جابر مطهری زاده کارگردان مستند «پشت دیوار 47» گفت: انگیزه ما از تولید این اثر پرداختن به بچه های سندروم دان بود که فقط یک کروموزوم از بقیه کمتر دارند اما تصور مردم این است که این بچه ها عقب افتاده ذهنی هستند و نمی توانند در امور مختلف آموزش ببینند. در صورتی که این تفکر غلط است و بچه های سندروم دان فقط کمی در آموزش کندتر از بقیه هستند.
وی افزود: در جریان تولید این مستند با مجموعهای آشنا شدیم که توانسته این بچهها را کنار هم جمع کند و از طریق فعالیتهای مختلفی که به این بچهها آموزش میدهد آنها را از انزوا خارج کند.
مطهریزاده در تشریح عملکرد مجموعه کودکان سندروم دان اظهار کرد: این مجموعه یک تیم فوتبال دارد که چون تنها تیم فوتبال سندورم دان در جهان است، بسیار معروف شده است و قرار است این تیم فوتبال با تیمی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مسابقه بدهند.
این کارگردان مستند ادامه داد: ما در مستند «پشت دیوار 47» تلاش کردیم تا وارد زندگی بچه های سندروم دان شویم و با روحیات آنها آشنا شویم و ببینیم که جهان بینی و روحیات آنها چگونه است. بعضی از این بچه ها از نگاهها و برخوردهای مردمی که آنها را به عنوان عقب مانده ذهنی میشناسند و به خاطر تفاوتی ناچیز طردشان میکنند، گله دارند. نکته جالبی که در ساخت این مستند به آن برخوردیم این بود که بچههای سندروم دان درست مثل سایر مردم تفاوتهایی در سبک زندگی نگرشهای اجتماعی و عقاید دارند و به همه این مسائل فکر می کنند و قدرت انتخاب یک عقیده را دارند.
مطهریزاده در پایان گفت: این مستند، نمایشی از چگونگی ارتباط گیری خانوادهها با این بچهها است و از همه مهمتر تلاش داشته نگاهی موشکافانه به برخورد اجتماع با بچه های سندروم دان داشته باشد. پیام مستند «پشت دیوار 47» این است که کودکان سندروم دان علیرغم آموزش پذیر بودن و تفاوتهای اندکی که با سایر بچهها دارند، فکری برای بهبود آموزش برای آنها نشده است.
مستند «پشت دیوار 47» به تهیهکنندگی مهدی مطهر و کارگردانی جابر مطهریزاده در خانه مستند انقلاب اسلامی تولید شده است و به زودی آماده پخش در سیمای ملی خواهد شد.
انتهای پیام/