این متخصص تغذیه همچنین گفت: مس مانع از جذب آهن و روی در بدن میشود و در نتیجه سبب کمخونی و فقر آهن، اختلالات باروری و رشد غدههای جنسی میشود و بر کوتاهی قد نیز اثر میگذارد.
کشاورز اظهار کرد: اگرچه خوردن آب در ظروف مسی بدون روکش قلع خطری ندارد اما پخت و پز و نگهداری موادغذایی در این ظروف موجب آزاد شدن بیش از اندازه مس میشود، علاوه بر آن مواد غذایی ترش و اسیدی، مس را در خود حل میکنند که در نهایت موجب بروز مشکلات مذکور برای سلامت فرد میشود، به همین دلیل تاکید میشود که از ظروف فلزی بویژه ظروف فلزی فاقد قلع برای نگهداری مواد غذایی ترش و اسیدی استفاده نشود.
علی کشاورز با اشاره به یک راه مفید برای تشخیص به کار رفتن قلع در ظروف مسی اضافه کرد: علت سفیدرنگ بودن داخل برخی از ظروف مسی وجود قلع در آن است. به ظروف مسی حداقل سالی یکبار باید قلع اضافه کرد یا به اصطلاح آن را سفید کرد تا مشکلی برای پخت و پز و سلامتی ایجاد نشود. در گذشته هم که از این ظروف زیاد استفاده میشد هر چند وقت آن را سفید میکردند، بنابراین باید ضمن دقت در انتخاب ظروف مسی، به منظور حفظ سلامتی و بهره مندی از خواص استفاده از این ظروف، سفید کردن آن فراموش نشود.
منبع: سلامت آنلاین
انتهای پیام/