به گزارش
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ سس یکی از چاشنیهای محبوب غذاهاست که در سراسر دنیا طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. این نوع چاشنی به تنهایی مورد استفاده قرار نمیگیرد و به صورت مایع و یا نیمه جامد برای افزودن طعم دلچسبتر و ظاهری زیباتر به غذاها بکار میرود.
سرعت رشد میکروب در سس مایونز بسیار بالا است و در آن، مواد نگهدارنده سرطانزا به چشم میخورد. همچنین در اقلام غذایی هیچ مادهای به اندازه سس مایونز موجب صدمه به پوست صورت و جوش صورت نمیشود و استفاده طولانی مدت از سس مایونز موجب بروز سنگهای صفراوی، ناراحتیهای کبد، آلرژی، چرب شدن سریع پوست و مو، گرفتگی عروق میشود، به همین خاطر استفاده از جایگزینها میتواند در این زمینه مفید باشد.
ماست ساده کم چرب
استفاده از ماست کم چرب به جای سس، برای افرادی که افرادی که دنبال رژیم غذایی مناسب هستند، مثمرالثمر است و استفاده از یک قاشق ماست کم چرب میتواند به میزان ۸ کالری و ۱.۵ گرم پروتئین و کلسیم به بدن برساند.
روغن زیتون
روغن زیتون به خاطر چربیهای اشباع نشده برای سلامتی قلب مفید است و میتواند به جای سس مایونز در هر نوع سالاد اعم از سالاد ماکارونی، سالاد سیب زمین و سالاد کاهو مورد استفاده قرار گیرد.
خردل
سس خردل طعم و عطر فراونی دارد و به دلیل عدم چربی و سدیم فراوان برای بدن لازم است و یک قاشق عذاخوری از این سس به میزان ۱۰ کالری به بدن میرساند.
پوره آووکادو
کالری موجود در آووکادو نصف کالری موجود در سس مایونز است و به خاطر دارا بودن ویتامین C، فیبر و چربیهای اشباع نشده برای کسانی که رژیم غذایی دارند توصیه میشود.
سس پستو
این سس از روغن زیتون و ریحان تهیه میشود و سرشار ویتامینهای معدنی، ویتامین A ،C، کلسیم و آهن است که منبع بزرگی از آنتی اکسیدان به شمار میآید.
آب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین A ،C و مملو از پتاسیم است بنابراین مصرف مستمر آن به تنظیم فشار خون کمک میکند. علاوه بر همه این موارد، گوجه فرنگی منبع لیکوپن است که آثار محافظت کننده قلبی و عروقی داشته و یک آرامش بخش موثر است. به همین دلیل میتوانید به جای سُس، گوجه فرنگی را رنده کنید، به آن کمی پیاز یا سیر ساطوری شده بیافزایید و با کمی آب لیمو یا سرکه، نمک و روغن زیتون، روی سالادتان بریزید.
منبع: Huffington Post
انتهای پیام/