به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایرج حریرچى قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت در نخستین جشنواره پیشگیری از سوانح و حوادث که با هدف آموزش جامعه برای کاهش آسیبهای ناشی از حوادث و سوانح خانگی، طبیعی و ترافیکی برگزار شد، اظهار کرد: ٧ درصد از تولید ناخالص ملى صرف عوارض سوانح ترافیکى مى شود یعنى از هر ١٥ تومانى که تولید مى کنیم یک تومان را به خاطر حوادث ترافیکى تلف مى کنیم.
وى ادامه داد: ٣٩ میلیون دلار سالانه از درآمد ملى به دلیل حوادث ترافیکى از بین مى رود و در یک ساعت و نیم گذشته ٣ نفر فوت کردند که هر ٣٣ دقیقه یک نفر به دلیل سوانح ترافیکى مى میرد.
قائم مقام وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران، کشور هشتم در مرگ و میر ناشى از حوادث است، تصریح کرد: ٦ کشور آفریقای و یک کشور آسیاسی از ما جلوتر هستند.
حریرچى افزود: از اقدامات انجام شده در این حوزه خوشحالیم که در سال ٨٤، ٢٧هزار و ٨٠٠ مرگ ناشی از حوادث ترافیکى داشتیم و سال گذشته این رقم به ١٥ هزار و ٣٣٢ نفر کاهش داشته اما اقدامات کافى نیست.
وی بیان کرد: سال گذشته ٤٩٦ هزار آمبولانس به دلیل سوانح ترافیکی به مأموریت اعزام شدند و ١٢ هزار و ٦٠٠ اعزام مأموریت ویژه که ٣ کشته و ۵ مصدوم دارند، داشتیم و سال گذشته ۷۸۶ هزار نفر در حوادث ترافیکی مصدوم و در بیمارستان بستری شدند و یک هزار و ۱۸۹ میلیارد تومان فقط هزینه صورتحساب بیماران مصدوم بوده است.
قائم مقام وزارت بهداشت با بیان اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد علت حوادث رانندگی عامل انسانی است، گفت: کمتر از ۱۰ درصد از این حوادث در نقاط حادثهخیز بوده است که نشان میدهد باید پیشگیری را از دورانی مانند مدرسه آغاز کرد.
وی در درباره کاهش حوادث و سوانح توصیه کرد: تعهد اجتماعی، آموزش و فرهنگ صحیح استفاده از فناوری مدرن، تدوین پیوست سلامت، بازدارندگی بیشتر قوانین و مساعدت بیشتر حوزههای حاکمیتی از راهکارهای اساسی بوده که باید در کاهش حوادث و سوانح ترافیکی بدان توجه کرد.
حریرچی یادآور شد: سوانح عمدی، چون خودکشی و دیگر کشی و مرگها ناشى از خشونت بیش از سوانح طبیعی در کشور قربانی میگیرد.
انتهای پیام/