سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهمان ناخوانده جنگل های شمال :

کنترل آفت شب پره در جنگل های مازندران

آفت شب پره مهمان ناخوانده جنگل های مازندران تا حدودی کنترل شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، دلاور حیدرپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه رزمایش پدافند غیرعامل تحت عنوان مبارزه با آفت شب پره در دستورکار قرار دارد، افزود: هفته پدافند غیرعامل از ۶ تا ۱۲ آبان ماه نامگذاری شد.

وی افزود: پدافند غیرعامل به صورت مقطعی متولی مبارزه با آفت شب پره است و سازمان جنگل‌ها متولی اصلی این اقدام است.

حیدرپور با بیان اینکه شب پره به عنوان مهمان ناخوانده به صورت یک آفت بومی شده و اکنون باید ببینیم این آفت در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: باید مشاهده شود برای خروج از جمعیت آفت آیا نیاز به مبارزه است یا خیر.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: آفت شب پره جدید است و از سال گذشته که این بیماری وارد جنگل‌های شمالی شد، تا حدودی کنترل شد و با کاهش دما از فعالیت این آفت کاسته خواهد شد.

غلامحسن اشرفی نیا رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران –نوشهر نیز گفت: به منظور مقابله با آفت شب پره شمشاد تاکنون ۷۷۰ هکتار از رویشگاه‌های شمشاد در غرب مازندران محلول پاشی شد.

وی افزود: این محلول از نوع بی. تی بوده که در مناطق آلوده به این آفت محلول پاشی شد.

رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران –نوشهر گفت: برای کنترل این آفت سال گذشته ۶۵۰ هکتار و در شش ماه نخست امسال ۱۲۰ هکتار از عرصه‌های آلوده به این آفت با اعتبارت تخصیصی و بهره گیری از امکانات بخش خصوصی محلول پاشی صورت گرفت.

اشرفی افزود: برای این عملیات تاکنون افزون بر۶ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی گفت: بیشترین مناطق آلوده که محلول پاشی صورت گرفت مربوط به حوزه اداره منابع طبیعی نوشهر-رویان بوده که ۹ نقطه آن شامل پارک جنگلی سی سنگان-ماشلک- توسکاتک-کیسی-نیرنگ-کاسگرمحله-خیرودکنار – صلاح الدین کلا و عالم کلا در معرض این آفت مهاجم قرار دارد.

رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی نوشهر افزود: پنج هکتار از جنگل‌های رامسر و پارک جنگلی صفارود، ۴۰ هکتار از گلندرود رویان و ۴۲۰ هکتار از پارک سی سنگان که ذخیره گاه شمشاد است، تا کنون محلول پاشی شده است.

اشرفی نیا سطح عرصه‌های جنگلی شمشاد در غرب مازندران را ۸ هزارو پانصد هکتار اعلام و گفت: از این سطح پنج هزارهکتار آن آلوده به بیماری بلایت و سه هزار هکتار آن آلوده به آفت شب پره شمشاد است.

شمشاد هیرکانی با نام علمی بُوکسوس هیرکانا (Buxus hyrcana) درختی همیشه‌سبز و بومی جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه‌های گیاهی در خطر انقراض اتحادیهٔ بین‌المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.

انتهای پیام/آ

مبارزه با آفت شب پره در هفته پدافند عامل

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.