سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد:

گرانی برق در راه است؟/ بسیاری از مردم توان تَقَبُل و پرداخت هزینه آزادسازیِ قبض برق را ندارند

اظهارات وزیر نیرو مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی میزان مصرف برق نسبت به سال گذشته و اصرار وزارتخانه مذکور مبنی بر لزوم بالا رفتن قیمت‌ها، بار دیگر تردید‌هایی را در خصوص چشم انداز قیمت برق ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بدون تردید، برق یکی از جدی ترین ضروریات کشور محسوب می شود، امری که صرفاً مختص این مرز و بوم نیست و نیاز به این انرژی در اقصی نقاط جهان آنچنان اساسی و الزام آور است که بروز هرگونه نارسایی (هر چند مقطعی ) می تواند مسبب ایجاد چالش ها و مشکلاتی جدی شود.

در طول سالیان گذشته، حوزه برق کشور با برخی مشکلات و معضلات مواجه شده که به هر ترتیب با اتخاذ تدابیر و تمهیدات مقتضی در راستای حل و فصل ، کاستی هایی موجود در این بخش ،کم و بیش مرتفع شده است.

عمده این مشکلات با فرار رسیدن فصل تابستان و افزایش دما، جدی تر و ملموس تر می شود که به تبع با افزایش ضریب مصرف آب و سیستم های سرمایشی، نارسایی های موجود محسوس تر از مقاطع و فصول دیگر ظهور و بروز پیدا می‌کند و با بهینه‌سازی مصرف برق قطعاً بخش قابل توجهی از مشکلات پیش روی مرتبط با این عرصه رفع شدنی است، در غیر اینصورت خاموشی و قطعیِ برق ، امری دور از انتظار نخواهد بود.

برخی از کارشناسان معتقدند یکی از راهکارهای اساسی برای مجاب ساختن مشترکان پر مصرف به صرفه جویی هدفمند ، به افزایش قیمت‌ها معطوف می شود.

اگرچه در نقطه مقابل، برخی کارشناسان به این ایده، ایرادات و انتقاداتی جدی وارد کرده و اساساً چنین رویکردی را منطقی و معقولانه تصور نمی کنند.

البته توجیه افزایش قیمت برق صرفاً به امر صرفه جوییِ الزام آور ، منحصر نمی شود، بلکه عمده دلیل مطرح شدن این موضوع به کاهش هزینه‌های دولت و آزاد سازی قیمت‌ها باز می گردد.

به هر ترتیب از سال گذشته، وزارت نیرو، پیگیر افزایش قیمت برق بوده و البته مجلس شورای اسلامی نیز بنا به دلایلی با موضوع مذکور مخالفت می‌کند و بر اساس لایحه بودجه 96، افزایش قیمت برق و آب ممنوع است.

چندی پیش، چیت چیان وزیر نیرو با اشاره به لزوم آزاد سازی قیمت حامل هایی همچون برق، این‌چنین عنوان کرد که با توجه به اینکه صنعت آب و برق این امکان را دارد تا برای انجام تمام فعالیت های خود ، اتکایِ به منابعِ دولتی را به صفر برساند، لازم است هزینه خدمات از مشترکان دریافت شود و می طلبد در دولت دوازدهم به سمت واقعی شدن قیمت ها پیش برویم.

در ذیل این گزارش، تلاش می شود نظر مخالفان و موافقانِ افزایش قیمت حامل هایی همچون برق، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

افزایش قیمت برق، به ارتقای کیفی خدمات می انجامد

مصطفی سهروردی،کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ، با اشاره به ضرورت افزایش قیمت حامل هایی همچون آب و برق در کشور، اظهار داشت: سالهاست دولت از محل فروش نفت، نیازها و الزامات حوزه های مذکور را تأمین و فراهم می سازد که به اعتقاد بنده این رویه، غلط و ناصحیح است و انتظار می رود نسبت به اتخاذِ تجدید نظری اساسی در این خصوص تلاش و اهتمام هر چه بیشتری انجام پذیرد.

وی افزود: باید صنعت برق کشور به مسیری سوق داده شود که با آزادسازی قیمت‌ها و جذب سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی در دو عرصه داخلی و خارجی نسبت به تأمین نیازهای خود مبادرت ورزد و به نظر بنده فروش نفت و هزینه کَردِ آن در این بخش ، در قالب و چارچوب مدیریت هوشمندانه و سازنده نمی گُنجَد.

سهروردی عنوان کرد: قطعاً با حصول این امر (آزاد سازی قیمت‌ها ) روند تعریف، طراحی و بهره‌برداری از طرح‌ها و پروژه های مربوطه نیز با ارتقاء و تسریع فزاینده تری همراه خواهد شد.

