رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: در سوریه اعتراضات آرام مردمی را با تقویت گروه های تکفیری به تندروی کشانده و از شرایط پیش آمده بدنبال سرنگونی دولت بشار اسد حرکت کردند. علیرغم این تلاش ها امروز دولت سوریه در شرایط متفاوت و بهتری از گذشته قرار گرفته است.
وی در رابطه با سرنگونی دولت ها در خاورمیانه اظهار داشت که تغییر رژیم ها از طریق زور و دخالت خارجی سیاست نادرستی است و اصلاحات سیاسی باید بدون دخالت خارجی و به صورت مسالمت آمیز به انجام برسد.
خرازی با اشاره به تلاش هایی که برای ایجاد آرامش در عراق و سوریه انجام می گیرد بیان داشت: لازمه برقراری آرامش در عراق و سوریه، حفظ تمامیت ارضی این دو کشور و سپردن سرنوشت آنها به خود مردم این کشورهاست. جمهوری اسلامی ایران مخالفت تجزیه این کشور هاست.
وی با توجه به نقش مهم ایران در منطقه گفت ایجاد ثبات در منطقه از اولویت های اصلی جمهوری اسلامی ایران است به همین جهت به دعوت دولت های سوریه و عراق برای مبارزه با تروریست ها به کمک آن ها شتافتیم. در حال حاضر هم زمینه خوبی برای ایجاد آتش بس فراهم شده است، همکاری ایران با روسیه و ترکیه در رابطه با سوریه نتایج خوبی داشته است و ما امیدواریم که این روند سازنده ادامه یابد.
خرازی در رابطه با نقش عربستان گفت: این کشور نقش مثبت و سازنده ای در منطقه ندارد. پادشاهان گذشته عربستان اهل مذاکره و همکاری با ایران بودند، ولی حکام جدید سیاست های خصمانه ای را دنبال می کنند. سیاست تمامیت خواهی عربستان نه تنها در رابطه با ایران بلکه در رابطه با دیگر کشورها صادق است و نمونه آن را در قطر شاهد هستیم که البته ایران از اختلاف بین عربستان با قطر استقبال نمی کند زیرا منطقه ما به اندازه کافی درگیری اختلاف و جنگ و خونریزی است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در رابطه با سیاست های آمریکا و دولت ترامپ در قبال ایران گفت: آنها برای فشار به ایران و توافق هسته ای، صنایع موشکی ایران را هدف قرار داده اند، ولی باید بدانند که ایران به توانایی های صلح آمیز هسته ای خود ادامه خواهد داد و توانمندی های موشکی خود را گسترش می دهد که طبعا جنبه دفاعی دارد. مخالفت آمریکا با آزمایش های موشکی ایران هیچ پایه حقوقی و قانونی ندارد.
وی بیان داشت: آنچه که ما در توسعه موشکی خود انجام می دهیم با قطعنامه 2231 شورای امنیت مغایر نیست؛ زیرا موشک های ما برای حمل کلاهک های هسته ای طراحی نشده است.
خرازی در رابطه با برجام اظهار داشت: برجام یک سند بین المللی است که باید محترم شمرده شود. آمریکا در دوره ترامپ رفتار دوگانه ای در قبال برجام دارد. از طرفی وی با آن مخالفت نمی کند و در عین حال با اعمال تحریم های جدید علیه ایران و اعمال فشار بر بانک های بین المللی نه تنها روح برجام بلکه متن برجام را نقض می کند.
انتهای پیام/
برنامه موشکی ایران