وی ادامه داد: کودکان در 6 ماه اول باید به طور انحصاری و تا 2سالگی با شیر مادر تغذیه شوند اما متأسفانه شاهد آن هستیم که بسیاری از مادران قبل از اتمام شیردهی غذای کمکی را آغاز میکنند.
مرندی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر در کاهش بار بیماریها و میزان مرگ و میر کودکان نقش دارد، گفت: در تحقیقات جهانی نشان داده شده که تغذیه با شیر مادر 13 درصد مرگ و میر کودکان کمتر از یک سال را کاهش میدهد. همچنین تغذیه کودک در ساعت های اولیه 35 درصد در کاهش مرگ و میر کودکان کمتر از یک سال که عمدتاً به علت تغذیه ناکافی است تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: کاهش مرگ و میر نوزادان زیر یک ماه کار بسیار دشواری است امّا مطالعات بسیاری در دنیا انجام شده و یک عامل مشترک در کاهش آن معرفی شده که این عامل مشترک تغذیه با شیر مادر بوده و اگر نوزادان در 24 ساعت اول با شیر مادر تغذیه شوند 24 درصد مرگ و میر کودکان زیر یک ماه کاهش پیدا میکند.
رئیس کمیته کشوری شیر مادر با اشاره به نقش سیاستگذاران و قانونگذاران در تداوم شیردهی تصریح کرد: باید قوانین و مقررات در حفاظت از تغذیه با شیر مادر وضع شود؛ نباید بگذاریم شرکتها و کمپانیهای شیر خشک سازی در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها تأثیرگذار باشند و با این کمپانیها مبارزه کنیم، همانطور که در گذشته برخی کمپانیهایی که ضد ترویج شیر مادر عمل میکردند در لیست سیاه قرار میگرفتند.
انتهای پیام/