اصغر خوشخو مدیرجهادکشاورزی تربت جام در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازمشهد؛گفت: تربت جام به عنوان قطب کشت خربزه با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن خربزه توانسته پنچ هزار نفر را مشغول به کار کنند که در یک مزرعه کشاورزی خربزه ای یک و نیم متری از نوع رقم زمستان تولید شد و این موضوع در کشور نادر بوده است.
خوشخو افزود: کشاورزان امسال ۱۶ هزار هکتار از اراضی این شهرستان را زیر کشت خربزه قرار دادن که از این میزان چهار هزار هکتار به صورت نشائی و ۱۲ هزار هکتار به صورت بذری که با نظارت مستمر کارشناسان باعث برداشت ۱۸ تن خربزه در هر هکتار شد.
وی ادامه داد: برداشت خربزه در شهرستان تا پایان شهریورماه ادامه دارد پیش بینی می شود ۳۴۰ هزار تن خربزه ازسطح اراضی منطقه جمع آوری شود.
مدیرجهادکشاورزی تربت جام تصریح کرد: ۴۰ درصد از کشت مزارع خربزه استان خراسان رضوی به شهرستان تربت جام اختصاص دارد که توانسته زمینه مشغول شدن کارگر های فصلی شود.
خوشخو بیان داشت: امسال برای اولین بار در کشور خربزه را در فضای گلخانه ای کشت شده است که اگر بازدهی بالایی داشته باشد می توانیم میزان آب مصرفی را کاهش چشم گیری بدهیم.
وی یادآور شد: با همکاری محیط زیست تربت جام با متخلفان کشت زیر پلاستیک خربزه که پلاستیک ها را جمع آوری نمی کنند برخورد صورت گرفته است و به دنبال ترویج مانچ جدیدی هستیم که جذب طبیعت می شود.
مدیرجهادکشاورزی تربت جام با اشاره به برنامه های مهم این مدیریت خاطرنشان کرد:برگزاری کارگاه های آموزشی تغذیه میش آبستن سنگین و تغذیه تکمیلی بره شیرخوار برای آشنایی هرچه بیشتر کشاورزان و دامداران شهرستان یکی برنامه های اساسی این مدیریت است که درهمین راستا اولین کارگاه آموزشی تغذیه دام سبک با شرکت ۷۰ نفر از دامداران تربت جامی برگزار کرد.
خوشخو با اشاره به اجرای آبیاری نوین عنوان کرد: طرح آبیاری تلفیقی (بارانی – قطره ای) به میزان ۴۴ هکتار از اراضی بخش مرکزی شهرستان تربت جام با هزینه بالغ بر سه میلیلرد و ۶۰۰ میلیون مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی ابراز کرد: دولت برای اجرای سیستم های آبیاری نوین (آبیاری تحت فشار) ۸۵ درصد کمک بلاعوض به کشاورزان می دهد که سهم آورده شخصی هم به صورت تسهیلات هزینه می کند.
مدیرجهادکشاورزی تربت جام تاکیدکرد: کاهش آفات و دفعات سم پاشی باعث پایین آمدن هزینه تمام شده محصول و تولید با کیفیت از مهمترین مزایای آبیاری با روش های بارانی و قطره ای است.
خوشخو اعلام داشت: تربت جام با اجرای بیش از ۲۰ هزار هکتار سیستم های آبیاری تحت فشار زراعی و باغی بیشترین سطح اجرا را در استان به خود اختصاص داده است.
اتتهای پیام/س,ج