مهران ولایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: بر خلاف تصور عموم افراد، این گروه از لبنیات در واقع همان شیرهای مرجوعی کارخانهها است که به علت داشتن بار میکروبی بسیار بالا و غیرقابل میکروب زدایی بازگشت داده شده و به عنوان شیر سنتی به بازارها عرضه میشود.
وی با بیان اینکه اغلب بستنی های سنتی، قیفی و باز از شیرهای سنتی و فله ای تهیه میشوند، افزود: با افزایش روز افزون دمای هوا بهترین بستر رشد میکروبها در انواع محصولات غیر استاندارد به خصوص شیرهای فلهای افزایش پیدا میکند که به همین علت احتمال وجود میکروب فعال تب مالت در شیرهای سنتی به ویژه در بستنیهای سنتی و دستگاهی وجود دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه نظارت بر توزیع و صدور مجوز به مراکز تولید و عرضه لبنیات سنتی در حیطه اختیارات این معاونت نیست، گفت: این نظارتها بر عهده صنف مربوطه است و بنابراین ما به عنوان غذا و دارو نمیتوانیم در این حوزه ورود کنیم و اکنون به فعالیت کارخانههای تولید مواد غذایی، دارویی و داروخانهها نظارت داریم و در بحث فرآوردههای سنتی ناظر نیستیم.
ولایی اظهار داشت: هیچ یک از فرآوردههای سنتی برای سنجش بار میکروبی، میزان آلودگیهای موجود در آن و حتی نوع مواد افزودنی مورد سنجش غذا و دارو قرار نمیگیرد که خانواده ها باید از مصرف فرآرودههای فلهای و سنتی که هیچ اطمینانی از آن ندارند اجتناب کنند.
وی یادآور شد: افراد به جای آن استفاده از فرآورده های لبنی فله ای از محصولات بسته بندی صنعتی که دارای مجوز سازمان غذا و دارو و برچسب سلامت هستند، استفاده کنند زیرا در صورت وجود کوچکترین مشکل احتمالی در هر یک از این محصولات قطعا قابلیت پیگیری وجود دارد.
انتهای پیام/
شیر پاستوریزه نگهدارنده داره
واقعا جای تاسف داره که مسئولین غذا و دارو تا مردم را صنعتی نکنن ول کن نیستن. بابا کجای قاموس طبیعت نوشته که شیر طبیعی رو ول کنین و به شیر صنعتی بچسبید. مگر مسولین دارویی کشور که کیسه دوختن تو جیب مردم و تا مردم و مریض نکنن و به پزشک نفرستن ول کن معامله نیستن.
شماها نگران جیب کارخانه ها هستین نه سلامتی مردم