یوسف نظری پدر موزههای مردمشناسی ایران در گفتوگو با خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با تشریح دلایل ایجاد موزه و فاکتورهای لازم برای ایجاد آن اظهار داشت: در یک نگاه روانکاوانه و جامعهشناسانه میتوان دریافت که نسل جدید خصوصا نوجوانان از فرهنگ جامعه خود که ما آن را فولکلوریک مینامیم فاصله گرفته و متأسفانه روزبهروز این شکاف عمیقتر میشود و به دنبال آن فرهنگ امپریالیستی بیریشه در اشکال گوناگون به عنوان یک ارزش در حال ظهور است.
وی افزود: گرچه در خصوص نگارش فرهنگ عامه -فولکلوریک- تاکنون توسط نویسندگان، هنرمندان و محققان اقدامات و نگارشهای ارزشمندی صورت گرفته، امیدواریم که این روند کماکان به قوت خود باقی بماند.
پدر موزههای مردمشناسی ایران گفت: از آنجا که من به طراحی، ضبط، تولید و تبدیل مقولات فولکلوریک از تمام استانها و در کل فرهنگ عامه سراسر کشور اشراف دارم صلاح را در این میدانم که پیشنهادی مبنی بر جمعآوری اطلاعات مرتبط با استانها به شکل mp3 بدهم چرا که انتقال فرهنگ عامه به شهروندان به شکل سمعی، بصری، به همراه افکت و موسیقی و با اجرا توسط هنرمندان توانمند هر استان در تراکهای جداگانه، که با هزینه کمتر و جذابیت بهتری دارد میتواند فرصت مناسبی باشد که اشخاص بیشتر و تأثیرات ماندگارتری را به جوانان و نوجوانان جامعه بگذاریم. باشد که این اقدام یک فرض در جهت خنثیسازی تهاجمات گسترده امپریالیستی گرفته شود.
نظری ادامه داد: از فاکتورهایی که برای ایجاد یک موزه لازم است میتوان به جمعآوری بیوگرافی فرهیختگان هر استان و شهر در گذشته و معاصر، جمعآوری بیوگرافی سرداران و رزمندگان دفاعمقدس با لحاظ گویش همان استان و شهر یا گویش متداول در کشور، معرفی تفرجگاههای درونشهری و برونشهری ، معرفی ابنیههای تاریخی، معرفی امامزادهها، معرفی جشنها و باورهای مردم هر استان و شهر از قدیم تاکنون با گویش محلی و شرح وقایع تاریخی از هر استان و شهر از صدر اسلام تاکنون با گویش متداول کشور اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: معرفی حرفهها (پیشهها) و چیستانهای مردم هر استان و شهر از گذشته تا به امروز با گویش منسوخ شده و محلی از فاکتورهای دیگر ایجاد یک موزه به حساب میآید.
انتهای پیام/