سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زارعی در نشست خبری؛

فریب تبلیغات دروغین نقشه برداری مغز را نخورید

دبیر علمی چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران گفت: هیچ مرکزی در کشور از نقشه‌برداری مغز برای تشخیص و درمان بیماری‌ها استفاده نمی کند،بنابراین مردم به تبلیغات این روش تصویربرداری توجه نکنند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجتبی‌ زارعی‌ رئیس پژوهشکده‌ علوم و فناوری پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در نشست خبری چهارمین همایش‌ بین‌المللی نقشه‌برداری‌ مغز‌ ایران‌ که امروز در محل این پژوهشکده‌ برگزار شد، گفت: پژوهشکده فناوری‌های نوین دانشگاه شهید بهشتی‌ از مهرماه سال گذشته شروع به فعالیت کرده است‌ و مصوبه وزارت علوم‌ برای تأسیس‌ را اخذ کرده است و با سه گروه مهندسی پزشکی، فناوری هسته‌ای در پزشکی و تحقیقات بالینی در فناوری‌ به کار خود ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: همایش نقشه‌برداری مغز برای چهارمین سال در ایران برگزار می‌شود و دانشمندان‌ از سراسر دنیا‌ در این همایش‌ شرکت می‌کنند، امسال 10 دانشمند برتر در زمینه تصویربرداری‌ مغز از کشورهای‌ انگلستان‌، آلمان، آمریکا و دانمارک‌ اعلام آمادگی کردند تا در این همایش شرکت کنند.

زارعی‌ عنوان کرد: تحقیقات در زمینه نقشه‌برداری مغز در ایران بسیار کم است البته باید بگوییم‌ که علم تصویربرداری‌ مغز خود در دنیا جدید بوده و تحقیقات‌ کمتری در این زمینه انجام شده است.

رئیس پژوهشکده‌ علوم و فناوری پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، افزود: هدف ما از برگزاری این همایش برای چهارمین سال این است که در مسیر رشد‌ علم  نقشه برداری مغز برای تشخیص‌ بیماری‌ها و عملکرد‌ مغز از سایر کشورهای‌ دنیا عقب نمانیم‌ و در حوزه تحقیقاتی‌ پیشگام‌ باشیم.

پیشرفت در زمینه علم نقشه‌برداری مغز در گرو تامین بودجه

زارعی‌ تصریح کرد: برای پیشرفت در زمینه علم نقشه‌برداری مغز احتیاج به تجهیزات و بودجه داریم زیرا این علم در زمره‌ علم های‌تک‌ قرار می‌گیرد.

دبیر علمی چهارمین همایش تصویربرداری‌ مغز ایران‌ گفت: محورهای همایش امسال در زمینه تکنیک‌های ام‌ آر‌ آی، پت‌اسکن، ثبت سیگنال‌های مغز، تحریک الکترومغناطیسی‌ مغز از لحاظ بالینی است.

وی افزود: در همایش امسال‌ مخترع دستگاه‌ الکترو‌مغناطیسی مغز یک جراح مغز و اعصاب از هاروارد‌، یک استاد برتر فیزیک‌ تصویربرداری ام‌ آر‌ آی و پروفسور علوی‌ مخترع دستگاه‌ تصویربرداری‌ پت‌اسکن از دانشگاه پنتیل‌وانیا برای ارائه مطالب‌ خود و نشان دادن به روزترین‌ تحقیقات در زمینه‌ تصویربرداری‌ مغز حضور دارند‌.

رئیس پژوهشکده‌ علوم و فناوری پزشکی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه تصویربرداری‌ مغز در زمینه تشخیص‌ و درمان بیماری‌ها استفاده نمی‌شود، تأکید کرد: متأسفانه از چهار سال پیش که همایش‌ نقشه‌برداری مغز را برگزار کردیم‌ شاهد آن هستیم که برخی افراد از این موضوع سوء استفاده کرده‌اند و با تبلیغات دروغین‌ از این راه کسب درآمد می‌کنند، این افراد‌ با یک ام‌ آر‌ آی و نوار مغز، تصویری رنگی به مردم می‌دهند و آن را با عنوان نقشه‌برداری مغز‌ به مردم غالب‌ می‌کنند اقدامی که از نظر علمی کاملاً منسوخ است و هیچ کمکی‌به پزشک و بیمار‌ نمی‌کند.

زارعی‌ تصریح کرد: در کشور هیچ مرکز یا تیمی نداریم که از نقشه‌برداری مغز برای تشخیص و درمان بیماری‌ها استفاده کند و این موضوع تنها در مرحله تحقیقاتی است و برای پیشبرد‌ علم و انجام تحقیقات‌ در کشور در حال توسعه است.

رئیس پژوهشکده‌ علوم و فناوری پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: ما به سمتی پیش می‌رویم که بتوانیم ابزار و تیم مورد نیاز برای استفاده از نقشه‌برداری مغز برای تشخیص و درمان بیماری‌ها ایجاد کنیم تا در این زمینه سرویس‌های ویژه‌ای برای تشخیص بیماری‌های مغز و اعصاب در اختیار پزشکان قرار دهیم.

زارعی افزود: در تلا‌شیم تا نقشه‌برداری مغز برای تشخیص و درمان بیماری‌ها در آینده امکان‌پذیر شود و در این زمینه اقداماتی در پژوهشکده‌ علوم و فناوری‌های پزشکی دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشکده دانش‌های بنیادین در حال انجام است.

وی عنوان کرد: امیدواریم ارگان‌هایی که مسئولیت حمایت از دانشمندان‌ را بر عهده دارند و در این زمینه شعار می‌دهند و شرح وظایف آنها حمایت از تحقیقات جدید در زمینه علوم پزشکی است از ما و دانشمندانی‌ که در این چند سال گذشته که در خارج از کشور فارغ‌التحصیل شده‌اند و به عنوان نخبه به کشور بازگشته‌اند مورد حمایت قرار دهند و در این زمینه بتوانیم با سرعت بیشتری پیش برویم.

رئیس پژوهشکده‌ علوم و فناوری پزشکی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به راه اندازی رشته پسا دکترای تصویر برداری در دانشگاه شهید بهشتی گفت: برای تحصیل در این مقطع تحصیلی دانشمندان خارجی بیش از دانمندان ایرانی استقبال نشان دادند اما به دلیل اینکه در ایران این امکان وجود ندارد که در دوره پسا دکتری تحصیل کنند مجبوریم به درخواست دانشمندان خارجی پاسخ منفی بدهیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.