وی افزود: بر اساس اظهار نظر برخی از مسئولان وزارت نیرو، در حال حاضر مردم، یک ششم قیمت واقعی برق را تأمین می‌کنند و به تعبیری میزان هزینه تولید برق در هر کیلو وات 300 تومان است  که مردم تنها 50 تومان از این مبلغ را پرداخت می کنند و به واقع به ازای هر کیلو وات ساعت، 250 تومان یارانه پرداخت می شود.

کارشناس انرژی گفت: با در نظر گرفتن کل میزان برقِ مصرفیِ مشترکان خانگی، به یارانه کلانی که به این بخش اختصاص داده می‌شود، پی خواهیم برد، که قطعاً در صورت هزینه کَردِ آن در بخش های عمرانی، شاهد به ثمر رسیدن بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام و راکد خواهیم بود.

بسیاری از مردم توان تَقَبُلِ و پرداخت هزینه آزاد سازیِ برق را ندارند

محمد رضا کامیاران، محقق و پژوهشگر اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به لزوم در نظر گرفتن واقعیت های اقتصادی جامعه و شرایط سختی که مردم از حیث اقتصادی با آن دست به گریبان هستند، گفت: پیش از این نیز ، لایحه افزایش و آزادسازی حامل هایی همچون برق و آب به مجلس ارائه شد که در یک تصمیم منطقی، قوه مقننه با آن مخالفت نمود.

وی افزود: اگرچه آزادسازی انرژی‌های مذکور، می تواند در برخی عرصه‌ها منتج به نتایج مطلوب و مؤثری شود، اما این نیمه پر لیوان است و می‌طلبد، نیمه خالی نیز دیده شود.

کامیاران گفت: برای مدیریت کشور، نگاه خوشبینانه محض و یا بدبینانه مطلق هر دو مخرب و زیان بار است، بلکه باید با واقع بینی و البته امید به آینده، مسائل، مشکلات، فرصت‌ها، تهدیدها و نقاط ضعف و قوت تحلیل و بررسی شود.

محقق و پژوهشگر اقتصادی عنوان کرد: در شرایطی که مردم زیر بار هزینه‌های سنگین زندگی با دشواری ها و مصائب بسیاری روبرو هستند، افزایش قیمت برق، آب و حامل‌های این‌چنینی معقولانه و منطقی به نظر نمی رسد.

وی در خاتمه یادآور شد : زمانی می توان در اتخاذ چنین تصمیماتی جدیت به خرج داد که مشکلات و نارسایی‌های اقتصادی مهار و کنترل شود و توان اقتصادی مردم، بیش از پیش تقویت شود و قطعاً در چنین شرایطی، آزادسازی نرخ آب یا برق نه تنها منطقی، بلکه ضروری و اجتناب ناپذیر خواهد بود، اما حصول و تحقق این امر مستلزم اما و اگرها و شرط و شروطهای بسیاری است که متأسفانه همچنان با تأمین و تحقق آنها و رفع دغدغه‌های اقتصادی و معیشتی عموم مردم ، فاصله‌ای بسیار احساس می شود و به اعتقاد بنده در شرایط اقتصادیِ فعلیِ کشور، چنین مباحث و تصمیماتی درست نیست و باید با در نظر گرفتن جمیع شرایط ، نسبت به آزاد سازی قیمت ها اقدام شود.

 

انتهای پیام/

 

