۵ بهمن ۱۳۹۶
من عاشق فسنجون + نوشابه سیاهم. کسی که عشق زمینی رو تجربه کرده باشه میفهمه من چی میگم.
ناشناس
۲۱:۲۱ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
خیلی عالی ممنون
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۵ دی ۱۳۹۶
ممنون خیلی عالی توصیح داده بودید
خسته
۱۰:۴۹ ۲۱ دی ۱۳۹۶
ببخشید این قیره یا فسنجون؟
نوشین
۱۶:۰۰ ۱۷ دی ۱۳۹۶
ب نظر منم دستورتون عالی بود در حال پخت فسنجانم ممنونم
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۷ دی ۱۳۹۶
ممنون عالی بود
مرجان
۱۵:۳۶ ۱۵ دی ۱۳۹۶
اولین بارم بود که میخواستم درس کنم. از روی دستور شما درس کردم. واقعا عالی شد. میخواستم واسه همسرم واسه اولین بار درس کنم. میخواستم خیلی خوشمزه بشه همینم شد. ممنون از توضیح عالیتون
نازنین
۱۵:۵۱ ۱۳ دی ۱۳۹۶
عالی بود مرسی
ناشناس
۱۳:۱۰ ۰۳ دی ۱۳۹۶
ﻋﺎااﻟﻲ.ﻣﻨﻜﻪ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﺮﺩﻡ ﺧﻴﻴﻠﻲ ﺧﻮﺷﻤﺰﻩ ﺷﺪ