سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماما‌ها نقش کلیدی و پیشگیرانه در نظام سلامت دارند

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی با تاکید بر اینکه بها دادن به جایگاه ماما به معنای اهمیت دادن به سلامت جامعه است، گفت: ماما‌ها نقش کلیدی و پیشگیرانه در نظام سلامت جامعه دارند.

نجمه تهرانیان مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی درگفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ضمن تبریک روز ماما به جامعه مامایی کشور گفت: در دولت تدبیر و امید بیشترین بها به سلامت مادر و نوزاد داده شده و ماما نیز به عنوان یکی از عوامل مهم در حفظ سلامت مادر و نوزاد در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به چالشهای جامعه مامایی اظهار داشت: سالیان متمادی در خصوص معضلاتی که جامعه مامایی کشور با آن مواجه بود با مسئولان رایزنی‌های لازم را انجام دادیم، از جمله این که بحث سختی کار و بیمه ماما‌ها مورد توجه قرار گیرد که خوشبختانه با پیگیری‌های وزیر بهداشت سرانجام این مطالبات به ثمر نشست.

دبیر بورد مامایی و بهداشت باروری با بیان اینکه جامعه مامایی به دنبال حفظ سلامت مادر و نوزاد و منافع مردم است، ادامه داد: قرارداد سازمان‌های بیمه گر با ماما‌ها یکی از معضلاتی بود که ضرر آن در نهایت متوجه خانواده‌ها می‌شد، زیرا بسیاری از مادران باردار خواستار استفاده از مراقبتهای دوران بارداری توسط ماما‌ها بودند، اما به دلیل عدم پوشش بیمه‌ای از خدمات این قشر محروم بودند.

تهرانیان با بیان اینکه عقد قرارداد با جامعه مامایی در شورای عالی بیمه به تصویب رسید، تصریح کرد: با پیگیری‌های وزیر بهداشت این امر بصورت مصوبه درآمده و اگر هنوز اجرایی نمی‌شود مشکل را باید در سایر وزارتخانه‌ها جستجو کرد.

وی با اشاره به مصوب شدن قانون سختی کار ماما‌ها اظهار داشت: سختی کار ماما‌ها برای یک ماه تایید و مصوب شد که از سوی هیات دولت نیز این مصوبه ابلاغ شده است.

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی عدم پذیرش دانشجوی دکترای مامایی را از دیگر معضلات این قشر عنوان کرد و گفت: یکی از دستاوردهای مهم کنونی تصویب و ابلاغ پذیرش دانشجو در مقطع دکترای مامایی است به طوری که اولین دوره دانشجویان این رشته را دانشگاههای اهواز و تبریز در سال ۹۵ پذیرش نمودند و امسال نیز دور دوم پذیرش دانشجوی دکترای مامایی انجام می‌شود.

ترویج و رایگان شدن زایمان طبیعی و کاهش آمار سزارین 
دبیر بورد مامایی و بهداشت باروری بااشاره به شعار جهانی روز ماما تحت عنوان "ماما، مادر، خانواده، یاران زندگی" بیان کرد: این شعار اهمیت جایگاه ماما را در حفظ سلامت خانواده نشان می‌دهد، زیرا خانواده هسته اصلی جامعه محسوب می‌شود که اگر سالم باشد جامعه‌ای سالم را پیش رو خواهیم داشت.

وی با اشاره به افزایش آمار سزارین در دهه‌های گذشته گفت: سزارین جان مادر و نوزاد را تهدید می‌کند و مخاطرات زیادی به همراه دارد به ویژه اگر بدون دلیل مادر باردار سزارین شود، وی و نوزادش را به سمت بیماری‌های متابولیک مانند چاقی، فشار خون و دیابت سوق داده ایم.

تهرانیان افزود: با توجه به اهمیتی که وزیر بهداشت برای جان مادر و نوزاد قائل بوده و به حفظ سلامت آنها توجه دارد، در این دوره کاری وزارت بهداشت به ترویج زایمان طبیعی و کاهش آمار سزارین توجه زیادی شده است بطوری که اگر بدون دلیل مادری سزارین شود باید کادر درمانی پاسخگو باشند.

وی با تاکید به نقش کلیدی ماما‌ها در پیشگیری از بیماری‌های مادر و نوزاد قبل، حین و بعد از زایمان اظهار داشت: رایگان شدن زایمان طبیعی و ترویج آن یکی از مهمترین کارهایی بود که در این دوره از وزارت بهداشت در راستای اهمیت دادن به جایگاه ماما و نقش او در حفظ و ارتقای سلامت جامعه بیش از پیش دیده می‌شود.

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی تصریح کرد: بسیاری از بخش‌های زایمانی بیمارستان‌ها فرسوده بود که با ایجاد اتاق‌های LDR هر مادر باردار می‌تواند مرحله درد زایمان و مراقبتهای پس از آن را بطور اختصاصی در این اتاق‌ها با داشتن یک همراه تجربه و در کمال آرامش و راحتی پروسه زایمان طبیعی خود را طی کند و حتی در صورت نیاز به سزارین یک اتاق عمل در همان بخش در نظر گرفته شده تا مادر باردار بدون هیچ نگرانی فورا به آنجا ارجاع داده شود.

تهرانیان با اشاره به تلاش مسئولان سلامت کشور در رفع مشکلات جامعه مامایی یاد آور شد: بها دادن به جایگاه ماما در نظام سلامت در واقع اهمیت به سلامت جامعه است همانطور که در شعار امسال نیز ماما به عنوان محور این امر مهم معرفی شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.