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
REZA
۲۰:۲۴ ۰۱ تير ۱۳۹۷
باسلام: برق سوخت پاک و خیلی بصرفه تر از گازه برای مصارف مخصوصا خانگی! اگر برق ارزان باشه و مردم رو تشویق به استفاده از ابگرمکن برقی و اجاق گاز برقی و حتی کتری برقی بکنن هوا پاکتره خیلی چون ببینین چند میلیون نفر توی منازل ابگرمکن گازی و اجاق گاز گازی دارن ! برق هم الودگیش کمتره و هم سوختهای فسیلی کمتر حروم میشن! الان من توی منزلم از ابگرمکن برقی و اجاق گاز برقی و حتی کتری برقی استفاده میکنم چون من دلم میسوزه چیزی حدود 200 هزار تومان درماه هم برای مصارف همین نوع لوازم برقی قبض برقم میاد . من اصلا تعجب میکنم اخه برق که توی خود ایران تولید میشه سدو توربینو همش توی خود ایرانه چرا برق اینقدر باید گرون باشه ! متاسفانه ما هم خوزستانیم برای برق 3 فاز توی تابستونها چیزی حدودا بین 350 تا 650 هزار تومان در2ماه فقط برای مصرف کولرگاز قبض میاد حسابشو کردم توی یه منطقه که 300 تا خونه باشه و 300 تا قبض بین 350 تا 650 هزار تومان چه رقم بالایی میشه!
ناشناس
۲۱:۲۸ ۱۹ تير ۱۳۹۶
واقعا؟؟؟
چرا اخه؟
ارسلان
۲۱:۵۰ ۰۲ تير ۱۳۹۶
بخدا به خوزستانی ها همیشه ظلم شده تمام امکانات مال تهران وبس انگار اگه تهران خوبه همه جا خوبه متاسفم برای روشن فکران که چشم هایشان را میبندند و تصمیم میگیرند
ناشناس
۲۰:۳۱ ۰۱ تير ۱۳۹۷
بیچاره مردم خوزستان
محمد
۱۱:۲۳ ۳۱ خرداد ۱۳۹۶
دولته دیگه برا پر کردن جیب بعضیها اینجور حق خوری میکنه...ما که الان نمیتونیم کاری بکنیم..
Salman
۰۲:۱۹ ۳۰ خرداد ۱۳۹۶
نمیدونم چرا فقط گرون کردن رو انجام میدم پس چرا صحبتی از افزایش یارانه نمیشه
امید
۲۱:۴۱ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
دوباره کجا گند بالا آوردین ده درصد رو قبض مردم بدبخت میزارین
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
فقط یه انقلابی می تونه مردم داری کنه
جواد
۱۴:۴۶ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
برق رو مفت ومجانی صادر میکنندافتخر هم میکنند پولم بهشون نمیدن جرات هم ندارند گرون کنند ولی برای مردم خودمون همش ساز گرونی میزنند
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
سلا م یکم انصاف خوب چیزی اخه ی گارگر هرچی کا میکنه بای بده برا قبض اینجوری که نمیشه
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
ماکه حقوقملن هشتصد تومن اجاره خونه باید بدیم قبضا شما بابامونا در اورده اگه راست میگین ببین شما با اینقدر حقوق میتونی قبض بدی
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
ما که از اقای روحانی خیری ندیدیم
حسینی
۱۴:۰۲ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
متاسفانه قبل از انتخابات توسط وزیر صریحا اعلام شد هیچگونه افزایش قیمتی در سال 96 نداریم اما اکنون ساز دیگری زده می شود
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
هزاران انشعاب غیرمجاز(برق دزدی ) در کشور وجود داردکه جورآنهارابقیه مردم می کشند قبل از اقدامی باید باآنهابرخوردشود.
متین
۱۲:۳۱ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
جدیدا قبض گاز برای ما اومده 68700 تومان.بهای مصرف گاز حدود 49000 تومان بدون بدهی قبلی بوده.بقیش مالیات و آبونمان و عوارض گازرسانی بوده.کدوم کشوری با توجه به سطح درآمد جامعه اینقدر مالیات ازشون میگیره؟کشورایی که گاز و نفت ندارن و اینا رو میخرن اینقدر مالیات سوخت نمیدن.مردم کی میخواد صداشون دربیاد؟
قاسم
۱۱:۲۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
آقای چیت چیان گاز را مجانی می دهیم به ترکیه بعد برق و گاز ملت را گران می کنیم رجب اردوغان بخاطر خوش خدمتی ایران پای کشور ایران را گاز می گیرد.
ناشناس
۱۱:۱۷ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
یارانه هنوز نرخ قبلیه چرا باید گرون شه
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
همین الان هم گاز ما صد تومن صد تومن میاد. 3 نفر آدم که 6 از خونه میریم بیرون 5 بعد ار ظهر بر می گردیم. پردیس زندگی میکنیم.
امین
۰۹:۳۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
روزی دارم 400 تومن قبض میدم به زور دارم از پسش برمیام

شما مغازه دار رو ببین 450 تومن یه دونه کیم بهش میدن فریزرش با 150 تومن پر میشه

این بنده خدا چطوری باید قبض برق بده ؟
ناشناس
۰۹:۱۷ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
نفت خودمان را به خودمان با چند برابر قیمت میفروشن
ناشناس
۰۹:۱۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
همین الان ما توان پرداخت هزینه برق نداریم چه رسد به آزاد سازی قیمت برق.
حسين
۰۸:۵۱ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
سلام
وجدا" اگر آقايان توي گرماي آبادان بودند ميتونند يك كولر خونشون خاموش كنند بخدا اينجا تا 60 درجه گرما ميرسه يك كولر هيچ بلكه چندين كولر جواب نميده تازه برقي كه قطع ميشه نمي دونم نوسان دارد اين آخه برق حساب مياد
آب آبادان الان 13ساله كه درس نشد
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
این اقای چیت چیان همیشه ساز گرونی میزنه
محمد
۰۸:۴۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
تاوان مدیریت ضعیف رامردم پرداخت میکنند