احمدی ادامه داد: تحصیل و تحقیق فی نفسه ضد ارزش نیست. علی رغم اینکه در سال های گذشته ظرفیت دانشگاه ها افزایش پیدا کرده است و حجم زیادی از افراد مشغول به تحصیل شده اند اما این مقدار کافی نیست. لازم است شرایط مناسب برای افراد متقاضی در دانشگاه ها فراهم شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: دانشگاه های کشورمان با احتساب دانشگاه پیام نور، علمی و کاربردی، فنی و حرفه ای و آزاد ظرفیت اضافه بسیاری دارد اما تعداد زیادی از افراد هنوز هم متقاضی برای تحصیل در خارج از کشور هستند. اگر افراد از ایران می روند تا تحصیل کنند به این دلیل نیست که دانشگاه های ما ضعیف عمل می کنند بلکه به دلیل بازار کار است. فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر ایران به راحتی وارد دانشگاه های خارج می شوند و این نشانه آن است که ما دانشگاه های ضعیفی نداریم. در حال حاضر شاهد ظرفیت خالی در مقاطع مختلف هستیم که بعضی از آنها پر نمی شوند.
وی تصریح کرد: در بحث ظرفیت کاری، میزان قابل قبولی کار داریم اما به دلیل مسائل اجتماعی و صنعت افراد نمی توانند کار پیدا کنند. همه این مسائل به دانشگاه بر نمی گردد. قبول داریم که دانشگاه ها باید مهارت افزایی را جزو اولویت ها قرار دهند و باید جزو ساختار های توسعه باشد.
احمدی بیان کرد: در همه دنیا فارغ التحصیلان باید کار پیدا کنند. ما در داخل کشور زمینه ای برای اشتغال نداریم. بازار کار جذب زیادی برای دانشجویان ندارد. از طرفی باید اصلاح ساختار آموزشی داشته باشیم به طوری که افرادی که فارغ التحصیل می شوند خودشان بتوانند برای خودشان اشتغال زایی کنند، متاسفانه هم اکنون جامعه ما نمی تواند برای همه اشتغال زایی کند.
انتهای پیام/