سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا ابتلا به دیابت ناشی از خوردن قند اضافی است؟

اگر می‌خواهید جزو افراد مبتلا به دیابت نباشید باید مراقب قند پنهان در برخی خوراکی‌ها باشید که به تدریج قند خونتان را بالا می‌برند و زمانی متوجه می‌شوید که دیگر دیر شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ بیماری دیابت یکی از خطرناکترین بیماری‌ها در عصر حاضر است که می‌تواند به طور مستقیم و غیر مستقیم باعث مرگ افراد شود.

این بیماری به دو نوع دیابت نوع یک و نوع دو تقسیم می‌شود که نوع یک این بیماری معمولاً در فرد از بدو تولد وجود دارد و علت اصلی ابتلا به آن شناخته شده نیست هر چند که سلامت مادر در دوران بارداری و نیز فاکتور‌های ژنتیکی در ابتلا به آن موثر است.

دیابت نوع دو در اثر رژیم غذایی ناسالم، خوردن مواد غذایی پرچرب و شیرین، نوشیدنی‌های پر قند و گاز دار، کم تحرکی، داشتن استرس و استعمال دخانیات ایجاد می‌شود.

هرچه بیماری زودتر در فرد شناسایی شود امکان درمان، کنترل بیماری و ارائه رژیم غذایی سالم بهتر امکان پذیر می‌شود، فرد مبتلا به دیابت باید بیماری خود را به دقت شناخته، مراقبت‌های لازم را از خود انجام دهد، همچنین اطرافیان فرد نیز باید با شیوه کمک‌های اولیه به فرد به ویژه در هنگام شوک انسولین یا افت قند خون آشنا باشند.

یکی از انواع بیماری دیابت در دوران بارداری ایجاد می‌شود که امکان دارد برای تمام عمر مادر را درگیر آن کند، کارشناسان اعتقاد دارند بالا بودن قند مادر قبل از بارداری بر ابتلای وی به این بیماری حین بارداری اثر مستقیم دارد.

از جمله خوراکی‌های حاوی شکر انواع آبمیوه‌های صنعتی است که حاوی مقادیر بالایی قند است، در این آبمیوه‌ها مقدار کمی ازعصاره و پالپ میوه وجود دارد و بیشتر حاوی آب، قند، شکر و مواد افزودنی است.

میوه هم یکی دیگر از منابع وجود قند بالا در خوراکی‌ها است. با وجود مفید بودن میوه برای سلامت بدن، اما قند آن به نام فروکتوز میتواند تا حدی باعث بالارفتن قند خون شود به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند افراد مبتلا یا مستعد ابتلا به دیابت در انتخاب میوه دقت کنند و مصرف میوه‌های شیرین مانند انگور، هلو، موز و میوه هایی را به میزان کم و با نظارت پزشک استفاده کنند.

غذاهای کم چرب و به اصطلاح رژیمی هم یک دام بزرگ برای مبتلایان به دیابت است، زیرا امکان دارد در این خوراکی‌ها از قند به عنوان طعم دهنده استفاده شده باشد و به این ترتیب باعث بالا رفتن قند خون فرد و ابتلای وی به بیماری دیابت شود.

نوشابه‌های رژیمی هم براساس جدیدترین تحقیقات به دلیل دارا بودن ترکیبات خاص در خود باعث افزایش اشت‌ها و تمایل فردبه خوردن مواد غذایی بویژه مواد غذایی قندی می‌شود و در اثر آن فرد به تدریج مبتلا به دیابت می‌شود.

کارشناسان به افراد مبتلا به دیابت و یا مستعد به این بیماری توصیه می‌کنندبرای داشتن رژیم غذایی مناسب حتماً از مشاوره با متخصص بهره بگیرند.

شیوه زندگی خانواده نیز در ابتلای فرد به دیابت موثر است، نوع غذاهای طبخ شده، استفاده بیش از حد از قند، شکر و شیرینی به صورت روزانه یا درمهمانی ها، وجود ژن چاقی و کم تحرکی در خانواده همگی از عوامل پنهان و موثر بر ابتلای فرد به بیماری دیابت است.

منبع: newlifeoutlook

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
آقای مهدی عابدیان زیدی
۲۰:۱۰ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
دیابت یک بیماری دیگری می باشد.
قند زیادی خوردن ،فقط برای مدت کمی خون شما شیرین می شود
ا
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
الهی مسولان درجه اول همه دنیا و خانواده خیلی ها ام اس بگیرند تا فکری برای خرج و مجانی نبودن دارو بیماری خاص نبودنش بکنند